Nieuw

Na geweld referendum dreigt Catalonië te worden lamgelegd

In Catalonië zijn ze nog niet bekomen van het buitensporige geweld van de Spaanse politie tijdens het referendum, zondag, over onafhankelijkheid. Als reactie daarop is er voor dinsdag een staking aangekondigd die grote delen van de Noord-Spaanse regio dreigt plat te leggen.

Catalaanse vakbonden en andere organisaties roepen op tot de staking vanwege het geweld zondag en de ‘grove schendingen van vrijheid en rechten’, schrijft onder meer het Britse BBC News.

Onafhankelijk Catalonië niet erkend door EU

Het referendum in Catalonië voor onafhankelijkheid was illegaal. Eerder zette het constitutioneel hof in Spanje een streep door het referendum, maar het Catalaanse regiobestuur ging door met de omstreden verkiezing. 2,2 miljoen mensen gingen naar de stembus en 90 procent van hen stemde voor onafhankelijkheid.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/10/na-geweld-referendum-dreigt-catalonie-te-worden-lamgelegd-545856/

Doe mee met 8.340 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4697 Articles)
Ook ik was ooit een man gevangen in een vrouwenlichaam... en toen werd ik geboren.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: