Nieuw

Zweeds wasmiddelreclame van de jaren 1940 – “Kabouter heeft weer een overwinning behaald, kan zelfs een neger wit maken”

De deugniet met de naam “tomte” (kabouter) is onderdeel van de Scandinavische folklore. Vertaalde teksten: “Alleen maar als je niet zwart zou zijn” “Kabouter heeft weer een overwinning behaald, kan zelfs een neger wit maken”

 

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

4 Comments on Zweeds wasmiddelreclame van de jaren 1940 – “Kabouter heeft weer een overwinning behaald, kan zelfs een neger wit maken”

 1. Tja dat soort reclame zal je nú wel uit je hoofd halen….want dan ga je op de mestkar met pek en veren.

  Like

 2. templars2017 // oktober 9, 2017 om 16:42 //

  Waren leuke tijden , je moest niet uitkijken wat je zei ,wat je dacht , waren leuke tijden…….helaas vergaan in de geschiedenis

  Like

 3. Pas daar nou mee op:

  Cosmetica-fabrikant Dove, eigendom van de Nederlands-Britse multinational Unilever, biedt excuses aan vanwege het gebruik van racistische beelden in een reclamecampagne die suggereren dat een zwart model wit wordt na het gebruik van Dove-zeep.
  Hoe de campagne die getuigt van een totaal gebrek aan inzicht en gevoel tot stand is gekomen, is vooralsnog een raadsel. Op Twitter schrijft het bedrijf. “Een beeld dat we op Facebook plaatsten sloeg de plank mis in de doordachte weergave van vrouwen van kleur. We betuigen onze diepe spijt voor de beledigingen die ermee veroorzaakt zijn.”

  Like

 4. Dove heeft ook een variant waar een blanke vrouw in een Aziatische verandert, maar die heeft het nieuws niet gehaald.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: