Nieuw

Frankrijk gaat moskeeën met haatpredikers sluiten

.

Het Franse Parlement heeft met grote meerderheid voorgestemd om nieuwe anti-terroristische wetten in te voeren. De wetten hebben betrekking op verschillende gebieden waar autoriteiten meer mogelijkheden krijgen om te handelen, onder andere mogen moskeeën waar imams haat prediken gesloten worden.

Afgelopen dinsdag 3 oktober werden de nieuwe anti-terroristische wetten in het Franse parlement doorgevoerd. De wetten hebben betrekking op een aantal punten die het werk tegen terrorisme zullen vergemakkelijken. Een van de nieuwe wetten is dat de politie moskeeën en andere ruimtes voor religieuze praktijken kunnen sluiten die verdacht worden van opruiing of geweld.

De nieuwe wetten werden door een grote meerderheid in het Parlement goedgekeurd, 415 voorgestemd, 127 tegen, en 19 onthielden zich van stemming. De nieuwe wetten zijn bekritiseerd omdat ze bepaalde vrijheden beperken, maar met de enorme hoeveelheid terroristische aanslagen waar Frankrijk onlangs is door getroffen kregen de nieuwe wetten niet genoeg oppositie om af te blazen.

Met de laatste aanval zijn sinds januari 2015 in totaal 241 Fransen gestorven als gevolg van terroristische aanslagen. De terroristische beweging Islamitische Staat heeft de meeste aanvallen opgeëist.

De nieuwe wetten geeft de politie de mogelijkheid om vermoedelijke jihadistische sympathisanten uitgebreid huisarrest te geven zonder dat er een beslissing van de rechter nodig is. De autoriteiten kunnen moskeeën sluiten waar imams geweld aanmoedigen, haat prediken, terrorisme verheerlijken of radicaal islamisme verspreiden.

Critici van de nieuwe wetten, voornamelijk linkse politici en mensenrechtenactivisten, beweren dat ze leiden tot een stigmatisering van moslims. Thierry Paul Valette, leider van de anti-racistische groep Jegalité Nationale, is van mening dat moslims en Afrikaanse mensen door de nieuwe wetten getroffen worden en door stigmatisering zullen lijden.

Bron:

http://www.france24.com/en/20171003-french-mps-adopt-tough-anti-terror-law?ref=tw_i

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Frankrijk gaat moskeeën met haatpredikers sluiten

  1. Hoe kan ik dit rijmen met Macron en Merkel = twee handen op een buik?

    Like

  2. Nog betere methode: remigratie. Alles aan banden leggen van die maffia bende.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: