Nieuw

Feministische academici protesteren tegen ‘racistische’ wet die straatintimidatie moet bestrijden

Een groep feministische academici verzet zich tegen plannen om straatintimidatie in Frankrijk onwettig te maken, op grond dat de nieuwe wetten mannen met een migratieachtergrond kan “stigmatiseren”.

“Het is algemeen bekend dat raciale jonge mannen uit de arbeidersklassen al meer lijden dan andere mensen door politiegeweld en onderdrukking”, reageren de feministische academici in een brief aan de emancipatieminister Marlène Schiappa, op de aankondiging dat parlementsleden werken aan een wetgeving die de straatintimidatie moet verminderen.

“Het is voldoende om de daders te onderwijzen om hun gedrag te veranderen,” schrijven de 15 ondertekenaars en verklaren: “Het creëren van een nieuwe wet zal alleen maar de onderdrukking en de controle van mannen in achtergestelde groepen versterken.”

In de brief, die werd gepubliceerd door de krant Libération, klagen de academici ook dat de plannen om intimidatie te bestraffen worden beperkt tot de straat, terwijl vrouwen ook thuis en op hun werkplaats onderworpen kunnen zijn aan intimidatie.

Met de bewering dat straatintimidatie “nuttig is om vast te stellen welke vormen van seksisme onwettig zijn”, waarschuwt de brief dat “intimidatie in de hogere klasse stadsdistricten en in kantoren van grote bedrijven verborgen zullen blijven”.

Afgelopen september verduidelijkte de minister wat de nieuwe wet zal omvatten: “Jij bent een vrouw in een metro. Ik ben een man. Ik volg jou. Jij stapt uit. Ik stap uit. Jij stapt op een andere metro. Ik stap ook op die metro. Ik vraag je telefoonnummer. Ik vraag het nog een keer. Ik vraag het voor de derde keer. Jij voelt je onder druk gezet. Dat is straatintimidatie.”

De nieuwe wetgeving is het gevolg van het publiceren van rapporten die de straatintimidatie in sommige delen van Frankrijk schetsen.

Een onderzoek in 2015 in de Franse migrantenwijken Seine-Saint-Denis en Essonne, uitgevoerd door de Hoge Raad voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (HCEfh), concludeerde dat 100 procent van de vrouwen minstens een keer in hun leven was onderworpen aan seksuele intimidatie of een seksuele aanval.

Sommige buurten in Parijs zijn  “no-go”-zones geworden voor vrouwen, die meldden dat ze hun woningen niet meer kunnen verlaten zonder dat migranten hun verbaal seksueel aanvallen.

Lokale kranten hebben geschreven hoe de afgelopen 12 maanden – sinds immigranten en drugsdealers het oostelijke deel van het Parijse district Chapelle-Pajol overspoeld hebben – de straten vol zijn met tientallen groepen jonge mannen die passerende vrouwen lastigvallen en soms zelfs aanvallen.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/10/07/feminists-protest-street-harassment-law/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4968 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Feministische academici protesteren tegen ‘racistische’ wet die straatintimidatie moet bestrijden

 1. Soms denk ik dat je mijn tweets leest, om ze vervolgens te vertalen 😉

  Like

 2. Nee hoor.
  We zitten alleen maar allebei voor dat scherm geplakt en volgen alles wat deze wereld uitkakt.

  Liked by 1 persoon

 3. trebor2110 // oktober 8, 2017 om 11:20 //

  Geen stijl een klein bericht gisteren en opent vandaag met een rode map van Rutte
  https://www.geenstijl.nl/5138870/zwarte-man-rijdt-in-op-menigte-londen/
  De Telegraaf ergens een klein bericht over een man die voetganger aanreed
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/554028/arrestatie-na-aanrijden-voetgangers
  Het AD gisteren een klein stukje en er wordt al gelijk vanuit gegaan dat het geen terroristische aanslag betreft
  https://www.ad.nl/buitenland/auto-rijdt-in-op-voetgangers-bij-museum-in-londen~ab9719a7/

  een ZWARTE man reed in op mensen bij het Natural history museum

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // oktober 8, 2017 om 15:04 //

  Met dit zinsgedeelte komt de aap uit de mouw;
  “waarschuwt de brief dat “intimidatie in de hogere klasse stadsdistricten en in kantoren van grote bedrijven verborgen zullen blijven”.
  In principe zijn ze niet voor of tegen straatintimidatie maar ze zijn tegen kapitalisme, oftewel ze zijn nog linkser dan de uitkomst van de optelsom van Stalin, Lenin, Marx en Mao.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: