Nieuw

Toekomst Europa op het spel na fascistisch neerslaan Catalaans referendum

‘Demofobie van Brussel kent geen grenzen: alle vormen van democratie en zelfbeschikking worden onderdrukt’ – Spaanse journalist voor The Asia Times: ‘Er komt een perfecte storm aan’

‘De fascist Franco mag dan al meer dan vier decennia dood zijn, maar Spanje zit nog steeds vast aan zijn dictatoriale lijk,’ begint de Spaanse journalist Pepe Escobar in zijn commentaar voor The Asia Times op het keihard neerslaan van het Catalaanse referendum over onafhankelijkheid afgelopen zondag. De beelden waren schokkend: zowel oude als jonge mensen werden met stokken geslagen en aan hun haren weggesleept. Er vielen honderden gewonden door het grove politiegeweld, die zelfs rubberen kogels op de Catalanen afschoot. ‘Midden in die hoog verheven Europese Unie, die zichzelf tegenover de mindere regio’s op deze planeet als het centrum en de beschermer van mensenrechten presenteert, is een nieuw paradigma bedacht: In naam van de democratie: stem niet! Of anders…’

De Spaanse premier Mariano Rajoy verwierf met zijn optreden een nieuwe bijnaam: ‘Nano-Franco’. Zijn ‘heroïsche schoktroepen, die actief waren vanwege een landelijk terreuralarm, werden nu met stokken en rubberen kogels ingezet – niet tegen jihadisten, maar tegen… stemmers.’

XanderNieuws >>

Wel een losse opmerking over Catalonië:

Doe mee met 8.368 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7209 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

3 Comments on Toekomst Europa op het spel na fascistisch neerslaan Catalaans referendum

 1. polderboy // oktober 7, 2017 om 01:31 //

  Dat werd ook na Franco geopperd, een federaal Spanje.

  Verder zijn de grote bedrijven in Catalonië al massaal hun geregistreerde zetel buiten Catalonië aan het verplaatsen, wat normaal wettelijk niet kan, maar waar Madrid al een speciaal wetje voor heeft aangenomen in sneltreinvaart, mocht er militair ingrijpen komen en mogelijk verzet van de Catalanen.
  Op dat moment wordt Verhofstadt nerveus, want hij dient de grote bedrijfsbelangen met zijn politiek achterban, waar de VVD bij hoort, dus vandaar die speech van hem. Geen goede, het had een te hoog “bezeten” Gollem gehalte met zijn “My Precious” uit “In de ban van de Ring”, toen Verhofstadt liederlijk begon te lamenteren “They want to destroy our Europa, they want to destroy…”

  Verhofstadt wees verder op een opiniepeiling, die er geweest is, waarbij Catalanen in meerderheid wel bij Spanje wilde blijven horen, maar op de vraag wat ze bij een referendum zouden doen, was kiezen voor een onafhankelijk Catalonië het antwoord. Eigenlijk blijkt uit de opiniepeiling, dat “als ze de kans” krijgen, ze onafhankelijk willen zijn. Dat las ik in een artikel.

  Daarnaast, een referendum waarbij 90% van de 40% stemgerechtigden onafhankelijkheid willen, is statistisch te zien als een zeer grote steekproef, waaruit met zeer grote waarschijnlijkheid blijkt dat de hele populatie Catalanen onafhankelijkheid willen.

  Tja, dan “the law is the law”. Je kunt in de wet wel verankeren dat slechte huwelijken, zoals hier, niet ontbonden mogen worden, maar dan is de wet absoluut geen afspiegeling met wat er in de praktijk plaatsvindt, De wet is dan vervreemd van de praktijk, waar het gewoonterecht heerst.

  Liked by 2 people

 2. polderboy // oktober 7, 2017 om 01:49 //

  “de hele populatie Catalanen onafhankelijkheid willen”, moet zijn, “een ruime meerderheid van de hele populatie Catalanen onafhankelijkheid willen”.

  Like

 3. 70-80% wilde gaan stemmen maar een aantal schrok van het geweld
  700.000 mensen konden niet stemmen want stembureau dicht
  verscheidene ‘ballotboxes’ ontvreemd in beslag genomen
  voor EU verkiezingen komt tussen de 30 en 40% opdagen en dat vindt de EU wel een legitiem democratisch mandaat (ook als de meerderheid tegenstemt)
  voor de belangen van Verhofstadt moet je gewoon zijn naam even in onze zoekbalk mieteren, dat ga ik niet uitspellen, heb ik al gedaan

  referendum is duidelijk. niet grondwettelijk. nee. maar dan zou er ook helemaal geen een zelfstandig land bestaan.
  Of dacht je dat het volgens de NL grondwet was toen België zich onafhankelijk verklaarde, om maar één van de heel heel veel veel voorbeelden te noemen.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: