Nieuw

‘De witte man’ is de ruimte waarin de staatsmedia even boven water komen voor lucht

Door: Sietske Bergsma

Het NOS-journaal praat tegen zichzelf, niet de kijker

Het NOS Journaal had het in de opening over ‘een witte man’ als belangrijkste kenmerk van de Las Vegas schutter. Het waren ook niet zozeer die drie woorden – het was immers waar – maar wel hoe aangedikt of misschien zelfs triomfantelijk ze klonken, of beeldde ik me dat maar in?

Nee, echt, de lezeres zei het zoals je een … gelukt recept uit de oven haalt. Drie woorden met de lading van een subtiele tegenaanval, een weerspiegeling van het onuitgesproken verbod op het labelen van terreurverdachten en daders als ‘moslim’, al dan niet in combinatie met ‘asielzoeker’ of ‘allochtoon’ (een woord dat niet eens meer officieel bestaat) of ‘zwart’ (iets wat ik verder ook geen zinnig onderscheid vind). Vooral als een terreurdader meer van die dingen is heet dat ‘irrelevant’, nu was een witte huidskleur ineens het belangrijkste kenmerk. Dat is hypocrisie zoals je die steeds vaker ziet.

Lees verder:

 

http://media.tpo.nl/column/sietske-bergsma-nos-journaal-praat-kijker/

Doe mee met 7.516 andere volgers

About rommel (2196 Articles)
Toen ik klein was zeiden ze tegen me dat iedereen minister-president kan worden... ik begin het nu te geloven.

1 Comment on ‘De witte man’ is de ruimte waarin de staatsmedia even boven water komen voor lucht

  1. Duchesne // oktober 4, 2017 om 00:03 //

    Over media gesproken, waarom krijgt een meisje van 25 dat vermist is na 2 dagen al een constante nieuwswaarde op ongeverr alle communicatie middelen?……ik bedoel Anne Faber, is ze soms famillie van Hans Faber, directeur generaal voor veiligheid en justitie? Waar ik woon was een kind verdwenen, na 2 weken begon justitie te bewegen om eens te gaan zoeken….het viel me op, ik zal niet de enige zijn denk ik…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: