Nieuw

Nieuwe Britse wet: 15 jaar gevangenisstraf als u een “rechts-extremistische” site bezoekt

De Britse regering is van plan een nieuwe en strenge wetgeving in te voeren die 15 jaar gevangenisstraf kan opleveren voor mensen die websites bezoeken met “rechtse propaganda”, aldus The Guardian.
“Zij zullen worden gestraft met de volledige kracht van de wet,” zegt de minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd.

Toen de Britse minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd de beraamde wet presenteerde, beweerde ze dat het handelt om het arresteren van potentiële terroristen.

The Guardian schrijft bijvoorbeeld dat mensen die informatie over werknemers bij de strijdkrachten, de politie of de inlichtingendiensten publiceren om terroristische daden voor te bereiden, worden bestraft met maximaal 15 jaar gevangenisstraf.

Maar ook degenen die websites bezoeken waar zich “rechts-extremistisch” materiaal bevindt, zullen worden onderworpen aan de draconische wet.

– Ik wil ervoor zorgen dat degenen die op het internet kijken naar gruwelijke terrorisme gerelateerde inhoud, met inbegrip van jihadistische sites, rechtse propaganda en het maken van bommen instructies, met volle kracht gestraft worden, zegt Amber Rudd.

Ze wijst erop dat een leemte in de huidige wetgeving het mogelijk maakt om straf te ontlopen, zolang dit soort materiaal niet actief gedownload wordt, en alleen maar de websites bezocht worden.

Er zullen echter uitzonderingen zijn voor mensen die per ongeluk op pagina’s met “extremistisch” materiaal klikken, of het soms uit nieuwsgierigheid doen. Wetenschappers, journalisten en anderen die een “redelijke excuus” hebben om kennis te nemen van de inhoud, gebaseerd op “gegronde redenen”, zullen aan de gevangenis ontsnappen.

Lees meer:

https://www.theguardian.com/uk-news/2017/oct/03/amber-rudd-viewers-of-online-terrorist-material-face-15-years-in-jail

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

16 Comments on Nieuwe Britse wet: 15 jaar gevangenisstraf als u een “rechts-extremistische” site bezoekt

 1. Gaan ze dat ook doen met moslims die IS gerelateerde sites bezoeken en mensen die extreem linkse sites bezoeken. Anders houdt het geen stand. Dan is er sprake van ongelijkheid. Maar daar zullen ze zich niets van aan trekken. Laten ze nu eens iedereen die een bepaald gedachtengoed aan hangt op pakken. Kunnen de gevangenissen open blijven en houden bewaarders hun baan.

  Liked by 1 persoon

 2. De vormgeving van een dictatuur in de maak

  Like

 3. Nou tabé jongens (en natuurlijk de meisjes).
  Misschien dat ik jullie kom bezoeken als je in de bak zit.

  Like

 4. 15 jaar..voor een nieuwsbericht of video verslag,..en een kopschopper die iemand in coma schopt krijgt wat?
  Een jaartje brommen of een taakstrafje?
  Deze vrouw is totaal de weg kwijt.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // oktober 6, 2017 om 00:34 //

  De vrijheid van meningsuiting wordt dus niet beknot of ingeperkt, ze wordt dan in een klap afgeschaft. Het lijkt mij niet waarschijnlijk dat ze dergelijke wetten kunnen aannemen, dat botst met elke westerse grondwet, niet alleen de Britse.

  Like

 6. templars2017 // oktober 6, 2017 om 00:39 //

  Wat een herrie , het is dus duidelijk gesteld dat er één bepaalde vorm van mensen geviseerd wordt .
  Het gaat er niet om of je een rechtse rakker bent ,het gaat er om dat je gestraft zult worden als je het linkse gedachtengoed niet aanhangt.
  Ben benieuwd of de antifa websites ook tot deze wet zullen behoren ,durf er op te wedden van niet.
  Ze zijn gewoon heel bang dat er teveel rechtse organisatie zou kunnen komen waar ze geen controle over zouden hebben.
  Zoals we weten wordt alleen links toegelaten om georganiseerd tegen hun eigen volk geweld in het vooruitzicht te stellen.
  Vraag je ook eens af hoe ze dat zullen controleren ,met mankracht zal dat wel niet zijn ,waarschijnlijk een soort server die als een waakhond alle ip adressen gaat registreren die op “rechtse sites” inloggen of aanmelden.
  Hoe dan ook zal er heel wat technologie bij te kijken komen en die kost dan ook weer een bundel van jewelste.
  In plaats van dat zure belastinggeld nuttig te besteden gaan ze het gebruiken om hun eigen bevolking of toch een deel ervan in de gaten te houden.
  Vrije mening en overtuiging wordt hiermee volledig de nek omgewrongen, je mag zelfs niet meer surfen waar je wil in je eigen huis !!
  Het is per slot van rekening niet omdat je een bepaalde website bezoek dat je er ook volledig mee geassocieerd moet of kan worden.
  In plaats van de burger met een dergelijke waakhond te gaan observeren zouden ze beter de binnenlandse internet pedofielen opsporen ,zelfde techniek maar niet hetzelfde resultaat ,daar zouden ze te veel voddekoppen vinden ,dus gaan ze mensen die tegen dergelijk volk zijn in het oog houden ,is veel makkelijker ,er zijn minder rechtse rakkers dan voddekoppedo’s.
  Een ander luik is het afschrikbeleid dat deze werkwijze te weeg brengt , als een paar “rechtse extremisten” door deze toepassing gevat worden en aansluitend veroordeeld dan zal dat in de media in het lang en het breed uitgesmeerd worden ,als toemaatje gaan ze dan nog en verder gedemoniseerd worden en heeft links weer een streepje voor .
  Zoals reeds gezegd, de vrije mening ,keuze ,uiting , gedachtengoed etc wordt door dergelijke systemen volledig kapot gemaakt , ten voordele van…………………

  Like

 7. Henk der Niederlànder // oktober 6, 2017 om 07:57 //

  In Duitsland is ook zo iets gaande.
  In Nederland is men bezig met de zg. sleepwet dan dit in Engeland.
  Mijne dames en heren zie hier de dictatuur in opbouw.

  Like

 8. polderboy // oktober 6, 2017 om 09:47 //

  Het is een stoere wet, die in paniek is uitgebroed door een in paniek opgerichte commissie met de stoere naam “Cobra”.
  In de House of Lords eiste men van wetgever Amber Rudd al het kwaad uit Her Majesty’s Empire te verwijderen, waar de Britse James Bond’s nu dus bevoegdheden voor hebben.

  Het was ook een ordinaire bende rond Westminster de laatste tijd, waar de Lords en Sirs traditioneel bijeenkomen om te keuvelen, en belangrijker, voor de dagelijkse “High Tea”.

  Tijdens de “High Tea” zag men vanachter de ramen hoe het grauw er steeds een bende van maakte, wat ze “aanslagen?” noemen. Dat kan absoluut voor de deuren van Westminster.

  Like

 9. polderboy // oktober 6, 2017 om 09:56 //

  Sorry “absoluut NIET voor de deuren van Westminster.

  Like

 10. Gelijke monniken , gelijke kappen.

  Dus ook 15 jaar voor bezoeken moslim – en linkse terroristische sites.

  Anders is justitie niet geloofwaardig en discrimineert zij.

  Like

 11. En wie bepaalt dan wat rechts extreem is ? Zo zullen ze hier in Nederland deze site als rechts extreem beoordelen.

  Like

 12. Ja we pakken niet de site aan maar de bezoekers lol ik stel voor dat men gaat hosten vanuit japan net als 4chan kunnen ze ook niks mee lol .
  Weet je niet wat 4chan is ffe googlen maar wees gewaarschuwd niet voor mensen met een dun huidje of safespace huilebalkjes

  Like

 13. Daarom, teken tegen de sleepwet, https://teken.sleepwet.nl/. Je weet niet hoe de volgende regering de gegevens tegen je gaat gebruiken.

  Like

 14. Duchesne // oktober 6, 2017 om 13:32 //

  Aankomende regering zal dit soort en andere maatregelen ook overnemen, of de EU wetten ondertekenen. We zitten nu in een dictatuur, binnenkort worden onwelvalligen aangepakt via diverse wegen. Aankomend weekeinde en de week erna gaan we zien hoe de met de EU op de achtergrond burgers die zelfbeschikking eisen worden “gecorrigeerd” door leger en politie. We hebben geen beste vrienden meer, we zijn tot op het bot verraden en verkocht.

  1984 is werkelijkheid geworden, we zijn nu bezig Animal farm te worden, incluis het afmaken van onwilligen. En hiervoor zijn al die militare erevelden gevuld met jongens die ons moesten bevrijden. Hoe ontzettend stom kun je zijn en waar halen die lieden het recht vandaan om over ons te beslissen en wat we zeggen en lezen. Onze toekomst word dit weekeinde bepaald, en iedere politicus die wetten accepteerd en bevelen geeft tot geweld tegen de eigen burgers, iedere soldaat en iedere agent die zijn hand opheft tegen de eigen burgers is een crimineel, en volgens internationaal recht heeft de burger het recht terug te slaan met alle middelen.

  Uit alle wetten en verboden en alle vrijheidsbeperkingen en machtsgrepen door de politiek kan maar een uitkomst zijn, we noemen dat oorlog. Voor 2020 is Europa een slagveld, met vele kleine oorlogen en verzetshaarden. De aankomende 100 jaar zal het doorgaan tot ergens een macht komt die homogeen is. Voorwie kan, neem je spullen en maak nu je vertrek klaar, hier is geen toekomst maar slechts de dood, al dan niet door de hand van je eigen politie en leger.

  Revolutie zou gisteren moeten zijn begonnen, volgende week weten we het.

  Like

 15. Zo lang er geen revolte komt zal het alleen maar erger worden mensen. Slaap lekker.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: