Nieuw

Soldiers to Supplement Crime-Hit Sweden’s Struggling Police Force

Last week, Denmark started using soldiers to free up the overburdened police force. Sweden appears open to the same possibility in the city of Malmö, which has been plagued with gangland violence and shootings.

After the Danish police proved to be struggling to tackle both the enhanced border controls and the increasing terrorist threat from Islamist fundamentalists, the Danish government decided to place 160 soldiers to relieve the Danish police to have more time to investigate the growing number of gang-related murders. One of the soldiers’ missions is guarding the synagogue in Copenhagen, which in 2015 became the target of a terrorist attack and has since been under police surveillance.

Now, Malmö police chief Stefan Sintéus has opened up his city to the same possibility. In this way, he argued, the Malmö police force, which is currently overloaded with gang crime and shootings, will have more time for its primary duties. By his own admission, Sintéus was “cautiously positive” about the Danish initiative and exhibited a keen interest in how it will develop.

Read more:

https://sputniknews.com/europe/201710031057899058-sweden-soldiers-police-crime/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4968 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: