Nieuw

Catalonië zal onafhankelijkheid aan einde van de week of begin volgende week uitroepen

Pixabay

Aan het einde van deze week of begin volgende week zal de regering van de Spaanse regio Catalonië de onafhankelijkheid uitroepen. Dat heeft Carles Puigdemont, leider van de regionale regering, gisterenavond gezegd aan de BBC. Het interview vond plaats voor de Spaanse koning Felipe VI zich weinig verzoenend toonde in een televisieboodschap.

Sinds het referendum zondag, illegaal volgens de Spaanse regering, was er geen contact tussen de Catalaanse regeringsleiders en Madrid, geeft Puigdemont nog mee.

Mocht de Spaanse regering beslissen om bij een eventuele onafhankelijkheidsverklaring in te grijpen in de noordoostelijke Spaanse regio, dan zou Madrid daarmee “een onvergeeflijke fout maken die alles zal veranderen”, aldus nog Puigdemont aan de Britse zender.

Lees meer:

Catalan referendum: Region’s independence ‘in matter of days’

Catalonia’s leader says region will declare independence within days after Spain’s King Felipe VI slammed vote as ‘irresponsible’

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5568 Articles)
Altijd in oppositie.

5 Comments on Catalonië zal onafhankelijkheid aan einde van de week of begin volgende week uitroepen

 1. Duchesne // oktober 4, 2017 om 08:36 //

  Kijk, nu loopt het op scherp, Madrid zal geweld gaan gebruiken, de EU zal Eurogendfor inzetten en er zullen arrestaties volgen, een uitschakeling van communicatie middelen en mogelijk ook energie en water voorzieningen, brandstof toevoer zal worden gestopt, betalingsverkeer geblokkeerd, haven blokkades, de mogelijkheden zijn legio voor Madrid.
  Er komen massa protesten, en gezien de Spaanse geschiedenis en de wil tot zelfbeschikking is een burgeroorlog niet ondenkbaar.

  En de toestroom van Jihadi zal enorm zijn want er ontstaat een vacuum in macht……en ambtelijke chaos…en achteraf is er de mogelijkheid tot regerings deelname of gedeelde machtsovername….

  Like

 2. bedonderde burger // oktober 4, 2017 om 09:28 //

  Dit lijkt de weg naar WO2 opnieuw. Toen, 1936-1939, startte deze min of meer met de Spaanse burgeroorlog. Dat kan ook nu, een gestoorde kanselier zit nog steeds in het zadel en de managers doen wat hen wordt opgedragen, want bevel is bevel! Als de gekke Catalanen denken nu hun kans te kunnen grijpen zonder in te zien dat zij vanaf de achtergrond worden gestuurd door de islam, zal de hel beginnen. Er is dan nog een hele kleine kans dat het draait. Wat vermoedelijk zal gebeuren is dat gestoorde socialisten en masse naar Spanje afreizen om de vrijheidsstrijd te voeren en, niet onbelangrijk, dat veel jihadi’s eveneens afreizen naar Spanje om hun daar, 500 jaar geleden verloren steden weer in te nemen, en het eerste kalifaat in Europa te stichten. Dit is onze enige kans op verandering, als dan de Europese meute nog blijft slapen zullen ze hierna door de kromzwaarden van de islam voorgoed naar slaapland worden gestuurd. De enige kans die Europa heeft is een nu dus bijvoorbeeld burgeroorlog in Spanje om die meute wakker te krijgen. Wat helaas ook kan is dat dit nog niet gebeurt en WO3 precies zo start als WO2 dat deed. Der Fuhrer zal troepen sturen om Spanje bij te staan en zal Brussel overnemen in ‘het belang van Europa’.

  Like

 3. “dat zij vanaf de achtergrond worden gestuurd door de islam”
  Leg is uit?

  Like

 4. bedonderde burger // oktober 4, 2017 om 11:43 //

  @ Rommel
  Strijd, verwarring, onrust en destabiliseren van de maatschappij is in het voordeel van een partij die wereld overheersing zoekt. Dit heet binnen strategie de andere partij het vuile werk voor je alten doen.

  Like

 5. @Rommel,
  Catalonië stikt van de moslims die na een evt onafhankelijkheid de macht willen grijpen en Catalonië als uitvalsbasis zien.
  Heb een artikel hierover naar de redactiemail gestuurd kun je het e.e.a, nalezen ( linK hier plaatsen lukt niet)

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: