Nieuw

Zweedse mondhygiënist waarschuwde voor leeftijdfraude – kan nu zijn huis verliezen

Bernt zijn leven is in gruzelementen omdat hij de Zweedse overheid waarschuwde voor leeftijdfraude van de zogenaamde onbegeleide vluchtelingkinderen.

(Door: Egor Putilov – Vertaling: ‘rommel’)

Een mondhygiënist waarschuwde de Zweedse migratiedienst over de leeftijdfraude van volwassen “onbegeleide vluchtelingkinderen” – en werd daarom ontslagen. Nu kan de gemeente Gotland, wat een steradvocaat heeft ingehuurd, al het eigendom van de familie in beslag nemen.

Juli vorig jaar bezocht de 56-jarige mondhygiënist Bernt Herlitz samen met zijn vrouw een van de seminaries van Almedalen die zich handelde over leeftijdsbeoordeling in de rechterlijke macht en in de sportwereld. Het thema was nuttig voor het echtpaar, aangezien beide van hen werkzaam waren bij de Folktandvården (Volktandverzorging) in Visby, waar veel van de zogenaamde onbegeleide vluchtelingen hun tanden laten verzorgen. In 2016 laaide het debat op over de onbegeleide vluchtelingkinderen – vooral door de hoge kosten van levensonderhoud, die in sommige gevallen 600-800 euro per dag kosten.

– Ik schat dat 80% van hen volwassenen zijn. Dat ken men onder andere aan de verstandskiezen zien die volgroeid zijn – iets dat alleen bij volwassenen wordt waargenomen, zegt Bernt.

Hoe voelde dat?

– Dat voelde niet makkelijk, maar ik realiseerde me nog niet hoe ernstig het was. Ik emailde het naar de Migratiedienst, en dacht dat het daarmee voorbij was.

Maar dat was het niet. Veertien dagen later werd Bernt na tien jaar in dienst bij Folktandvården ontslagen. De arbeidsgever verklaarde dat hij de vertrouwelijkheid van de patiënten had overschreden.

Ontslagbrief.

Geportretteerd en vernederd

Alle drie de lokale kranten op Gotland beschreven hem als een gevaarlijke racist en rechtsextremist die zelfstandig “vluchtelingen controleerde”. Het nieuws kwam ook op de Zweedse televisie.

– Ze schreven over mij op de eerste pagina zonder contact met me op te nemen. Je voelt je enorm blootgesteld. Ze hebben mijn naam niet gedrukt, maar Gotland is een kleine plaats en iedereen weet iedereen, dus het is niet moeilijk om erachter te komen over wie het allemaal gaat.

Maar Bernt is niet rechts-extremistisch of zelfs politiek actief. Zijn lot is typisch een teken van deze tijd. Hij is een inheemse Gotlander en heeft zijn hele leven daar gewoond.

– Werk is belangrijk. Alles draait om het heen. Als je geen baan hebt, heb je geen geld.

Daarom besloot hij de strijd aan te gaan om zijn werk terug te krijgen. Bernt’s vakbond weigerde hem te helpen omdat hij de vakbond per ongeluk een paar maanden eerder  voor het gebeuren had verlaten. Dit betekende dat hij uit zijn eigen zak voor rechtsbijstand moest betalen. De frustratie en woede over de oneerlijke behandeling van gemeente Gotland was voor hem zo groot dat hij de stap nam.

Gemeente Gotland besloot uiteindelijk een kleine vergoeding te betalen aan Bernt – 4000 euro – plus een salaris voor vijf maanden. De partijen zouden hun eigen kosten dragen, wat nog steeds een kleine winst voor familie Herlitz opleverden.

– Zeker, ik heb mijn werk niet teruggekregen en het was tragisch. Maar aan de andere kant kon het nog erger zijn.

Gemeente Gotland strikes back

Toen kwam de volgende schok: Gemeente Gotland beklaagde de uitspraak bij de Arbeidsrechtbank in Stockholm.

– Dat betekent dat als we daar verliezen, we de volledige kosten voor beide partijen moeten betalen – wat kan oplopen tot 150 000 euro.

Gemeente Gotland heeft één van de beste en duurste advocaten in arbeidsrecht in Zweden aangenomen.

– Hij wint altijd dergelijke zaken, zegt Bernt.

Wat gebeurt er als je verliest en gedwongen bent om de kosten te betalen?

– Dat zal een doodsvonnis voor ons zijn, voor de hele familie – zelfs voor mijn vijfjarige dochter. We hebben geen honderdduizenden euro, we zijn nu werkloos. Als we niet binnen 30 dagen na het oordeel betalen zal de deurwaarder komen en alles in beslag nemen. Zij zullen ons appartement, onze auto, alle meubels afpakken… We worden vernietigd.

“Ik ben bang voor deze maatschappij”

Samhällsnytt heeft contact opgenomen met de voormalige chef van Bernt, Mats Kvarnberg.

– Het is allemaal erg tragisch en betreurenswaardig,’ zegt hij door de telefoon.

Bedoelt u dat regio Gotland anders zou moeten optreden?

– Nee, ik kan niet op die vraag reageren. Maar ik bedoel dat als Bernt het mij had verteld voordat hij de e-mail had verzonden, hadden we dit kunnen vermijden.

Dus het is zijn eigen schuld?

– Er is  niemand anders die hier verantwoordelijk voor is.

Wanneer ik Bernt vraagt ​​of zijn visie op de samenleving tijdens deze reis is veranderd, is hij een tijdje stil. Als hij weer begint te praten, kan ik hem nauwelijks horen:

– Voorheen leefden we een veilig leven. Ik was ervan overtuigd dat we beschermd werden, dat er overheidsinstellingen zijn die me kunnen helpen als ik onrechtvaardig behandeld wordt. Maar niemand wil me helpen, niemand… Ik ben bang voor deze maatschappij.

(Verkorte versie)

Bron:

https://samnytt.se/bernt-forsokte-stoppa-aldersfusket-kan-forlora-sin-lagenhet/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.159 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7937 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

11 Comments on Zweedse mondhygiënist waarschuwde voor leeftijdfraude – kan nu zijn huis verliezen

 1. Hb. Schwarz // oktober 5, 2017 om 15:24 //

  Niet alleen Zweden is verloren maar de rest van Europa gaat dezelfde kant op.
  Er is geen weg terug meer. Ze blijven komen en diegeen die het lukt laat zijn gehele familie legaal overkomen.
  Wie zijn schuld? Kan hier een hele opsomming geven, maar we gaan ten onder aan onze eigen democratische regels welke door door bepaalde politieke partijen wordt uitgebuit, vooral voor eigen gewin! Maar ook hun kinderen zullen er last van ondervinden!
  Wegkruipen is niet meer mogelijk.

  Like

 2. Dit zijn typisch praktijken wat vroeger door de communistische overheid in de DDR werd gehanteerd om oppositie te onderdrukken.

  Like

 3. Het is niet te laat. Remigratie. Massale platlegging en de straat op om regeringen te dwingen de wil van het autochtone volk uit te voeren.

  Like

 4. Jammer dat de Scandinavische goden dood zijn. Die hadden dat linkse tuig dat de boel terroriseert en waar de regeringen bang voor zijn kunnen neer bliksemen. Het is duidelijk dat een parlement en andere dienaars der overheidsorganen banger zijn om voor racist te worden uit gemaakt wat in feite onzin is dan dat ze voor hun volk op komen.

  Like

 5. skeeter // oktober 5, 2017 om 17:55 //

  Die tandarts kan maar beter maken dat ie het land uitkomt, alles verkopen en geld gelijk overmaken naar het buitenland. Trouwens geld voor iedereen, je kan er beter klaar voor zijn.

  Like

 6. Wat een waanzin….het is een totaal psychotisch schrikbewind daar.
  Hij kan altijd nog proberen om naar Nederland te vluchten en asiel aan te vragen, omdat hij vanwege het uiten van zijn objectieve waarneming, geestelijk gemarteld wordt en het leven van hem en zijn gezin geruïneerd wordt.

  Like

 7. Hoe zit het trouwens met de schending van zijn mensenrechten?

  Like

 8. Zint het de overheid niet en pas je niet in het plan dat ze aan het uitvoeren zijn dan wordt je vergruisd en vermalen, op welke manier dan ook. En daarom zijn het ratten.

  Like

 9. Boeltje bij elkaar pakken en met het veer naar Polen en daar vluchtelingenstatus aanvragen.
  Dit lijkt me voor hem de beste oplossing.
  er zullen er nog velen volgen.

  Like

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. ”Sverige er blitt et veldig veldig sykt land” – norrmän upprörda över behandlingen av Bernt Herlitz | Samhällsnytt
 2. Suède : Bernt Herlitz, hygiéniste dentaire, condamné pour avoir signalé des migrants se faisant passer pour mineurs - Les Observateurs

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s