Nieuw

Terrorisme van en door Nederlanders

Dat klinkt misschien vreemd maar dat bestaat wel degelijk en in veel grotere vorm dan de meesten van ons denken. De laatste tijd hoor je er wat minder over maar dat wil nog niet zeggen dat het verdwenen is. In tegendeel.

Nee dan heb ik het niet over terrorisme dat vergelijkbaar is met het moslimterrorisme maar over milieuterrorisme. De laatste keer dat ze echt in het nieuws kwamen was toen Greenpeace betonblokken in zee dumpte in hun strijd tegen de sleepnetten van vissers. Het werd slechts een rimpeling in de vijver en verdween al snel weer uit de publiciteit. Zoals te doen gebruikelijk kun je daarbij nogal wat vraagtekens zetten bij ons journaille. Zij bepalen (of liever gezegd ze denken nog steeds dat zij bepalen) wat de gemiddelde Nederlander erover leest. En tot mijn frustratie is dat voor een groot gedeelte ook nog steeds waar. Een groeiend deel der natie kijkt echter verder dan de neus lang is en informeert zichzelf via internet.

Dat is goed maar laat onverlet dat een groot deel nog steeds afhankelijk is van de desinformatie zoals verspreid door onze media.

Hoe kan dat nou dat wij zo weinig weten van Nederlands terrorisme ? Nou in de allereerste plaats omdat het gepleegd wordt door “progressieve” mensen en als je links bent in Nederland dan ben je goed en dan kun je ver gaan, heel ver zelfs. Dan kun je voor vele miljoenen zo niet miljarden aan schade toebrengen zonder al te veel risico dat je ervoor in de gevangenis beland. Je kunt bijvoorbeeld straffeloos vestigingen van de Makro tot de grond af laten branden of benzinestations van Shell ernstig beschadigen.

Van de week werd ik door Fubar gewezen op het bestaan van Peter Siebelt en tot mijn schande moet ik erkennen dat ik nog nooit van de goede man gehoord had. Nadat ik wat interessante dingen van en over de man gelezen had besloot ik het boek “Eco Nostra” aan te schaffen. (een boek uit 2004 nota bene) Dat er een voorwoord van Prof. dr. Bob Smalhout in stond  staat voor mij al garant dat het op zijn minst lezenswaard is. En ook dit keer kwam ik niet bedrogen uit. Zeker het eerste deel leest als een spannende thriller omdat er zoveel op je af komt waar je geen weet van had. Na een paar hoofdstukken, als de grootste verbazing is ingedaald blijkt dat de schrijver wel erg makkelijk van de hak op de tak springt, maar dat laat onverlet dat wat hij vertelt uitermate explosief is. En dat maakt dan weer dat je je afvraagt waarom dit boek nooit de aandacht heeft gekregen die het wel verdient. Dat heb ik in feite al gezegd, de milieuterroristen zijn links tot extreem-links en alles wat daar tussenin zit. En dan kun je in de ogen van ons journaille niet écht slecht zijn.

Wat een misvatting ! Je bent geneigd (althans dat was ik) te denken dat er aan dieractivisme niks te verdienen valt en dat het dus allemaal idealisten zijn. FOUT ! Deze organisaties worden stevig gesubsidieerd, wij worden dus met geld van de overheid geterroriseerd ! En er zijn velen die daar een goed belegde boterham aan verdienen. Daarnaast staan er een groot aantal wetenswaardigheden over Volkert in die zeker niet bekend zijn bij het grote publiek (en dat wel zouden moeten zijn)

Het boek handelt over het netwerk achter Volkert van der Graaf de moordenaar van Pim Fortuyn en god weet wie nog meer. En een netwerk is het, gigantisch zelfs wees daar maar zeker van ! Wat het voor mij extra moeilijk maakt is dat ik het met een aantal standpunten wel eens ben. Tijl ziet wel degelijk de tekortkomingen van de bio-industrie, hij vindt echter niet dat je dat met iets anders dan woorden te lijf moet gaan. Misstanden aan de kaak stellen ? Prima ! Geweld gebruiken om je standpunt door te drukken, een politicus vermoorden ? Te gek voor woorden en dat zou te vuur en te zwaard bestreden moeten worden. Dat doet men echter niet.

Zo nu en dan zijn er wel acties in het nieuws geweest, te denken valt aan de acties waarbij dragers van kleding van (of met) bont werden aangevallen en met verf bespoten werden en aan acties waarbij de hokken van nertsen geopend werden. Demonstraties voor de deur van instellingen die vivisectie gebruiken in hun onderzoeken. Beduidend minder bekend zijn de aanslagen op fokkers van pelsdieren, van het afbranden van woonhuizen tot het bedreigen van familieleden (kinderen met name) aan toe. Wat te denken van het vernietigen van bijvoorbeeld proefvelden voor genetisch gemanipuleerde aardappelen waarmee voor vele miljoenen schade werd toegebracht. Een compleet wagenpark van een transportbedrijf ging in vlammen op. Slechts zelden haalde dat de voorpagina’s. Wat helemaal nooit het nieuws haalt zijn de bedreigingen. En die kun je maar beter serieus nemen want ze zijn meer dan bereid de daad bij het woord te voegen.

Wat het zo verneukeratief maakt is dat de meeste mensen niet echt welwillend tegenover de bio-industrie staan, men zou het graag anders zien indien daar de mogelijkheden voor zijn. Dat zou echter nog niet moeten maken dat je met leedvermaak kijkt naar aanslagen tegen mensen die met de bio-industrie te maken hebben. Daarbij schieten organisaties voor dierenrechten zichzelf ook in de voet, pelsdierfokkers in Nederland moeten aan vele regels voor dierenwelzijn voldoen, als zij hier weggejaagd worden gaan ze naar Finland of Griekenland waar ze meer dan welkom zijn en waar ze ook nog eens veel minder regels krijgen opgelegd. Genetisch gemanipuleerde gewassen worden ontwikkelt, als het niet hier is dan elders. Daar zijn vele miljoenen mee gemoeid. Nederland had daar een voorsprong in door de grote kennis opgedaan met de glastuinbouw. Die is nu allemaal verhuisd naar landen die daar wel brood in zien. Niet verdwenen dus maar hooguit verplaatst.

Hoever dat terrorisme gaat ? Heel ver ! Zo bestaat er zelfs een handboek van het Dierenbevrijdingsfront waarin tips worden gegeven over bijvoorbeeld brandstichting  en hoe je kunt voorkomen dat je opgespoord kunt worden, en geloof mij maar ze zijn best intelligent en ze hebben goed doordachte methoden ontwikkelt. Oefening baart kunst zal ik maar zeggen. Tel daarbij dat opsporing kennelijk geen hoge prioriteit heeft en het laat zich raden dat ze zich onaantastbaar wanen.

sherlock-holmes-147255_640

Nou moet ik toegeven dat ik een beetje voor de troepen uitloop omdat ik het boek nog niet helemaal uit heb maar tijdens het lezen val je met enige regelmaat achterover van verbazing, verbazing over hoe men dit heeft kunnen verzwijgen, verbazing dat men dit door heeft laten gaan, verbazing hoe wijd verbreid dit is, verbazing hoever ze kunnen gaan, verbazing dat achter de schermen partijen als PvdD, Groen-Links, SP en PvdA daar vuistdiep inzitten. Vandaar.

Dit artikeltje krijgt dan ook gegarandeerd nog een vervolg, ik moet ook nog even doornemen met mijn mede-auteurs of en tot in hoeverre je auteursrechtelijk stukjes zou mogen overschrijven.

boredom-1977519_640 Tijl Uylenspiegel….

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (500 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

11 Comments on Terrorisme van en door Nederlanders

 1. En wèèr wordt een hoekje van het o zo mooie tapijt opgetild…en komt de rotzooi er onder zichtbaar.Bedankt Tijl.

  Like

 2. Tijl Uylenspiegel // oktober 3, 2017 om 15:21 //

  Dankjewel mahoog, eerlijk gezegd ben ik nog niet bekomen van de vuiligheid die ik tegenkwam, er zat nog een hele kelder met rotzooi onder het tapijt zeg maar, en dat ligt rustig verder te rotten.

  Like

 3. Duchesne // oktober 3, 2017 om 15:34 //

  Al de betrokken lieden zijn gewoon bekend bij staatsveiligheid, dommigen staan er op de loonlijst. Het is een soort spel van macht waarbij ambtenarij tegenover politek staat en wet en recht van de individu een bijzaak zijn, of beter, niet aan de orde.
  Politici weten dit maar de beloning in comissies en andere voordelen zijn zo groot dat er geen vragen komen, men heeft immers iets te verliezen.

  We hebben ene koningshuis dat veel geld kost maar feitelijk niets betekend, zou men wel iets betekenen zou er uit die hoek kritiek moeten komen, in landsbelang….

  Het geheel van links terrorisme is eigenlijk een groepsverkrachting van de democratie waarbij een groot publiek staat toe te kijken zonder in te grijpen. Simpelweg omdat de verkrachters hun brood smeren en beleggen.

  Like

 4. ” ik moet ook nog even doornemen met mijn mede-auteurs of en tot in hoeverre je auteursrechtelijk stukjes zou mogen overschrijven.”

  Hoe groot, hoeveel, welke lengte had je in gedachten ?

  Misschien gewoon aan hem vragen, hij heeft een twitter-account dus moeilijk is het niet.

  Like

 5. Tijl Uylenspiegel // oktober 3, 2017 om 15:41 //

  Zoals je weet zit ik niet op Twitter dus misschien kan jij het vragen. Ik wil graag het stuk over het handboek van het Dierenbevrijdingsfront op pagina 50 en 51 willen plaatsen om aan te tonen dat we wel degelijk met echte terroristen te maken hebben en niet zomaar wat doorgeschoten idealisten. Ze deinzen nergens voor terug, ook niet als er (dodelijke) slachtoffers bij vallen.

  Like

 6. De overheid zit er tot aan de ellebogen in.
  Stront het is stront.
  Maar bekakte nette elite-mensen waar de overheid uit bestaat is hier niet vies van.
  Fijne dag aan iedereen.

  Like

 7. Duchesne // oktober 3, 2017 om 18:25 //

  Logica zegt dat iemand eerst praat en probeert gehoord te worden, terreur is het laatste middel als iemand anders geen toekomst perspectief meer heeft. Geweld is als je totaal buiten spel staat en alle andere opties afgenomen of afgesloten zijn. In geval van de Nederlandse activisten is dit zeker niet het geval, men heeft vele organisaties die met dikke subsidies kunnen doen wat ze willen, er is ruime politieke vertegenwoordiging en sympathie, er is dus werkelijk geen enkele reden voor linksgekkies om met geweld hun zin door te drukken.
  Terreur om jou mening door te drukken is het gedrag van verwende kinderen en narcisten, van criminlen, overheidspersoneel en mislams.

  Iemand zoals Volkert van der Graaf heeft eigenlijk binnen de democratie de meest onvergeefelijke misdaadgepleegd. Nu zijn we overduidelijk geen democratie dus de “straf” is eigenlijk wel logisch, plus het nut dat hij heeft gehad voor de gevestigde/vastgezogen politiek…

  Mij is vanaf kleins af verteld dat ik leef in een parlementaire democratie binnen het koningkrijk der Nederlanden. Het is dan ook een wrange gewaarwording geweest te ontdekken dat het meedoen in die “democratie” enkel is voorbehouden aan hen die worden “goedgekeurd” door de bestaande “elite” en dat recht en bescherming van politie en het hebben van rechten net zoiets is als gratis prostitutie bezoek, het bestaat wel maar vind het maar eens…

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // oktober 3, 2017 om 22:53 //

  Nee u zit ernaast Duchesne, in het geval van de milieu-gekkies zijn hun eisen dermate extreem dat ze weten dat hier op democratische manier nooit aan voldaan kan en gaat worden. De keus voor geweld is de enige manier om een klein gedeelte van hun eisen ingewilligd te zien worden.
  Voorbeeld; de activisten zijn tegen ganzenleverpaté, supermarkten werden bedreigd en waren binnen ja en nee zo bang dat het uit de schappen werd verwijderd, restauranthouders werden ook bedreigd, bezoekers werden lastig gevallen, het verdween van de kaart, verkopers van delicatessen werden bedreigd en verkochten het niet meer. En dat alles in een tijdsbestek van slechts enkele maanden. Missie volbracht en geen haan die ernaar kraait, de dreigementen zijn nooit onderzocht omdat er geen aangifte werd gedaan, zo bang zijn mensen voor ze, ze weten dat ze onder en boven de wet staan. Ondernemers weten drommels goed wat de Makro en Shell is overkomen, ze hebben weinig zin om de volgende te worden. Overbodig om nog te melden dat voor al deze misdrijven nooit iemand is opgepakt. Het beangstigende; ze gaan telkens een stap verder, hoever ze zullen gaan weten ze zelf nog niet eens.

  Like

 9. Ik lees nu ongeveer een jaar de artikelen van Fenixx ( Feniks, mijn pseudoniem heb ik ca 8 jaar geleden gekozen toen ik nog geen enkele weet had van fenixx.com)

  Ik lees Fubar, die is heel scherp en van alle fenixx schrijvers enorm to the point, ik bewonder zijn archief wat volgens mij van groot belang is en zijn woeste benadering, telkens weer benoemd Fubar alles scherp
  Chapeau Fubar!!

  Dan Rommel, die doet zijn naam eer aan, ik denk vrijbuiter, grof maar met eerlijkheid EN een witte herder.
  Tja, witte herders heb ik ook sedert twintig jaar, dus..Rommel kan ook niet stuk.

  Dan Bolo, ruw oprecht, een taalfout hier en daar (sorry Bolo, ik bedoel het niet verkeerd).maar treffend in wat die meemaakt.

  En Tijl, die eerlijk zijn gedachten neer schrijft.

  ik ben niet van ordinair veren in enz..
  maar wil gewoon even mijn waardering voor deze site uiten.

  Ik lees ook graag de commentaren van duchesne, soms deprImerend altijd to the point, gelukkig ook vaak strijdvaardig.!
  En nu besluit ik want mijn zwh wil uit😊

  dank jullie en groet,
  feniks

  Liked by 2 people

 10. Dankjewel 😉
  Geeft ons de moed en energie om door te gaan.

  Like

 11. Duchesne // oktober 4, 2017 om 08:29 //

  Fijn te horen😄

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: