Nieuw

Zweeds hooggerechtshof: De groepsverkrachting was “zeer ernstig” – maar seponeert desondanks de deportaties

Een van de meisjes heeft na de groepsverkrachting geprobeerd zelfmoord te plegen. Maar nu heeft het Hof van beroep beslist dat de verkrachters deportatie ontlopen en een van hun vrienden is volledig vrijgesproken, ondanks dat zijn sperma is gevonden in het slipje van het slachtoffer. © Montage/Arild Vågen/Privat

Het hooggerechtshof in Zweden (Svea) heeft de uitzettingsbeslissingen vernietigd van Afghaanse zogenaamde vluchtelingkinderen die veroordeeld waren voor een beestachtige groepsverkrachting van twee meisjes. Volgens het gerechtshof waren de misdaden inderdaad “zeer ernstig”, maar “niet wreed genoeg” – en daarom mogen de verkrachters na het uitzitten van hun zeer korte straf in Zweden blijven.

Een groep vluchtelingen had drie meisjes meegelokt naar een appartement in Haninge, ten zuiden van Stockholm, waar zij hun slachtoffers overtuigden om grote hoeveelheden alcohol te drinken.

Toen een van de meisjes, die toentertijd 16 jaar oud was, zo dronken was dat ze niet meer op haar benen kon staan, hebben twee van de mannen haar achter een vergrendelde deur om de beurt verkracht.

Tegelijkertijd werd haar vriendin door een ander vluchteling in een andere kamer verkracht, zegt de uitspraak van het gerechtshof.

“Bij Allah!”

Het derde meisje stond buiten voor de kamer en bonkte huilend op de deur. Toen ze dreigde de politie te bellen stapte een van de verkrachters naar buiten en gaf haar een harde klap in het gezicht.

Een sms-conversatie, wat gebruikt is als bewijs, laat zien hoe de vluchtelingen Omid en Aziz in paniek raken wanneer ze ontdekken dat ze “onthuld” zijn.

“Bij Allah” schreven zij elkaar. “Wat een hoer,” schreef Aziz over het meisje dat hij verkracht had en vervolgde: “We zijn onthuld.”

De districtsrechtbank van Södertörn veroordeelde drie van de mannen voor grove verkrachting tot een korte gevangenisstraf en verwees hierbij naar hun zelf aangegeven leeftijden. Omid beweerde dat hij net onder de 18 jaar was en kreeg daarom 10 maanden gesloten jeugdzorg en uitwijzing. Aziz, die zijn leeftijd 18 jaar verklaarde, werd veroordeeld tot een jaar en tien maanden gevangenisstraf en uitwijzing.

Geen “duidelijk wrede misdaad”

Tegen het vonnis werd bij Svea in hoger beroep gegaan – die nu heeft besloten de deportaties te seponeren, schrijft Dagens Juridik.

Het hooggerechtshof heeft eerst vastgesteld dat de misdaden waar de verkrachters zich schuldig aan hebben gemaakt “zeer ernstig” zijn.

Maar: “Volgens de opvatting van het hooggerechtshof zijn deze misdaden niet wreed genoeg om tot deportaties over te gaan”, staat in het vonnis.

Tegelijkertijd wordt Aziz straf verhoogd tot twee jaar gevangenisstraf, terwijl de straf van Omid gelijkblijft.

Geheel vrijgesproken – ondanks sperma in het slipje van het meisje

De derde vluchteling die veroordeeld was voor de verkrachting van het andere meisjes is geheel vrijgesproken, met verwijzing dat “technisch” bewijs ontbreekt. Dit ondanks dat zijn sperma is aangetroffen in het slipje van het meisje en ze na de gebeurtenis gewond was aan haar vagina.

De man die tijdens verschillende verhoren heeft ontkend dat hij het meisje heeft verkracht, beweert dat hij tijdens zijn slaap een een spontane zaadlozing had en dat de ze vrijwillige seks hadden.

Het vonnis in Svea hooggerechtshof is ondertekend door de juristen Mats Walberg, Sara Lindqvist, Anna Juhlin, en de politiek benoemde leden Monica Serrander en Bo Aldal.

Bron:

http://www.friatider.se/hovr-tten-gruppv-ldt-kten-mycket-allvarlig-stoppar-nd-utvisningen

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4968 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Zweeds hooggerechtshof: De groepsverkrachting was “zeer ernstig” – maar seponeert desondanks de deportaties

 1. Ziekmakende gekte in zweden.
  Maar ze hebben de namen….

  Liked by 1 persoon

 2. Als dat een van mijn dochters was dan had ik ze allemaal afgeslacht.

  Like

 3. Semper paratus // oktober 4, 2017 om 22:54 //

  Precies afmaken dat ongedierte! Maar wel op een langzame en pijnlijke manier.

  Like

 4. Duchesne // oktober 5, 2017 om 10:37 //

  “for a fistfull of Kronen” ….

  Like

 5. Het zweedse volk is echt gedegenereerd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: