Nieuw

Spaanse koning keert zich tegen politieke leiders Catalonië

Door: Edwin Winkels

De Spaanse koning Felipe IV heeft vanavond fel uitgehaald naar de politieke leiders van Catalonië. In een televisietoespraak van vijf minuten toonde hij zich vastberaden en uiterst kritisch met de Catalaanse regeringsleiders.

“Ze hebben zich buiten de wet en de democratie gesteld, ze hebben besluiten genomen die systematisch alle regels hebben overtreden, en ze hebben ook de eigen Catalaanse gemeenschap verdeeld,” zei Felipe, die de regering van premier Rajoy een vrijbrief leek te geven om in te grijpen in Catalonië om ‘de orde te herstellen’ en ‘de eenheid van Spanje te verdedigen’.

Dat ingrijpen zou kunnen bestaan uit het toepassen van artikel 155 uit de Spaanse grondwet waarmee de centrale regering in Madrid tijdelijk het zelfbestuur van een regio kan opheffen om de macht daar over te nemen.

lees verder:

https://www.ad.nl/buitenland/spaanse-koning-keert-zich-tegen-politieke-leiders-catalonie~ad354131/

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5561 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Spaanse koning keert zich tegen politieke leiders Catalonië

 1. templars2017 // oktober 4, 2017 om 01:43 //

  Dit is de volgende stap in een verhaal dat verre van gedaan is.
  De koning heeft ook maar een protocolaire functie in Spanje en toch gaat hij ingrijpen op een politiek heikel punt , normaal is het de taak van de premier om hem terug te fluiten maar deze zal het gebruiken om door te zetten in de Catalaanse kwestie.
  Een regio mag niet gaan stemmen over zijn eigen toekomst omdat het tegen de regels van het land is en de zogenaamde democratische waarden moeten worden gerespecteerd.
  Maar omgekeerd heeft de regering en de koning schijt aan hun eigen democratische werking als het hen uitkomt, de elite mag alles doen of het nu democratisch is of niet maar de bevolking mag dit niet op straffe van, dat is geen democratie dat is dictatuur met een laagje democratische vernis erover gegoten om de schijn hoog te houden.
  Zoals reeds eerder gesteld Europa zal het nooit toelaten en zal de Spaanse regering blijven steunen ,maar nooit openlijk om niet van inmenging te worden beschuldigd in een lidstaat.
  De klootzak rayoj is van dezelfde EVP als junker en merkel dus een blinde ziet van waar de wind waait.
  Niets zal openlijk worden gedaan noch toegegeven terwijl iedereen het weet dat er achter de schermen veel geregeld wordt.
  Maar als de regering met de koning besluiten om de wet met art 155 uit te voeren dan gaat de Spaanse regering in feite een stuk van zijn eigen grondgebied gaan bezetten ,dat is verdomme de krijgswet tegen je eigen volk uitvoeren!
  Als je denkt dat de Catalanen dit zo maar over zich heen laten gaan …….ze kunnen nog hulp krijgen van de Basken , iedereen weet dat dat niet bepaald lieverdjes zijn al zeker niet voor de Spaanse regering.
  Dit is van een hete situatie naar een kruitvat aan het evolueren en de lont brand.

  Liked by 2 people

 2. Hij was al niet geliefd dus grote kans dat die familie er weer wordt uit geknikkerd. Kan dat hier ook niet. Leve de republiek.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: