Nieuw

Nieuwe coalitie: middeninkomens gaan er echt op vooruit – Btw van 6% naar 9%

Het lage BTW-tarief wordt onder de nieuwe coalitie verhoogd van 6 procent naar 9 procent. De stijging is onderdeel van de invoering van de vlaktaks.

Door consumptie zwaarder te belasten en de belasting op arbeid te verlagen, moet werken meer gaan lonen. Een ingewijde stelt dat de zogeheten marginale druk sterk daalt: dit betekent dat wie meer uren of een extra dag gaat werken meer overhoudt van het extra inkomen dat hij of zij verdient. Op dit moment is die marginale druk juist erg hoog: extra verdiensten worden tenietgedaan door extra belasting en verlies van toeslagen waardoor netto soms amper iets extra’s overblijft.

Lees verder:

https://www.ad.nl/politiek/rutte-iii-lage-btw-tarief-verhoogd-naar-9~af259998/

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5561 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Nieuwe coalitie: middeninkomens gaan er echt op vooruit – Btw van 6% naar 9%

 1. Vijftig procent verhoging van het lage BTW-tarief, da’s nie niks. Vorige keer verhoogde Jan Kees de Jokker het hoge tarief nog met een kleine tien procent, dat ging dan nog,,, De EUSSR en de moslimport kosten nu eenmaal bergen poen. Wir schaffen das…

  Like

 2. skeeter // oktober 6, 2017 om 18:46 //

  Eerste levens behoeften belasten is crimineel, laat staan verhogen.
  Hier hebben we trouwens ook een hufter die beweert dat we er op vooruit gaan terwijl de belasting omhoog gaat. Linkse hufters kunnen beslist niet rekenen.

  Like

 3. 50%verhoging van het lage btw tarief is schandalig veel .
  Dit alles om de asielparasieten import te betalen maar dat zeggen ze er dan weer niet bij.
  En dan zegt onze meester leugenaar nog lachend dat we er op vooruit gaan.
  Wanneer wordt Nederland wakker..????

  Like

 4. Tijl Uylenspiegel // oktober 7, 2017 om 00:25 //

  Het is weer het broekzak/vestzak principe; je geeft met de ene hand een euro en met de andere hand pik je twee euro terug, eind van het liedje, men doet het voorkomen alsof je iets krijgt terwijl er aan de andere kant weer genomen wordt. Tijdens de crisis is er voor tenminste 20 miljard aan lasten verzwaard, waarom hoor ik dan niemand over het terugdraaien van die verzwaring. Het was toch een tijdelijke maatregel in verband met de crisis ?

  Liked by 1 persoon

 5. we komen niet meer op voor onzelf……het is meer van ikke ikke ikke en de rest kan stikken…de rijken hebben altijd de dienst uitgemaakt en het is nu heus niet anders…..al een paar keer hebben we een andere koers kunnen kiezen maar meneer Rutte werd steeds de handen boven het hoofd gehouden en het zal een volgende keer niet anders zijn…die veel hebben blijven het houden de minderen zullen het met nog minder moeten gaan doen en daar heeft hij het al weer gewonnen denk ik maar zo

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: