Nieuw

‘Demofobie van Brussel kent geen grenzen: alle vormen van democratie en zelfbeschikking worden onderdrukt’ – Spaanse journalist voor The Asia Times: ‘Er komt een perfecte storm aan’

Door: Xandernieuws

‘De fascist Franco mag dan al meer dan vier decennia dood zijn, maar Spanje zit nog steeds vast aan zijn dictatoriale lijk,’ begint de Spaanse journalist Pepe Escobar in zijn commentaar voor The Asia Times op het keihard neerslaan van het Catalaanse referendum over onafhankelijkheid afgelopen zondag. De beelden waren schokkend: zowel oude als jonge mensen werden met stokken geslagen en aan hun haren weggesleept. Er vielen honderden gewonden door het grove politiegeweld, die zelfs rubberen kogels op de Catalanen afschoot. ‘Midden in die hoog verheven Europese Unie, die zichzelf tegenover de mindere regio’s op deze planeet als het centrum en de beschermer van mensenrechten presenteert, is een nieuw paradigma bedacht: In naam van de democratie: stem niet! Of anders…’

De Spaanse premier Mariano Rajoy verwierf met zijn optreden een nieuwe bijnaam: ‘Nano-Franco’. Zijn ‘heroïsche schoktroepen, die actief waren vanwege een landelijk terreuralarm, werden nu met stokken en rubberen kogels ingezet – niet tegen jihadisten, maar tegen… stemmers.’

Lees verder:

http://xandernieuws.punt.nl/content/2017/10/Toekomst-Europa-op-het-spel-na-fascistisch-neerslaan-Catalaans-referendum

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on ‘Demofobie van Brussel kent geen grenzen: alle vormen van democratie en zelfbeschikking worden onderdrukt’ – Spaanse journalist voor The Asia Times: ‘Er komt een perfecte storm aan’

  1. Duchesne // oktober 3, 2017 om 15:40 //

    Nederland kent ook zoiets, bedrijf geen politiek tegen de gevestigde orde, anders is uw leven niet meer veilig en bescherming van politie kunt u vergeten, het kan zelfs zijn dat het de politie is die u even corrigeert……

    …als ik kon was ik weg, maar elders waar nog een toekomst is op te bouwen zijn helaas de deuren op slot voor hen die niet genoeg geld bezitten…

    Hypocriete EU wereld….

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: