Nieuw

Teruggekeerde Syriëganger werd in Nederland als held ontvangen

De VanderLaanGruppe Hofstadgroep sluit hem juichend in de armen om hem ter plekke te deradicaliseren met zakken vol Eberhardpegels en soepsidiedoekoe.

De eerste generatie terugkeerders bestond voornamelijk uit mislukkulims, ze waren naar het kalifaat gegaan om ouwe vrouwtjes te helpen oversteken en verbandjes te plakken op bloedende mujahedeen, maar bleken al snel heimweejihadi’s en sprongen fluks weer op de trein terug.

De AIVD gelooft er maar weinig van dat ze daar niet hebben deelgenomen aan de gewapende strijd, maar conclugeitenwollensokt toch: “De eerste generatie terugkeerders vormt op dit moment geen bedreiging meer.

De ruim 200 Nederlanders die nu nog in Syrië en Irak zijn, zijn dat bij een eventuele terugkeer wel. Die komen terug met het doel aanslagen te plegen.

Ook Saïd was in Syrië. ‘Ik geloof dat ik iets goeds heb volbracht,’ stelt de twintiger, die zijn gesneuvelde kameraden als helden bestempelt. ‘Ik ben op het slagveld geweest. Ik heb er gevochten, geschoten. Ik heb genoeg gezien; gewonde mensen, dode mensen.’

Saïd herinnert zich hoe het was om terug te komen. ‘Ik was blij weer thuis te zijn en al mijn geliefden weer te zien. Mijn familie en vrienden, ik werd door hen als een held ontvangen. Iedereen was benieuwd naar mijn verhalen. Mijn neefjes hingen aan mijn lippen. Ze zeiden dat ze net zo willen worden als ik. Ach, Nederlandse jongetjes spelen soldaatje in het bos. Mijn neefjes spelen jihadistje.’ Nieuwe Revu >>

 

Doe mee met 2.524 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7543 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: