Nieuw

Van Reybrouck: ‘Waarom gaat Merkel niet praten met AfD?’

De crisis in de democratie is niet voorbij omdat Merkel en Macron zijn gekozen. Dat zegt Vlaamse historicus David van Reybrouck. Van Reybrouck waarschuwt voor de opkomst van het populisme: ‘als je mensen lang genoeg fascist blijft noemen, dan worden ze het.’

‘Ik zou oppassen met het huidige optimisme over Europa.’ Dat zegt hij tegen de Volkskrant. Van Reybrouck vindt het raar dat de Alternative für Deutschland (AfD), de derde partij in de Duitse bondsdag, wordt overgeslagen bij het vormen van een coalitie.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/10/van-reybrouck-waarom-gaat-merkel-niet-praten-met-afd-547338/

Doe mee met 8.346 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

3 Comments on Van Reybrouck: ‘Waarom gaat Merkel niet praten met AfD?’

 1. In Nieuwsuur werd zonder blikken of blozen gesteld dat omdat de FDP niet meer wil regeren met de CDU/CSU, de enige optie de Jamaica coalitie is.
  Dat doodzwijgen van de AfD zet alleen maar meer kwaad bloed. Grote delen van het volk wil niet alleen meer andere politiek maar nu ook wraak op alle partijen en volgelingen die dit fascistische beleid mogelijk hebben gemaakt en zo stelselmatig discrimineren.

  Like

 2. Waarom gaat Rutte VVD niet praten met de PVV. Goh verder retorisch kan ik het niet maken.

  Liked by 1 persoon

 3. Een Vlaming die het niet begrijpt dat men in Duitsland niet met de 3e partij gaat praten, maar er niet over rept dat men in Vlaanderen Het Vlaams Belang en in Nederland de TWEEDE partij de PVV achter een Cordon Sanitaire plaatst, komt op mij heel huichelachtig over.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: