Nieuw

Fakenews kent geen politieke affiliatie

Door: Hannibal

Fakenews begint uit het centrum van de politieke aandacht te raken. Dat is niet per ongeluk, aangezien het woord zijn functie tegen alternatieve nieuwsbronnen begint te verliezen. En er is sprake van een boemerangeffect.

Dat boemerangeffect wordt mooi geïllustreerd door het schandaal dat nu de Oostenrijkse verkiezingen lijkt te gaan domineren. De sociaaldemocratische SPÖ zat al in de hoek waar de klappen vallen, en een aantal partijleden hoopte het tij te keren door de leidende christendemocraat zwart te maken via Facebook. Zondag 15 oktober zijn er verkiezingen, en het valt niet eenvoudig te zien hoe de SPÖ nu nog aan een verpletterende nederlaag kan ontkomen.

De sociaaldemocratische SPÖ van de Oostenrijkse bondskanselier Christian Kern is twee weken voor de verkiezingen ernstig in verlegenheid gebracht. Medewerkers van de partij hebben geprobeerd met nep-accounts op Facebook de christendemocratische kanselierskandidaat Sebastian Kurz (ÖVP) te beschadigen.

Lees verder:

http://verenoflood.nu/fakenews-kent-geen-politieke-affiliatie/

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5158 Articles)
Altijd in oppositie.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: