Nieuw

Machteloze woede

Het overkomt iedereen weleens denk ik, machteloze woede overvalt je. Vaak zo niet bijna altijd is dat bij mij om iets wat op tv wordt uitgezonden. Als het publiek willens en wetens wordt voorgelogen.

Woensdagavond was het weer eens zover. Ik had gezien dat er een docu zou komen over een onderwijzer die les had gegeven in de Schilderswijk in Den Haag en nu na een aantal jaren terugkeerde om te kijken hoe het zijn leerlingen van destijds was vergaan. Een mens weet uit ondervinding dat het beter voor je gemoedsrust is om het over te slaan maar ja, het ging over de Schilderswijk. En die ken ik als geboren en getogen Hagenaar/Hagenees beter dan me lief is.

Er werd maar gelijk begonnen met de man terwijl hij zich boos maakte dat er op tv iets ten nadele van allochtonen gezegd werd; “dat was zo onterecht”!! Ja hoor meneer zo onterecht ! En dat terwijl er ettelijke statistieken zijn die aantonen dat het helemaal niet zo onterecht is maar die negeert u liever neem ik aan.

Vervolgens ging men naar enige voormalige leerlingen van hem en deed men het plots voorkomen alsof de Schilderswijk een broedplaats van vele intellectuelen zou zijn. Maar liefst twee waren arts geworden, eentje advocaat, drie zelfstandig ondernemers en ook de rest had zover doorgeleerd dat ze ver bovenmodaal ingeschat moeten worden.

Dat kan alleen geloofwaardig gevonden worden door mensen die nog nimmer in die buurt zijn geweest, al heb je maar eens in je leven een keer over de Haagse markt (of zoals Hagenezen zeggen; de mart) gelopen hebt weet je dat dit de grootst mogelijke onzin is. Oh er zal er incidenteel best wel eentje tussen lopen die het in zich heeft door te groeien naar een academische scholing maar het zou toch wel heel toevallig zijn als die allemaal bij hem in de klas zouden hebben gezeten.

De buslijn die via de Vaillantlaan en de Hoefkade naar de Van Vredenburchweg in Rijswijk rijdt puilt meerdere keren per dag uit van leerlingen van het aldaar gevestigde VMBO. Elk normaal mens mijd die lijn alsof er pest heerst want je wilt het niet meemaken als daar weer enkele klassen vrij krijgen. Dagelijks staan daar speciale beveiligers te wachten om te pogen het nog enigszins ordelijk te laten verlopen. Dit na vele jaren ongeregeldheden, busbedrijven staan nou eenmaal niet te trappelen om bij het minste of geringste zoveel manuren te investeren. Het hoeft geen betoog dat dit niet de toekomstige hoogopgeleiden zijn zoals in de docu wordt gesuggereerd. Dit is het tuig van de richel die straks een loopbaan tegemoet gaan als draaideurcrimineel. Niks meer niks minder.

Vervolgens zie je een van de ex-leerlingen (een jonge allochtone vrouw) op bezoek gaan bij een oudere autochtone vrouw die met de bekende Haagse aardappel in de keel ABN spreekt, (ik moet de eerste nog tegenkomen in de Schilderswijk) en vervolgens gaan ze met zijn tweeën de boodschappen van de vrouw doen bij de Albert Heijn. U kunt het zo nakijken, er zit geen filiaal van de AH in de Schilderswijk, de dichtstbijzijnde zit op de Dierenselaan en dat is echt een flink stuk buiten de Schilderswijk.

Daarna zie je een aantal meisjes/vrouwen met de onvermijdelijke hoofddoeken die het met elkaar hebben over wat er allemaal veranderd is in de loop der jaren. “Alles is zoveel harder geworden” “Wij hadden vroeger autochtone mensen onder ons wonen, opa en oma noemden we die en die waren zó lief” “Ja dat hadden wij ook” “ja maar er wonen bijna geen autochtonen meer in de buurt”

Ja vind je het gek ? Die zijn allemaal zodra ze het zich konden veroorloven naar elders verhuisd ! Gevlucht ! Hoe zouden jullie het vinden om te wonen tussen allemaal mensen die Swahili spreken ? Waarbij je je slechts met de grootste moeite verstaanbaar kunt maken ?

Tot slot ontmoette de leraar zijn voormalige leerlingen, opvallend; niet één autochtoon ! Na de nodige knuffels en omarmingen nog even een kleine speech van de leraar, hij was als kind verhuisd naar Schotland omdat zijn vader daar ging werken en daarom kon hij zo goed invoelen hoe het voor hun hier was. Ja hoor droom lekker verder !

We leven in dit land niet langer met elkaar maar naast elkaar en van de gewone Nederlander wordt geëist dat hij/zij zich aanpast aan de nieuwkomers. De elite heeft beslist dat er een instroming vanuit verre landen ‘noodzakelijk’ was en de gewone man heeft vervolgens de multicultuur uit mogen vinden en dat is jammerlijk mislukt en je hebt warempel geen academische scholing nodig om dat te zien. Het is overal waar je kijkt alleen de elite kijkt met opzet de andere kant op. En als je het niet ziet dan is het niet waar denken ze.

En hoe vaker en hoe langer je de vele uitwassen negeert hoe groter de kans op escalatie. Je kunt liegen alsof het gedrukt staat maar de waarheid laat zich niet ontkennen.

Vergelijk het maar met het rijden in een auto, op zeker moment gaat er een rood lampje branden en als je dat nou maar lang blijft negeren dan kom je uiteindelijk een keer tot stilstand.

Nederland is prima te vergelijken met het plaatje boven mijn artikel, allemaal vogels, niet met elkaar maar naast elkaar en soms vliegen ze mekaar in de haren (sorry; veren)

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on Machteloze woede

 1. Ik hep tot mijn agste jaar in de Schilderwijk gewoont en ken aleen maar bevestichen dat daar in de daad aleen maar inteliktuelen vandan komme.

  Like

 2. polderboy // oktober 5, 2017 om 17:00 //

  Na 12 minuten ben ik gestopt met kijken. Ik vond het een vreemde documentaire.

  Na 7 minuten komt de leraar in beeld, die pis woest wordt als blijkt dat de daders van gruwelijke aanslagen “weer Marrokanen” betreft, en ze nooit eens wat goeds kunnen zeggen over de aanslagplegers?
  https://www.ad.nl/buitenland/helft-aanslagplegers-heeft-marokkaanse-achtergrond~a7216188/

  Dan komt op 9 minuten een vermoedelijk Marokkaanse dame aan het woord, de beweert dat toen ze eenmaal op het HBO zat een 3 voor een toets kreeg, maar na geëiste inzage van de toets “moest de leraar toegeven dat het een 8 was.” Het ergste was, dat dat pas “de eerste keer” was volgens haar.

  Een vreemde documentaire, met een leraar met een vreemde mening en een jonge dame met erg onwaarschijnlijke ervaringen.

  Like

 3. Tijl Uylenspiegel // oktober 5, 2017 om 17:22 //

  Ja dat klopt polder, ik heb mezelf ook moeten dwingen om verder te kijken uit een soort perverse nieuwsgierigheid wat er nog meer aan onzin verzonnen was.

  Like

 4. skeeter // oktober 5, 2017 om 17:34 //

  Tijl ,Zelfde dat ik nooit naar zon smerige hond als Trevor Noah kijk, behalve dan met zo’n Vegas incidentje gewoon om even te kijken hoe snel de leugens eruit gepompt worden.

  Like

 5. Ook ik kom uit denhaag en ik ging bijna over me nek van deze moslim propaganda docu.
  Er klopte echt helemáál niets van die oud leraar zal wel jarenlang in de uitkering gezeten hebben voor hij met deze shit mee mocht doen .
  Harvard university zou jaloers zijn op zo’n klas vol artsen en ondernemers.

  Like

 6. Het klinkt allemaal als reklame voor integratie en hoe goed die werkt en hoe fijn het voor iedereen is.

  Like

 7. Alleen zij die op zoek zijn naar ‘frustatie’ kijken nog dit soort (npo) propaganda materiaal.
  Vanaf het punt -enkele jaren geleden- toen duidelijk werd wat een gigantische ellende het ‘multiculti-proeftuin-project’ Nederland heeft opgeleverd, blijven dit soort linkse indoctrinatieprogramma’s met grote regelmaat over elkaar heen ‘vallen’.

  Het enig juiste advies in deze; negeer dit soort pulp programma’s om in plaats daarvan de energie te gebruiken om van Nederland weer een plek te maken waar het als van oudsher goed toeven is. Voor Nederlanders!

  Zoniet, dan doet U het toch echt uzelf aan!

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // oktober 5, 2017 om 22:42 //

  Daar ben ik het niet mee eens Axel, ik denk dat we moeten weten hoe argeloze of ongeïnteresseerde mensen belazerd worden, al was het maar om te weten waar ze al die maffe ideeën toch vandaan halen. Ken je vijand.

  Like

 9. Iets voor Arnold Karskens? Die wil met zijn initiatief de rechter inschakelen tegen allerlei leugenachtige verhalen bij de publieke omroep. In deze tijd gaat alles via de rechterlijke macht. Misselijk worden van al dat liegen en bedriegen vraagt toch wel om een soort medicijn..

  Like

 10. Republikein // oktober 6, 2017 om 06:37 //

  Het zijn verwarrende tijden, je zou er verward van worden, want “wij” financieren alles d.m.v. de blauwe enveloppe.

  Zoals de man die ruim 10 mille p.m. opstrijkt o.a. zegt:

  Het reeds flink vervuilde bedrag voor Handel en Ontwikkelingssamenwerking gaat ondanks de economische groei met maar liefst 7% omlaag. We duikelen van 0,7% van het BNP, naar 0,6%. Zweden, een land dat je goed met Nederland kunt vergelijken heeft haar bijdrage juist verhoogd en wel naar 1 % van het BNP. Het gidsland Nederland zakt verder weg in betekenis. Jammer van al die kennis en kunde. En dat juist in een tijd waar in veel landen de mensenrechten met voeten wordt getreden.

  https://www.defenceforchildren.nl/p/354/6438/mo481-cg321/miljoenennota%3A-investeert-nederland-in-haar-jongeren%3F

  Misschien niet des topics, maar ben erg verward, vergeef me svp.

  Nog een verwarde man.

  Like

 11. Tijl Uylenspiegel // oktober 6, 2017 om 11:08 //

  Het kinderpardon is er gekomen door gebruikmaking van emotionele chantage en had er nooit mogen komen, het werkt als een soort fokpremie. Het is te absurd voor woorden dat mensen zovele jaren de rechtsgang kunnen frustreren en daarna dankzij een kind alsnog ten onrechte een verblijfsvergunning krijgen. En telkens wordt het weer opgerekt zonder dat daar veel ruchtbaarheid aan gegeven wordt.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: