Nieuw

Zwarte Zweedse politica op de vlucht voor paspoortcontrole – “Ze wilden me raciaal profileren”

De voormalig leidster van de Zweedse partij Feministisch Initiatief (FI), Victoria Kawesa, heeft gerapporteerd dat politieagenten van de Noorse immigratiedienst in Bergen haar wilden controleren toen ze het land bezocht. Kawesa zegt dat ze slachtoffer is geworden van een illegale “raciale profilering”.

Toen de politie haar benaderde, rende ze weg, schrijft Dagbladet.

Victoria Kawesa nam afgelopen week deel aan een seminar van het ‘Centrum voor Vrouwen en Gendergelijkheid Onderzoek’ aan de Universiteit van Bergen toen een Noorse politiepatrouille haar stopte en haar identiteitspapieren wilde zien.

– Een jonge politieagente sprong uit de auto en vroeg om mijn identiteitskaart, zegt Kawesa tegen de Noorse krant Dagbladet.

Maar Kawesa had geen ID-kaart, ze had haar paspoort achtergelaten op de hotelkamer.

Toen de vrouw in gezelschap van Kawese aan de politie vroeg of ze haar ID-kaart ook wilden zien, antwoordde de politieagente, volgens Kawesa “Dat is niet nodig omdat je er Noors uitziet.”

Op het moment dat de politie zich naar Victoria Kawesa wendde besloot ze te vluchten en rende hard weg.

– Ik was bang dat ik zou worden gearresteerd en in de auto gegooid, dus ik rende in een gebouw en deed de deur op slot. Toen heb ik aan andere buitenlandse gasten verteld wat er gebeurd was, zegt ze tegen Dagbladet.

Victoria Kawesa die uit Afrika komt, maar in Zweden woont sinds ze negen jaar oud was, is nu woedend op het gedrag van de politie en noemt het “racial profiling”.

De politie in Bergen ontkent echter dat het gaat om raciale profilering en zegt dat mensen soms beledigd raken door identiteitscontroles. Maar Kawesa accepteert deze verklaring niet en heeft een klacht tegen de politie ingediend, en heeft de Noorse politie opgedragen om hun controle routines te herzien.

Volgens Kawesa werd ze in de publieke ruimte “vernederd” om haar huidskleur.

Kawesa is momenteel in Zweden belast met schending van auteursrechten, beschuldigd van plagiaat van een ander zijn onderzoekwerk.

Kort na haar aanstelling als partijleidster van FI bleek dat Kawesa wetenschappelijk onderzoek van documenten had geplagieerd op de universiteit van Södertörn, waar ze “genderwetenschap” studeert. Voor deze fraude is ze aangemeld en de politie is bezig met een onderzoek.

Dit voorjaar werd Victoria Kawesa verkozen als partijleidster van het Feministische Initiatief (FI), samen met Gudrun Schyman. Het maakte haar Zweden’s eerste zwarte partijleider ooit.

Ze vroeg zich toen af waarom buitenlandse criminelen uit Zweden gedeporteerd worden en “witte zweden” niet.

Kawesa trad half september af als partijleidster, net voordat de aankondiging van haar fraude bekend werd.

Victoria Kawesa staat in Zweden bekend om haar vriendschap op Facebook met een aantal controversiële moslims die openlijk opinies uitdrukken die als extreem-islamitisch en vrouwhatend beschouwd worden.

Nu wil ze dat de Noorse politie zijn controle routines veranderd omdat de zwarte kakmadam gestopt was voor een identiteitscontrole.

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Zwarte Zweedse politica op de vlucht voor paspoortcontrole – “Ze wilden me raciaal profileren”

 1. Typische aandachtshoer met discriminatie phobie gewoon je paspoort laten zien kut of idkaart net als iedereen je wilt toch gelijk zijn ? .

  Like

 2. Wil ik nog even vermelden dat die Gudrun Schyman, oprichtster van FI, ook betrapt is op plagiaat, ze had een compleet artikel gekopieerd van een Zweedse ‘genderwetenschapster’ en dit als eigen werk bij een Zweeds dagblad voor publicatie ingeleverd. Een week nadat dit artikel in de krant was uitgeven kwam men erachter dat het jatwerk was. Maar volgens haar was dit de schuld van de krant, die had vooraf moeten controleren of het plagiaat was.

  Like

 3. rommel, ik wordt een beetje bang van al die copyright boven aan.
  Mag ik nog een plaatje stelen hier en ergens anders plakken, of heb ik dan meteen gezeik met een incassobureau.

  Like

 4. Die copyright regels hebben we vastgelegd omdat ene Realpredictor van Eunmask complete artikelen van Fenixx kopieerde en deze op haar commerciële site plaatste zonder vermelding van de auteur of duidelijke verwijzing naar Fenixx. We doen niet zo moeilijk over copyright, maar we hebben het even duidelijk vastgelegd om dit soort figuren duidelijk te maken dat we daar niet van gediend zijn en eventueel inderdaad bereid zijn om tot juridische vervolging over te gaan. Ik ben niet voor Realpredictor aan het schrijven. En dat geldt ook voor mijn redactiegenoten. Jij mag zoveel plaatjes stelen als je wil, en ook stukjes tekst van onze eigen artikelen, zolang er een link naar deze site wordt gegeven. Precies zoals wij ook doen met leenartikelen.

  Liked by 2 people

 5. Als zwart-omgebouwde, het islamitisch geloof aanhangende transgender moet je in Zweden toch wel het paradijs op aarde hebben gevonden …

  Like

 6. Bij Zwarte Zweedse ” politica”
  Haakt een normaal mens af.
  Ik ga even voorbij aan zwart , om geen zielen te beledigen.
  Daarna Zweeds, dat is naar mijn mening een synoniem van zelfmoord?
  Politica?
  Iemand die met intellect en intelligentie te werk gaat ?
  sorry mensen, maar dit gaat mijj verstand ff te boven.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: