Nieuw

Catalaans parlement mag van Spaanse rechtbank niet bij elkaar komen

Het Spaanse Grondwettelijk Hof heeft een buitengewone zitting volgende maandag van het regionale Catalaanse parlement verboden. Op die zitting zou, naar algemene verwachting, Catalonië de onafhankelijkheid uitroepen.

Het Hof wil op die manier vermijden dat Catalonië na het referendum van zondag de onafhankelijkheid zou uitroepen in het parlement.

Het draait om het plenaire debat over de mogelijke onafhankelijkheid van Catalonië naar aanleiding van het referendum van zondag. Premier Carles Puigdemont van Catalonië zinspeelde er deze week op dat het parlement tijdens de bijeenkomst van maandag de afscheiding van Catalonië van Spanje al kon uitroepen.
Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/catalaans-parlement-mag-van-spaanse-rechtbank-niet-bij-elkaar-komen~ac4a38d4/

Doe mee met 7.520 andere volgers

About rommel (2203 Articles)
Toen ik klein was zeiden ze tegen me dat iedereen minister-president kan worden... ik begin het nu te geloven.

4 Comments on Catalaans parlement mag van Spaanse rechtbank niet bij elkaar komen

 1. skeeter // oktober 5, 2017 om 17:38 //

  het laatste schrijntje democratie wordt de grond ingetrapt.

  Liked by 1 persoon

 2. Johan P // oktober 5, 2017 om 17:59 //

  De EU laat meer en meer het ware gezicht zien: een fascistisch, dictatoriaal gebeuren, waarbij intimidatie, economische en sociale isolatie en geweld worden gezien als acceptabele manieren om andersdenkenden aan te pakken

  Liked by 1 persoon

 3. polderboy // oktober 5, 2017 om 19:40 //

  De Spaanse militaire junta gaat dus in het Catalaanse parlement een militaire coup plegen.

  Goh, hebben we er ook alvast een militaire junta bij, naast de Britten die muiten, wat semi kalifaatjes her en der door Europa en gezien de asielstroom binnenkort ook nog wat Afrikaanse thuislanden.
  Oh, niet te vergeten, een groeiende brede klasse werkloze soms flexwerkende woningzoekende paupers aan de onderkant in diverse landen, met daarnaast een nieuwe elite klasse van wereldburgers en andere ambtenaren complementeren het diversiteitspalet van kosmopoliet Timmermans.

  Like

 4. Er is meer , deze middag vernomen dat het op vraag is van de psc (socialistische partij van Catalonië) aan Madrid om de samenkomst van Catalaanse parlement te verbieden ,de reden die die klootzakken opgaven was dat ze dan een illegale daad gingen stellen en dat ze hun salaris zouden verliezen .
  Dus rooie linkse ratten zijn ook in Catalonië de verraders van dienst die hun eigen belang boven de vraag en stem van het volk stellen!!
  Dit kan niet anders dan een manipulatie zijn die van buiten Catalonië komt ,het verraad zit altijd aan de binnenkant.
  Er wachten de winnaars van het referendum nog moeilijke tijden om dat wespennest niet te laten escaleren.
  Overal wordt schande gesproken over het overdadig politiegeweld dat is aangewend.
  Dan heb je ook nog een bende polcor criminelen die zeggen dat het geweld de juiste oplossing was ,of dat als geweld moet gebruikt worden dat in proportie moet zijn ! allemaal dikke zever ,die zakkenvullers weten zelfs hun eigen regels niet die ze ,nota bene, zelf hebben samengesteld.
  De rechten van de mens geven aan dat geweld altijd het minimum zijn en dan enkel nog als er GEEN andere optie is , Catalonië heeft 19 maal gevraagd om dialoog om meer autonomie te krijgen maar Rayoj heeft telkens geweigerd en nu doet die wereldvreemde koning er nog een schepje bovenop .
  Dus de premier doet de deur toe en de koning doet hem op slot.
  Hoe wil je een situatie als deze dan met dialoog gaan oplossen? wat wil je als een volk dat altijd misbruikt is geweest door de regering ,nooit een vraag ingewilligd kreeg gaat reageren ,juist in plaats van mooi vragen gaan ze roepen ,nu mogen ze zelf dat niet.
  Door het verraad van binnenin gaat deze situatie alleen maar verergeren tot het ontploft, de premier voelt zich natuurlijk gesterkt in zijn doen door de steun van de koning enerzijds en de vuile verraders in Catalonië die de kant van Rayoj kiezen .
  Het geeft nog maar aan dat de verslaving aan de macht gekoppeld aan het geldgewin een gevaarlijke cocktail is in politieke kringen.
  Piedemont heeft opeens twee fronten voor zich Madrid en zijn stoottroepen aan de ene kant en de verraders binnen zijn eigen Catalonië.
  En Europa blaast warm en koud tegelijk ook heeft Junkers kleur bekent en de kant van de Spaanse premier gekozen , het zijn de elite die niet willen dat Catalonië voor zichzelf gaat opkomen!! en ze werken allemaal samen .
  Dit kan gemakkelijk escaleren ,stel dat de Basken besluiten om de Catalanen te steunen tegen Madrid wat dan?
  normaal is de onafhankelijkheids verklaring voorzien voor maandag ,nog 3 etmalen te gaan ,veel kan nog veranderen, wat? dat is koffiedik kijken……………..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: