Nieuw

“Ik zweer bij Allah, ik verbrand haar en haar auto”: Saoedische mannen zijn sceptisch dat vrouwen auto mogen rijden

Het besluit van Saudi-Arabië om vrouwen in staat te stellen om auto te rijden is niet bij iedereen in goede aarde gevallen, veel mannen in het Arabische land zijn sceptisch over de beslissing.

Verleden week heeft de Saoedische televisie medegedeeld dat het decennia lange verbod wat vrouwen verhinderd om auto te rijden volgend zomer wordt opgeheven, onder andere met het doel om de economie te stimuleren.

Maar veel Arabieren zijn ontevreden met dit besluit.

“Ze kunnen het verbod intrekken, maar ze kunnen mannen niet dwingen om hun vrouwen en zusters toe te staan auto te rijden”, zegt een anonieme taxichauffeur in Ryad tegen AFP.

Hij zegt dat hij het hoofd van de familie is en dat het daarom is waarom hij, en niet de vrouwen, alle beslissingen neemt.

Ook op de sociale media is het ongenoegen te bespeuren en een sombere stemmig opgewekt.

“Reken met meer ongelukken”, twittert bijvoorbeeld een Saoediër die met angst en beven vrouwen achter het stuur tegemoet ziet.

Een andere Saoediër is wat drastischer met zijn mening en verklaart in een online video “Ik zweer bij Allah, ik verbrand haar en haar auto”.

Lees meer:

http://www.breitbart.com/jerusalem/2017/10/04/expect-accidents-saudi-men-respond-women-driving/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+breitbart+%28Breitbart+News%29

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

8 Comments on “Ik zweer bij Allah, ik verbrand haar en haar auto”: Saoedische mannen zijn sceptisch dat vrouwen auto mogen rijden

 1. Tijl Uylenspiegel // oktober 5, 2017 om 00:52 //

  De reden achter dit besluit is verkeerd, het zou niet moeten gaan om economie maar om het herstellen van achterhaalde idioterie vanuit een ‘religie’. Dat veel mannen het daar moeilijk mee hebben valt wel te verklaren, ze weten niet beter dan de oude situatie en zien dit als een ondergraving van hun nergens op gebaseerde ‘autoriteit’. Daar gaat nog een generatie overheen voordat het als normaal wordt gezien.

  Like

 2. skeeter // oktober 5, 2017 om 01:37 //

  Tijl je hebt toch niet de valse hoop op beschaving uit die contrijnen?

  Like

 3. Biertje opentrekt en joint bij opsteekt:
  Over de 8 miljoen bezoekers 😉

  Vlak voor onze verjaardag.

  Liked by 2 people

 4. Moeten ze daar niet eerst rijles nemen, of mag iedereen daar rijden als je maar een auto heb.
  En wie gaat die lessen dan geven?
  Mannen of vrouwen.

  Like

 5. Ricardo. // oktober 5, 2017 om 07:37 //

  Veel getrouwd vrouwen zullen de rijexame in natuur betalen.

  Like

 6. Nou,nou,in 1957 hebben wij hier het pantoffelwetje gekregen,zolang is dat nog niet geleden,dat wetje maakte van de man een pantoffelheld .Die wet hield in: dat vrouwen geen schriftelijke toestemming meer van hun echtgenoot aan hun werkgever hoefde te overleggen,dat hij het wel goed vond,dat zij mocht gaan werken. Het huwelijk voor de vrouw bracht dus zijn beperkingen mee,zij werd gelijk onder curatele gesteld,gold niet voor de ongehuwde vrouw uiteraard. Dan was er ook nog het verplichte ontslag als je ging trouwen,het was bij wet wel afgeschaft,maar eer dat praktijk werd,heeft nog wel wat jaren geduurd.Het was een schande als een gehuwde vrouw ging werken,dan verdiende de man vast niet genoeg.

  Like

 7. Gerrit Tienkamp // oktober 5, 2017 om 12:28 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 8. Duchesne // oktober 5, 2017 om 13:00 //

  ….I see two women walking hand in hand, one’s the woman, the other the man, keep em down, you gotta keep em down….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: