Nieuw

Nigel Farage geselt het “antidemocratische” EU-zwijgen over de massale mishandeling van Catalaanse stemmers

Met dank aan EuroscepticsNL.

Video – Brexit- en UKIP-leider Nigel Farage heeft vandaag de Europese Unie (EU) flink op zijn donder gegeven voor zijn zwijgen over het geweld in Catalonië van militairen en politie die door het Brussel-gesteunde Madrid gestuurd waren.

Farage heeft het Europees Parlement in Straatsburg vandaag aangesproken en zei dat gewone Europeeërs “verstomd” zijn door de weigering van Brussel om de gewelddadige onderdrukking van het onafhankelijkheids-referendum van Catalonië te veroordelen.

De voormalig UKIP-leider – die jarenlang de EU als “antidemocratisch” heeft beschreven, vertelde de EU-wetgevers: “Nooit, nooit in mijn felste kritiek hier, dacht ik dat we ooit zouden meemaken dat de politie van een lidstaat van de unie 900 mensen mishandelen in een poging om ze te stoppen om te stemmen.”

Volledige video onderaan de pagina.

“Of het wettelijk legaal was voor de mensen in Catalonië om te stemmen of niet, hebben deze mensen altijd het recht om hun mening te geven,” zei Farage tegen het EU-parlement, voordat hij enkele van de scènes van geweld beschreef die op zondag afspeelden toen de Spaanse nationale politie en de militaire Guardia Civil het stemmen probeerden te beletten.

“We zagen hoe vrouwen aan hun haar en oude dames met verwondingen op hun voorhoofd de stemlokalen werden uitgesleurd. Een afschuwelijk schouwspel, en wat krijgen we van [red: Europese Commissievoorzitter Jean-Claude] Juncker? Geen piep.

Huldigend de Brexit als “een bevrijdingshandeling” en een “stem van nationale zelfbeschikking die niet kan worden stopgezet”, bracht de euroscepticus-veteraan ook de toestand van de Brexit-onderhandelingen op tafel, en beschuldigde de EU van het behandelen van Groot-Brittannië “alsof we een soort van gijzelaar zijn”.

“Tenzij we een losprijs betalen, tenzij we aan al uw eisen voldoen, dan heeft u zelfs nog geen intelligente conversatie met ons over handelsbetrekkingen … en er is geen garantie als we voldoen aan uw eisen dat u dan ooit naar ons komt met een zinvolle handelsovereenkomst,” zei hij.

Ondanks de verslagen van Catalanen die vreedzame zit-protesten hielden werden ze met knuppels geslagen en met rubberen kogels beschoten, brandweerlieden die probeerden een beschermingring te vormen tussen de Spaanse rechtshandhaving en de menigte werden weggeslagen. De enige verklaring die de Europese Commissie sindsdien heeft afgegeven is dat het Madrid zijn volle steun geeft.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/10/03/farage-eu-silence-brutalised-catalan/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

3 Comments on Nigel Farage geselt het “antidemocratische” EU-zwijgen over de massale mishandeling van Catalaanse stemmers

 1. Farage heeft meer dan gelijk. Ik hoop en denk dat we getuige zijn van het begin van ineenstorten van het eu-rijk. The sooner the better

  Like

 2. Hij heeft volkomen gelijk. Juncker zal wel aan de fles hebben gezeten en te lam om te reageren.
  Brussel had op zijn minst het optreden kunnen afkeuren, maar daarmee ook tonen wat Merkel juist niet wil. Gewoon het programma volbrengen en de NWO volgen.

  Like

 3. Henk der Niederlànder // oktober 4, 2017 om 10:53 //

  Inderdaad heeft Farage gelijk maar geloof me maar dat dit pas het begin is van de totale onderdrukking van de Europesche bevolking.
  Wat te denken van een Europees leger dat zeker niet gebruikt gaat worden om te verdedigen maar om burgers die opstaan tegen de EU te onderdrukken.
  De Brusselse maffia zal er alles aan doen om de macht te behouden en zal zich niet tegen laten houden door een 100000 doden meer of minder.
  Er staan namelijk te grote belangen op het spel.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: