Nieuw

Denemarken gaat ook boerka-verbod invoeren

Denemarken is nu ook van plan om de islamitische kledingstukken te verbieden, nadat de grootse partij van het land, Venstre, zich plotseling achter het verbod geschaard heeft. Zelfs de Sociaaldemocraten staan nu ook achter het verbod.

De regeringspartij Venstre heeft vandaag medegedeeld dat zij voorstander is van een verbod op de islamitische kleding boerka en niqab. De partij was eerder verdeeld over deze kwestie, maar is nu tot overeenkomst gekomen.

Dit betekent dat Denemarken binnen afzienbare tijd een verbod gaat instellen tegen de controversiële islamitische kleding, die wordt beschouwd als een schending van de vrijheid van vrouwen.

– Wij zijn van mening dat het niet redelijk is als men zich verbergt in openbare ruimtes en denken dat mobiele parallelle samenlevingen niet de oplossing is, zegt Venstre’s Jakob Ellemann-Jensen tegen Ekot.

De beslissing komt nadat de regeringssteunpartij, Dansk Folkeparti, afgelopen woensdag een voorstel heeft ingediend om de geheel bedenkende islamitische kleding te verbieden.

De partij had al eerder deze kwestie naar voren gebracht, maar krijgt nu voor het eerst steun van alle andere partijen.

Voorheen wilde Dansk Folkeparti dat de straf voor het overtreden van dit verbod zou bestaan uit een geldboete en een verplichte cursus in Deense normen en waarden. Deze eisen zijn nu verwijderd uit het wetsvoorstel. Wat de consequenties bij overtreding zullen zijn wordt momenteel tussen de partijen over onderhandeld.

Behalve Venstre heeft nu ook de oppositiepartij Sociaal-Democraten zich achter het boerka-verbod geschaard. De partij was eerder tegen een boerka-verbod, maar de partijleider Mette Fredriksen verklaart nu dat het een “vrouwenonderdrukking” is die niet in Denemarken thuishoort.

Een opiniepeiling laat zien dat een duidelijke meerderheid van de Denen een verbod ondersteunt. 62 procent is voor en slechts 23 procent tegen.

Bron:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6793132

http://www.friatider.se/danmark-n-ra-inf-ra-ett-burkaf-rbud

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5568 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Denemarken gaat ook boerka-verbod invoeren

 1. skeeter // oktober 6, 2017 om 18:41 //

  Soms is er een klein beetje gezond verstand dat komt boven drijven. Helaas komt het veel te weinig voor.

  Like

 2. Vederso // oktober 6, 2017 om 18:46 //

  OT; Simon Harris, Catalonië

  Like

 3. En ze zijn weer is boos, erger nog, ze zijn deze keer furieus. Ach ja, het zal niet.

  Islamists ‘Furious’ After Denmark Bans Burka
  http://yournewswire.com/denmark-bans-burka/

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Deense staatsminister: “Wij gaan onze grenzen hermetisch sluiten voor gelukszoekers”

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: