Nieuw

Politiek Correctheid slaat op hol: Scholen schrappen v.C. en n.C. om te voorkomen niet-christenen te beledigen

Verenigd Koninkrijk – Critici schieten op de beslissing van scholen de termen v.C. en n.C. in religieuze lessen te laten vallen om te voorkomen niet-christenen te beledigen.

Op sommige onderwijsinstellingen zijn de benamingen v.C. ((BC) voor Christus) en n.C. ((AD) na Christus) vervangen door VGJ ((BCE) voor de gangbare jaartelling) en HJ ((CE) huidige jaartelling). De nieuwe termen geven nog steeds de perioden voor en na de geboorte van Christus aan, maar zijn in gebruik genomen omdat de gezagscommissies zeggen dat de oude termen minderheden en atheïsten overstuur kunnen maken.

Maar critici laken de verandering als een “capitulatie aan politieke correctheid”, terwijl niet-christelijke religieuze leiders zeggen dat deze aanpassing onnodig was, schrijft de Mail on Sunday.

De voormalig aartsbisschop van Canterbury, Lord Carey, zei dat de adaptatie van de religieuze opleidingscommissies een ‘grote schande’ was.

Hij zei dat hij “nooit een moslim of een joodse leider heeft ontmoet die door de Gregoriaanse kalender wordt beledigd”, terwijl de islamitische geloofsleider Imam Ibrahim Mogra zei: “Ik geloof niet dat moslims hierdoor beledigd raken”…

Een woordvoerder voor de Raad van Afgevaardigden Britse Joden zei: “Ik denk niet dat iemand het erg vind als op scholen v.C. en n.C. gebruikt wordt.”

De Raad voor Religieus Onderwijs (SACREs) van Brighton en Essex behoren tot een toenemend aantal lokale commissies die bij opleidingshoofden aandringen om v.C. en n.C. te laten vallen.

Het nieuwe collegedictaat voor scholen in East Sussex luidt als volgt: “v.C. en n.C. worden vanaf nu niet meer gebruikt om gevoel te tonen voor degenen die geen christenen zijn.”

Chris McGovern, voorzitter van de Campagne voor Echte Educatie, brandmerkt de stap om BC en AD te verwijderen als “capitulatie aan politieke correctheid”.

Paul Smalley, voorzitter van de Nationale Associatie van Advies Raden voor Religieus Onderwijs, zei: “Individuele scholen kunnen zelf beslissen welke vorm van datering geschikt is.”

Bron:

https://fenixx.org/2017/10/07/pc-gone-mad-schools-scrap-bc-and-ad-to-avoid-offending-non-christians/

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5158 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Politiek Correctheid slaat op hol: Scholen schrappen v.C. en n.C. om te voorkomen niet-christenen te beledigen

 1. Voor de Hidjra en na de Hidjra.
  Het begin van de islamitische jaartelling, toen Mo de immigratie-Jihad uitvond. Dat zal hem wel worden.

  Hijrah, “jihad by migration”, is central in Islam. In fact, the Islamic calendar does not date back to the birth of Muhammed, but to his first Hijrah (from Mekka to Medina) in year 622. This is also the event and the date that mark Islam’s transformation into a genocidal, political movement with the aim to destroy all non-Islamic faiths and force all non-Muslims into either converting or slavery (or death).

  Seen from an Islamic perspective, the current turmoil in Europe is not a “migrant crisis” – it is Hijrah!

  Muslim migration is the most powerful weapon of the Islamists wishing to spread Islam and con conquor the West.

  Back in 2009, Gadaffi propheciesed that Islam would conquor Europe through Muslim migration. Islamic State has disclosed that it uses migration as a weapon in their war against the West.

  “And whoever emigrates for the cause of Allah will find on the earth many [alternative] locations and abundance. And whoever leaves his home as an emigrant to Allah and His Messenger and then death overtakes him – his reward has already become incumbent upon Allah . And Allah is ever Forgiving and Merciful.” (Quran, 4:100).

  “And whoever emigrates for the cause of Allah will find on the earth many [alternative] locations and abundance. And whoever leaves his home as an emigrant to Allah and His Messenger and then death overtakes him – his reward has already become incumbent upon Allah . And Allah is ever Forgiving and Merciful.” (Quran, 4:100).

  Related
  • 
  Hijrah: “Jihad by emigration”

  10News >>

  01

  Hijra >>

  islam en immigratiejihad >>

  Like

 2. Niets bijzonders, doen Jehovah Getuigen al sinds 1900, met 1 verschil, zij gebruiken dit uitsluitend in eigen kring.

  Like

 3. polderboy // oktober 7, 2017 om 14:04 //

  Iedereen weet toch inmiddels dat in de islam Christus wordt gezien als een profeet, maar christenen als smerige godslasteraars, omdat ze aan deze profeet naast Allah een goddelijke status toekennen, en de gewelddadige godheid Allah niemand anders naast zich duldt.
  Het is inderdaad uiterst beledigend om godslasteraars steeds maar weer hun walgelijke en door Allah scherp veroordeelde gedachten bevestigd te zien, door gebruik van die jaartelling rond hun godheid christus.

  `Gevoel tonen voor degenen die niet in christus geloven` betekent alleen in boven genoemde context iets. Het is gevoel tonen voor degene die christenen scherp veroordelen als verdorven mensen, en daar vaak genoeg christenen met criminele middelen voor vervolgen.
  Ik toon geen gevoel voor dat soort mensen en hun. Ook niet voor mensen die vinden dat ik er gevoel voor moet tonen, zoals mijn baas de bestuurder, manager, of welke machthebber dan ook.

  Like

 4. Politiek correcte waanzin ,we zouden het moeten te vuur en te zwaard bestrijden , het ligt aan de basis van onze eigen ondergang .
  Beetje bij beetje breken ze onze cultuur en manier van denken af , in plaats van er voluit tegen in te gaan laten we het gebeuren ,dit zal ons zuur opbreken op termijn.
  Maar de notatie wegnemen waarmee heel de westerse wereld gewoon is om de tijdstelling aan te tonen is ronduit belachelijk.
  Hoe kan een dergelijk iets een steen van aanstoot zijn ,je moet debiel zijn om daar een punt van te maken ,maar meer mogen we van die voddekoppen niet verwachten .
  Ook de leiders der natie zijn een bende randdebielen als ze dergelijke ingrepen doen om de zandvlooien naar de mond te praten.
  Het is al lang duidelijk dat wij blanken tweede rang burgers zijn geworden , hoelang is het niet geleden dat er eens keihard neen gezegd werd tegen een eis van die zandvlooien ?
  In plaats daarvan wordt ons almaar opgedrongen om tolerant te zijn ,
  Het is net als je alle dagen hetzelfde te eten krijgt ,dat komt op de duur je strot uit.
  Als rationeel mens weiger ik te buigen voor polcor gedoe ,ik geloof in onze waarden en zal ze niet verloochenen voor de een of andere klojo wie dat ook is.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: