Nieuw

Turkije bakt VS koekje van eigen deeg: Turken verstrekken ook geen visa meer in VS

Pixabay

Enkele uren nadat de Amerikaanse ambassade in de Turkse hoofdstad had aangekondigd dat alle niet-immigratiegebonden visadiensten bevroren werden, heeft de Turkse ambassade in Washington hetzelfde gedaan. “We schorsen alle niet-immigratiegebonden visadiensten”, staat te lezen op de website van de Turkse ambassade.

De Turkse overheid neemt de beslissing om het Amerikaanse engagement met betrekking tot de veiligheid van de Turkse diplomatieke missies en personeel onder de loep te nemen, luidt de mededeling. In quasi exact dezelfde bewoordingen maakte de ambassade in Ankara eerder op de dag de Amerikaanse beslissing tot opschorting mee.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/turkije-bakt-vs-koekje-van-eigen-deeg-turken-verstrekken-ook-geen-visa-meer-in-vs~a3c11ede/

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5561 Articles)
Altijd in oppositie.

7 Comments on Turkije bakt VS koekje van eigen deeg: Turken verstrekken ook geen visa meer in VS

 1. skeeter // oktober 9, 2017 om 03:32 //

  Niemand die daar wat te zoeken heeft.

  Like

 2. polderboy // oktober 9, 2017 om 06:28 //

  De VS heeft weinig zakelijke belangen daar. Die zullen alleen waarnemen wat Erdogan doet.
  Hetzelfde geldt voor de Russen.
  Anders ligt het met de EU, waar met name West Europese multinationals enorme zakelijke belangen hebben in Turkije, waarmee ze zich enorm afhankelijk hebben gemaakt van de grillige Ottomaanse leider. Dus islamofobie bestrijden is een must hier, om dergelijke leiders, ook de olieboeren verderop in de islamitische kuil van terreur, gunstig gestemd te houden.

  Like

 3. Duchesne // oktober 9, 2017 om 07:51 //

  De VS heeft enorme belangen in Turkije, onder andere de Turkse wapenindustrie is volledig ilicentie bouw van de grote wapenmakers uit de VS. Ongeveer alle hightech industrie in Trukije komt ofwel uit Duitsland, ofwel uit de VS. Turkije valt Syrie binnen met onder andee Nederlands militair materieel, Koerden worden afgemaakt met ex Bundeswehr en koningklijke landmacht materieel….de VS heeft kernwapens in Turkije liggen…

  Wat ik niet snap: een NAVO “partner” pleegt genocide aan de lopende band , martelt en vermoord de eigen burgers en sluit ze per 10.000 op, en nog blijven we zaken doen met deze varkens. En dan komt er een diplomatieke “rel” omwille van een personeelslid van een ambassade die werd aangehouden? En dat noemt de EU een bevriende natie?

  Ik schaam mezelf voor de leiders die we hebben, het zijn monsters die zelf niets waard zijn en bestaan bij de gratie van anoniemiteit en gewapende bewakers.

  Iedere Europeaan die in Turkije is om goedkoop op vakantie te gaan is feitelijk een regime aan het steunen en een bevolking aan het misbruiken. Het verschil tussen Erdogan en de EU leiders is dat Erdogan in elk geval eerlijk en open is in zijn bedoelingen. Onze gluiperds zijn nog geen gat in de grond waard.

  Liked by 2 people

 4. polderboy // oktober 9, 2017 om 09:48 //

  @Duchnese 07:51
  EU handel is 10 maal zo groot met Turkije dan de VS heeft. Verder zijn de investeringen (FDI’s) uit de EU tussen de 15 tot 20 maal hoger in Turkije dan vanuit de VS:
  http://www.invest.gov.tr/en-US/investmentguide/investorsguide/Pages/FDIinTurkey.aspx
  Maar e.e.a. is moeilijk te volgen wat de FDI’s betreft:
  http://appsso.eurostat.ec.europa.eu/nui/submitViewTableAction.do
  Zo zie je dat Nederland en Luxemburg samen 60% van het investeringskapitaal in landen buiten de EU bezitten, doordat ze gebruikt worden in internationaal verband door grote bedrijven vanwege hun soepele bronbelastingen. Normaal zouden we anders als mini oliebaronnetjes allemaal kunnen ronddrijven op de Friese meren, als onze ondernemingen het volle rendement op die investeringen zouden ontvangen.

  Ik heb me wel een laten vertellen, dat als je complete handelssanctie aan Turkije op zou leggen, er geen Renault Laguna meer op de Europese wegen meer rijdt. Verder geeft e.e.a. bij mij dan, het idee dat Erdogan voorlopig best wel naar hartenlust op Koerden kan blijven jagen, wat die Turken maar wat geweldig vinden van de grote baas, en dat er vanuit de EU alleen wat vaag mensenrechten gesputter komt, maar meer zit er echt niet in voor die geplette Koerden..

  Like

 5. Duchesne // oktober 9, 2017 om 10:37 //

  Polderboy@ goeie uitleg, helder, leerzaam.

  Like

 6. polderboy // oktober 9, 2017 om 17:28 //

  Turkse lira is in een dag 4% in elkaar geflikkerd, waaruit blijkt dat de valutamarkt de deegwaren van Trump toch lekkerder vindt dan die van koekenbakker Erdogan.
  https://www.cnbc.com/2017/10/08/lira-falls-after-us-turkey-suspend-visa-services.html
  Dat kost Erdogan op maandbasis toch gauw per saldo een miljard $ wat hij meer moet betalen voor de import, en minder ontvangt voor de export.

  Like

 7. Ruud Beijer // oktober 13, 2017 om 12:45 //

  Nog steeds gaan veel Nederlanders op vakantie naar Turkije. Hopelijk rijden ze een ravijn in.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: