Nieuw

Zweedse brandweer en militairen gaan binnenkort ook de islamitische kopvod dragen

Een paar jaar geleden ontwierp de vormgeefster Iman Aldebe de moslimsluier voor de Zweedse politie, die de Zweedse overheid meteen inkocht. Nu heeft ze ook sluiers ontworpen voor het leger en de brandweer. Als ze eenmaal zijn goed getest kan het islamitische kledingstuk worden gebruikt.
– Ze kijken er reuze positief tegenaan, zegt Iman Aldebe tegen Gotenburg Post.

In 2011 riep Aldebe veel weerstand op toen ze haar eerste sluier voor de Zweedse politie had ontworpen. Ondanks het feit dat veel mensen kritisch waren en van mening zijn dat de politie geen religieuze boodschappen moet uitdragen kocht het Zweedse politiekorps deze sluiers.

Nu is ze een stap verdergegaan en heeft sluiers ontworpen voor militairen en de brandweer.

Volgens Aldebe zijn zowel het leger als de brandweer zeer positief over de nieuwe sluiers. Maar voordat de islamitische kledingstukken gebruikt kunnen worden moeten ze eerst bepaalde tests ondergaan, zoals bijvoorbeeld brandtests.

– Ik ben in gesprek met ze geweest, ze mogen niet brandgevaarlijk en anderszins onveilig zijn. Ze kijken er reuze positief tegenaan, zegt ze tegen GP.

Aldebe is een van de deelnemers die op dit moment tentoonstelt op “Norm Form”, een zogenaamd normkritische tentoonstelling die tot en met 11 februari 2018 in het Museum ArkDes op Skeppsholmen in Stockholm exposeert.

Volgens Iman Aldebe waren er veel mensen die zich boos maakten toen ze haar sluier voor de politie lanceerde. De critici waren van mening dat ze Zweden probeerde te islamiseren of vrouwen te dwingen een sluier te dragen. Maar volgens haar gaat het hier over moslima’s die niet buiten de samenleving behoren te staan, om zelfvoorzienend te worden en niet afhankelijk te zijn van hun islamitische mannen.

Daarnaast gelooft Aldebe dat ze door de mode te veranderen ook de moslimvrouw een meer “positief beeld” in de maatschappij kan geven. Bijvoorbeeld straalt een politieagente in sluier een soort “gezag” uit, beweert ze.

Maar het kledingstuk blijkt niet te hebben bijgedragen tot een belangrijke verandering binnen de politie. Volgens GP gebruikt de politie de sluier in zeer geringe mate, aangezien er extreem weinig moslimvrouwen bij de politie werken.

Wanneer precies het leger en de brandweer het moslimkledingstuk zullen kopen is onduidelijk.

Bron:

http://www.gp.se/n%C3%B6je/iman-aldebe-vill-piffa-modet-f%C3%B6r-muslimska-kvinnor-1.4711511

http://www.friatider.se/milit-r-och-brandk-r-kan-snart-b-ra-sl-ja

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

8 Comments on Zweedse brandweer en militairen gaan binnenkort ook de islamitische kopvod dragen

 1. Tijl Uylenspiegel // oktober 9, 2017 om 15:41 //

  Nou we hebben afgelopen zaterdag in Kassa! kunnen zien dat er in kinderstoeltjes de kankerverwekkende vlamvertrager TCPP wordt gebruikt dus dat lijkt me een uitstekend middel om het nu in die hoofddoeken te stoppen. Wees er vooral niet te zuinig mee en gebruik liever teveel dan te weinig en ik zou zeggen veel plezier ermee.

  Like

 2. Die zweden verzwelgen de bait èn de dobber….alles wat de islamieten hun voorhouden….wedden dat ze er wèèr in trappen?

  Like

 3. Ach is allemaal symboolpolitiek. Zoals de politie al aangeeft is er bijna geen moslimvrouw die voor de politie werkt. Zo zal het ook met het leger en de brandweer gaan. Die dozen met sluiers belanden ergens in een stoffig magazijn en worden door de motten opgevreten. En de Zweedse overheid heeft weer is kunnen laten zien hoe politiek correct ze is. Meer is het niet.

  Like

 4. we leven in Europa, hou eens op met deze onzin, krijgen we ook petten enz met een kruis erop voor de christenen, nee want dan kwetsen we de moslims en dat is toch het laatste wat we willen

  Like

 5. Onze religieuze symbolen worden overal verwijderd of geboycot ,hun symboliek wordt gepromoot……de wereld op zijn kop , wanneer gaat alles weer normaal worden?

  Like

 6. @Tijl Uylenspiegel // oktober 9, 2017 om 15:41

  Je kan er ook talkpoeder in stoppen:
  https://fenixx.org/2017/10/09/de-vagina-als-verdienmodel/

  Like

 7. Waarom denk je dat ze in het leger zeer kort tot een kale kop hebben.
  Dit is zodat de vijand je niet aan je haren kan beet pakken met die kopvode heeft de vijand gelijk een mooi stukje stof om je ff te wurgen.

  Like

 8. skeeter // oktober 9, 2017 om 19:07 //

  Yvonne zegt,
  krijgen we ook petten enz met een kruis erop voor de christenen, nee want dan kwetsen we de moslims en dat is toch het laatste wat we willen

  Nou niet echt, hoe meer kwetsen hoe beter, dus zeker gelijk kruis op de petten, in your face!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: