Nieuw

Kanteling ten Goede! Slechts één enorme misser in de Verklaring van Parijs van 7 oktober 2017

Door: Martien Pennings

Mooi en zéér betekenisvol stuk, dat met een variant op een bekend geschiedenis-handboek tot titel had kunnen hebben, “European Civilization: The Continuing Experiment”. In mijn aanvankelijke enthousiasme zei ik na eerste lezing dat het misschien wel thuishoorde “in een  traditie van Grote Teksten”. Dat suggereerde Magna Charta-achtige proporties of iets in de orde van de Acte van Verlaetinghe. Maar daarvoor is de tekst te lang en te verboos en is er ÉÉN ENORME MISSER.

In eerste instantie heb ik eroverheen gelezen:

“Ze miskennen en verloochenen de christelijke wortels van Europa. Tegelijk wringen ze zich in allerlei bochten om geen aanstoot te geven aan moslims waarvan ze zich inbeelden dat die lustig hun seculiere, multiculturele vooruitzichten zullen overnemen. Verzonken in vooroordelen en onwetendheid, en verblind door ijdele, zelfvoldane visies van een utopische toekomst, verstikt dit valse Europa afwijkende meningen—in de naam van vrijheid en tolerantie. Dit is een doodlopend pad. De grootste bedreiging voor de toekomst van Europa is noch Russisch avonturisme noch moslim-immigratie. Het ware Europa wordt vooral bedreigd door de wurggreep die het valse Europa heeft op onze verbeelding.”

Lees verder:

https://martienpennings.wordpress.com/2017/10/08/kanteling-ten-goede-slechts-een-enorme-misser-in-de-verklaring-van-parijs-van-7-oktober-2017/

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5561 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: