Nieuw

Rutte II breekt record: zeven bewindslieden weg na schandaal

Nooit eerder moesten zo veel ministers en staatssecretarissen het veld ruimen na een schandaal als in kabinet-Rutte II. Met het vertrek van minister Hennis staat de teller op zeven. Vooral VVD-bewindslieden vallen om als dominostenen.

Hennis is de zevende bestuurder in dit kabinet die vertrekt na een affaire, een conflict of door gebrek aan vertrouwen. Dat is een record: sinds de Tweede Wereldoorlog stapten niet zo veel ministers en staatssecretarissen op. Alleen tijdens het kabinet Balkenende-IV vertrokken er meer: dertien. Dat cijfer is vertekend, want toen stapte het volledige PvdA-deel uit de regering vanwege een conflict over de militaire missie in Uruzgan.

Weekers, Opstelten, Teeven en Van der Steur

De VVD is hofleverancier van politieke brekebenen in Rutte II. In 2014 moest staatssecretaris van Financiën Frans Weekers weg na problemen met de uitbetaling van huur- en zorgtoeslagen door de Belastingdienst.

Verder lezen via Eindhovens Dagblad

Doe mee met 905 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2130 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

4 Comments on Rutte II breekt record: zeven bewindslieden weg na schandaal

 1. Als je als je als leider onbekwaam bent, kies je ook zulke medewerkers,dat heb ik ook bij bedrijven ervaren. Is de directeur een fraudeur,dan klopt het hele bedrijf niet,soort zoekt altijd soort,dat klikt.

  Liked by 1 persoon

 2. Hennis was onhoudbaar. Maar Koenders blijft gewoon zitten. Onbegrijpelijk. Opnieuw bewijs wat een slappe zak hooi Rutte is. Hij had het vertrek van Hennis niet moeten accepteren zonder dat Koenders ook zou wieberen.
  Rutte laat eigen mensen als een baksteen vallen. Vraag maar aan Weekers, Teeven, Opstelten, vd Steur en nu Hennis. Een onbetrouwbare opportunist.

  Like

 3. Ze hebben de volgende klojo alweer tijdelijk op die plaats gezet.
  Een nog grotere slijmbal is nauwelijks denkbaar.

  http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/10/dijkhoff-vervangt-hennis-maar-wat-gebeurt-daarna-546173/

  Like

 4. Het lijkt niet alleen zo, het is gewoon zo, zoals Susan soomers zegt:
  Soort zoekt soort!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: