Nieuw

Zweedse nationale politiechef: “Ik heb gefaald omdat er een hoge mate van wegkijken en onkunde is bij onze regeringsleiders”

Foto: Nyheter Idag / svtplay.se

In de afgelopen twee jaar is het aantal ‘kwetsbare gebieden’ – politiek correct spraak voor islamitische migrantengetto’s –  in Zweden gestegen. Dit ondanks het feit dat twee jaar geleden de Sociaal Democratische rijkspolitiechef had beloofd de controle terug te winnen in bepaalde getto’s. In een een nieuw interview met de Zweedse Radio Ekot erkent hij nu dat hij heeft gefaald en beschuldigt de ontwikkeling aan de onkunde van de regeringsleiders in het land.

Twee jaar geleden beloofde Dan Eliasson dat de politie onder zijn controle de zogenaamde kwetsbare gebieden in Zweden zou terugveroveren.

“Gedurende 2015 en 2016 zal de politie meerdere gebieden terugveroveren die door criminele bende’s worden gecontroleerd,” zei hij toen als hoofd van de politie.

Volgens Ekot was zijn uitspraak een “zeer concrete belofte”.

Maar Dan Eliasson heeft die belofte niet kunnen waarmaken. Het aantal gebieden is niet afgenomen, het is niet eens op hetzelfde niveau gebleven als toen, maar is integendeel gestegen.

Volgens een politierapport van juni 2017 zijn er 61 gebieden die door de politie als ‘kwetsbaar’ zijn geklasseerd, met in totaal 5000 criminele activiteiten van 200 netwerken. Van de 61 gebieden zijn er 23 geclassificeerd als bijzonder ‘kwetsbaar’, dat zijn er acht meer dan in het vorige rapport van 2015.

In een interview van gisteren erkent Dan Eliasson dat hij zijn belofte niet kon houden. hij is ook van mening dat het aantal kwetsbare gebieden is toegenomen omdat de regeringleiders van het land niet durven te realiseren hoe groot en ernstig het probleem is.

“Er is een hoge mate van wegkijken en onkunde, er is een heilig geloof dat dit niet op Zweden lijkt, dat het niet bij ons zelfbeeld past,” zegt hij tegen Ekot.

Tegelijkertijd is hij nog steeds optimistisch en gelooft dat nieuwe methoden en meer politieagenten de trend kunnen keren. Hij wijst erop dat de politie momenteel meer middelen naar de voorsteden verhuist en bewakingscamera’s in onzekere gebieden opstelt. Voorheen werd het probleem op nationaal niveau behandeld, maar nu wordt het bestreden door speciale mensen op lokaal niveau, legt hij uit. Daarnaast werkt de politie samen met andere autoriteiten, waaronder de arbeidsdienst en de sociale dienst in de kwetsbare gebieden.

Hij wil echter niet een nieuwe belofte doen wanneer het aantal gebieden is verminderd.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6793607

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5568 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Zweedse nationale politiechef: “Ik heb gefaald omdat er een hoge mate van wegkijken en onkunde is bij onze regeringsleiders”

  1. Duchesne // oktober 8, 2017 om 07:12 //

    Waar het op neer komt is dat ze het beleid opgeven en het toestaan van een sharia politie en Islamitisch zelfbestuur met staats financiering als oplossing zien…..en dus is het nieuwe beleid succesvol….zo zal het overal gaan…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: