Nieuw

Kabinet: 1.75 miljard euro extra naar ontwikkelingshulp

Ontwikkelingshulp heeft Afrika al 40 jaar geen steek verder gebracht, het is dus logisch om er mee door te gaan als vooral CDA-vriendjes daar hun geld verdienen. We hebben het 1000-voudige in Afrika gemieterd van wat de Amerikanen als Marshall-hulp in Europa gestopt hebben, en die kregen er tenminste nog een gehoorzame vazalstaat voor terug.

Wij krijgen er een explosie van overbevolking, de grootste milieuramp evah en invasie van Europa – de vernietiging van de enige beschaafde beschaving, voor terug, en de ellende voor de negers in Afrika is  niet te overzien.

We kunnen een beetje kissebissen over wat we naar Afrika gegooid hebben, maar geholpen heeft het nooit.

Ondanks de (deels) goede bedoelingen heeft ontwikkelingshulp negatieve bijeffecten die sterker zijn dan de intenties. Na 60 jaar en 2,3 biljoen dollar verder neemt internationaal de roep toe om alternatieve wegen te bewandelen. Deel één van een serie over de economische ontwikkeling van Afrika.

Door Arjen Nijeboer

Zestig jaar ontwikkelingshulp

Ontwikkelingshulp aan Derde-Wereldlanden wordt al sinds 1950 gegeven. De bedragen zijn niet gering. Alleen de structurele ontwikkelingshulp van regering aan regering (in het jargon Official Development Assistance of ODA) bedroeg de afgelopen 5 decennia zo’n 2.3 biljoen dollar. Afrika kreeg hiervan relatief het grootste deel: ruim 1 biljoen ofwel 1.000.000 miljoen dollar. Momenteel bedraag ODA zo’n 100 miljard dollar per jaar, waarvan 50 miljard voor Afrika. Naast de ODA wordt ook nog structurele hulp van private organisaties als Novib en noodhulp onderscheiden. Van 1998 tot 2006 gaf de Nederlandse overheid zes miljard euro uit aan hulp (naast nog 4 miljard door Nederlandse particulieren).

http://www.arjennijeboer.nl/artikelen/waarom-ontwikkelingshulp-niet-werkt-en-hoe-afrika-zich-wel-kan-ontwikkelen/

En:

In 2007 gaven de 22 landen die lid zijn van de OESO 103,6 miljard dollar aan ontwikkelingshulp. Bron wikipedia

http://nl.wikipedia.org/wiki/Ontwikkelingshulp_door_Nederland

Eeuhm. Geëxtrapoleerd naar een periode van 30 jaar is dat dus ruim 3000 miljard. En dat zijn dan nog alleen de OESO landen. En private iniatieven zijn hier niet in meegenomen.

Dat is echt heel veel geld. Dat is ongeveer gelijk aan de schuld die de EU onder Mario Draghi heeft opgebouwd.

1.75 miljard voor voortplantnegers die vervolgens met de Frontexboot hier naar toe komen om onze dochters te verkrachten, terwijl dit kabinet geen Nederlandse longpatiënten wil redden:

Dit kabinet is geen Nederlands kabinet, het is een combinatie van het racistische en Blankendodende ANC en de ongelovigen ombrengende Islam, aangestuurd door de EUSSR dictatuur. Dit kabinet is gevuld met marionetten van de bezetter.

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7998 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

9 Comments on Kabinet: 1.75 miljard euro extra naar ontwikkelingshulp

 1. Lord of Hosts // oktober 10, 2017 om 06:01 //

  Al die biljoenen steun vloeit met enorm rendement terug in de zakken van de grootste investeerders–> multinationals en banken. Ik vraag me af of de wereld door Washington en Londen niet verplicht wordt om miljarden ontwikkelingshulp te schenken? Uiteindelijk wordt op deze manier (corrupte) overheden van de landen die geld krijgen gekocht, want zij worden financieel rijkelijk gecompenseerd voor hun vazallengedrag.
  In ruil voor het ontvangen van hulpgeld en bedrijfsinvesteringen, moeten de Afrikaanse overheden hun wetten wijzigen, waardoor het makkelijker is voor bedrijven om landbouwgrond te verwerven, zaadbenodigdheden te controleren en uitvoerproducten te produceren.
  https://translate.google.com/translate?depth=1&rurl=translate.google.com&sp=nmt4&tl=nl&u=http://katehon.com/472-rich-men-in-london-still-deciding-africas-future.html
  Neen, onze inhalige overzeese poppenspelers liggen geen moment wakker over die zieke uitgehongerde kindertjes die dagelijks wereldwijd getoond worden. Eigenbelang en biljoenen rendement dat telt.

  Like

 2. Eigenlijk is het geld van de ontwikkelings-hulp van vele miljarden de basis voor ons eigen vluchtelingenprobleem , wij sturen geld dat voor 75 % in foute zakken verdwijnt om met dat geld een dure ticket te kopen om hier te komen parasiteren. misschien wat kort door de bocht maar indirect wel het resultaat van wat er gaande is . Beter is te stoppen met alle ontwikkelingsgelden en de natuur zijn werk laten doen . Ze hadden naar Afrika nooit HIV medicijnen moeten sturen want dat is de manier van de natuur om overbevolking tegen te gaan.
  het enige wat dat volk goed kan is neuken ,voortplanten en hun hand ophouden

  Like

 3. Het zal mij benieuwen wanneer de 2e kamerfracties hierover schriftelijke of mondelinge vragen gaan stellen……

  Like

 4. Daarom zijn sites zoals deze zo belangrijk, meer mensen moeten weten wat er zich werkelijk achter de schermen afspeelt en wiens belangen er behartigt worden.

  Die van ons burgers in ieder geval niet, wel de eigen bankrekening en carriëre van politici.

  Baudet heeft op prachtige wijze e.e.a. aangetoond, waarmee meteen bloot kwam te liggen dat de Mali missie alleen de belangen van Koenders dient. Kil en berekenend sturen politici soldaten op pad zonder goed materieel, bewust het risico nemend dat er doden vallen.
  Het was Plasterk die protesterende burgers tuig noemde, wel deze opmerking kan linea recta terug ..
  Uitschot is het.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // oktober 10, 2017 om 11:24 //

  Ook ik was verbijsterd te horen dat er geld bijkomt voor ontwikkelingshulp, daar zou niet alleen op bezuinigd moeten worden, het zou compleet afgeschaft moeten worden.
  Maar dan het geneesmiddel, de zwarte Piet wordt nu naar de regering gespeeld en ik wil daar toch wat kanttekeningen bij plaatsen. Allereerst schijnt het middel lang niet zo effectief te zijn als men doet voorkomen, daarbij is het ook schreeuwend duur, het kost maar liefst € 170.000,00 per patiënt per jaar en patiënten moeten het hun leven lang gebruiken. Uitgaande van 750 patiënten is dat €127.500.000,00 per jaar. Tot nog toe komt nog niet in de publiciteit wat het middel doet, is het levensverlengend of verbetert het de kwaliteit van leven of beide ? Volgens minister Schippers heeft het maar een beperkte werking. Daar zou ik dan graag wat meer over willen weten. Waarom blijft de farmaceutische industrie buiten schot? Wat is dat voor een exorbitant bedrag voor een geneesmiddel ? Kortom we kunnen wel moord en brand schreeuwen en zeggen dat er geen prijskaartje aan een ziekte mag hangen, we kunnen ook eens naar de farmaceutische industrie kijken. Dat die geld willen verdienen daar valt mee te leven maar ze behoren wel reëel te blijven en € 170.000,00 per patiënt per jaar lijkt op zijn minst toch wel erg extreem. Een bedrijf dat een geneesmiddel ontwikkelt vraagt octrooi aan (patent) dit geeft een wettelijke bescherming gedurende meestal 20 of 25 jaar; gedurende deze tijd mag niemand anders het product maken – behalve met goedkeuring van de octrooihouder. Het blijft voor zo’n bedrijf niet alleen bij de 750 patiënten in Nederland, het geld dat ze binnen schrapen met dat middel is buiten alle proporties. Het is dus vreemd om alleen een minister erop aan te kijken dat het middel niet beschikbaar komt, het is het enige middel dat voor handen is om de farmaceutische industrie terecht te wijzen. En dat werd hoog tijd.

  Like

 6. Maar buiten dit alles. Geloofden jullie dan echt dat de politiek er voor de burger was?
  Er waren ooit kabinetten die het goed voor hadden maar dat is tientallen jaren geleden. De meeste zitten er voor hun zelf en de vriendjes. Het volk wordt constant een loer gedraaid maar blijft het steunen door ze keer op keer te kiezen want overlopen naar een andere partij is eng. De PvdA heeft er hopelijk van geleerd en ook de kleine partijtjes naast de VVD zullen het gaan merken. Ze worden op gegeten zonder het door te hebben en als ze bij de volgende verkiezingen ook weer veel zetels kwijt zijn ten gunste van de VVD zijn ze verbaasd. We zijn met elkaar nog steeds een dom volk en de regering weet dat je als kleine groep niets kan beginnen. Als je een revolutie wilt zal je toch minstens 60% van de bevolking achter je moeten hebben zodat je een vuist kan maken. Maar goed dat is ijdele hoop. De wereld zal altijd oneerlijk verdeeld blijven en de Afrikanen zullen stammenoorlogen blijven uitvechten en de strijd naar de rest van de wereld brengen. Want dankzij de diversiteit breng je dus ook die onderlinge verschillen naar Europa. En geloof mij als ze in Afrika niet et elkaar kunnen leven kunnen ze dat hier ook niet. Maar dat zal de regeringen een worst zijn. Goed ik ga maar stoppen.

  Like

 7. Zie ‘Latest Research on Race’ van professor Philippe Rushton op YouTube. Zeer verhelderend en het geeft een gedegen inzicht in het intellectuele niveau van sub-sahara en negroide volkeren in Afrika dat hier in het Westen en in Azie beschouwd wordt als zwakbegaafd. Met dit niveau is het vrijwel onmogelijk een hoog technologische, goed functionerende en vredige samenleving op te bouwen, hoeveel miljarden je er ook inpompt. Het gaat gewoon niet werken. En inderdaad, het enige dat je ervoor terugkrijgt, is een horde aan imbecielen die niets kan opbouwen maar alleen kan afbreken. Een goed precedent is te kijken naar de ontwikkelingen in Zuid-Afrika. Ik ben het geheel eens met de inhoud van het artikel en de reacties daarop. Het is een onverteerbare schande dat we ons zo laten uitwonen door muppets zonder enig behoorlijk denkniveaau! Ik zou er bijna van gaan vloeken.

  Like

 8. Like

 9. Ik ga de guillotine alvast oppoetsen voor Ronald……

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Linkervleugel CDA vindt dat Buma niet diep genoeg bukt voor de islam
 2. Anti-blanke racistische haat- jank- en steelnegers willen ons cultureel erfgoed vernietigen

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: