Nieuw

Parijs wil gevelbord ‘vrolijke neger’ verwijderen: ‘Herinnert aan de misdaad van de slavernij’

Door: Peter giesen

Het bord hangt er al sinds 1812. Au Joyeux Nègre, staat erop, ‘bij de vrolijke neger’. Een goedlachse zwarte man, slaaf of dienstknecht, bedient goed geklede, rijke blanke vrouw.

De gemeenteraad van Parijs heeft nu besloten dat het bord moet worden verwijderd van de gevel van een reeds lang geleden gesloten chocolaterie aan de Place de la Contrescarpe. De afbeelding is ‘beledigend en kwetsend’ en ‘herinnert aan de misdaad van de slavernij’, vond het communistische raadslid Raphaëlle Primet. Een communistische motie werd aangenomen en met tegenzin aanvaard door het gemeentebestuur. ‘Ik geloof niet dat het uitwissen van de geschiedenis de beste vorm van pedagogie is’, zei wethouder Bruno Julliard. Hij zou liever een bordje met uitleg bij de oude chocolaterie plaatsen.

Lees verder:

https://www.volkskrant.nl/buitenland/parijs-wil-gevelbord-vrolijke-neger-verwijderen-herinnert-aan-de-misdaad-van-de-slavernij~a4520023/

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.126 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (7737 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Parijs wil gevelbord ‘vrolijke neger’ verwijderen: ‘Herinnert aan de misdaad van de slavernij’

  1. Tijl Uylenspiegel // oktober 4, 2017 om 16:11 //

    Wat een azijnpisser ben je dan !! Misschien had iemand hem even kunnen wijzen op het “vrolijke”, hoe vaak komt het voor dat ‘slaven’ vrolijk zijn ?

    Like

  2. Vinden ze een keer iets over een vrolijke neger, is het weer niet goed.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s