Nieuw

Zweedse regering gaat een verkrachtingslaboratorium in Somalië openen

Spannende vreemde culturen.

Sinds kort heeft het lokale parlement in de regio Puntland, in het noordoosten van Somalië, een nieuwe wet aangenomen die alle vormen van geweld tegen vrouwen illegaal maakt.

Aangezien er voorheen geen soortgelijke wet was konden de zwarten (nieuw politiek correct woord voor negers), zonder juridisch vervolgd te worden naar lieve lust zoveel vrouwen als ze wilden verkrachten en mishandelen.

Eén regio in Somalië heeft nu verkrachtingen verboden. De Zweedse overheid gaat helpen om de voortaan onwettige nieuwe verkrachtingen te onderzoeken.

De Zweedse overheidsinstelling Sida (Swedish International Development Cooperation Agency) gaat een forensisch laboratorium in Somalië openen om verkrachtingen en andere vormen van geweld tegen vrouwen te onderzoeken, rapporteert Sverige Radio.

“Dit forensisch laboratorium is de eerste in Somalië en gaat een centrum worden. Er is in Somalië geen gelijke, zegt Sida’s afgevaardigde Barni Nur tegen SR.

Dit voorjaar heeft de regio puntland een baanbrekende wet doorgevoerd wat inhoudt dat het voor Somalische mannen voortaan illegaal is om vrouwen naar behoeft te verkrachten en te mishandelen.

Noch de federale overheid in de hoofdstad Mogadishu, noch het parlement in Somaliland heeft soortgelijke stappen ondernomen om geweld en verkrachting te criminaliseren.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6788707

Doe mee met 8.464 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: