Nieuw

De domme huilkoe is eindelijk opgerot – nou de rest nog

Hennis houdt de eer aan zichzelf, en stapt op

Minister Jeanine Hennis (VVD) van Defensie stopt ermee. Na een vurig debat in de Tweede Kamer, waar ze zich kranig weerde, kondigt ze aan haar functie per direct neer te leggen. 

De manier waarop Hennis afscheid nam, dwong respect af. Ze vertrekt met opgeheven hoofd. Ze begon haar verdediging sterk. Ze zakte na een uur weg in details, maar keerde aan het slot van haar betoog ineens terug naar de staatsrechtelijke en menselijke kant van de zaak. ‘Het stopt hier vandaag. Ik stop als minister van Defensie,’ zei ze nadat ze een beschouwing gaf over de toekomst van defensie. Hennis maakte bekend dat ook Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp opstapt.

Lees verder:

http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/10/hennis-houdt-de-eer-aan-zichzelf-en-stapt-op-546094/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

9 Comments on De domme huilkoe is eindelijk opgerot – nou de rest nog

 1. Like

 2. Dom kutwijf, lekker wachtgeld in en op zoek naar een andere functie waar ze weer geen reet van bakt.

  Like

 3. NOS: “Witte vrouw stapt op.”

  Liked by 1 persoon

 4. Duchesne // oktober 3, 2017 om 23:43 //

  Dit is de reden dat dingen fout blijven lopen, doordat de persoon die orde op zaken moet stellen bij problemen vertrekt en daardoor de prutsers ongestraft laat doorgaan. De bezem moet doorhet hoogste kader, staatsveiligheid moet militairen die op beslissende aankoop of advies functies zitten tot op hun schaamhaar doorlichten, en bij misbruik alle rechten qua pensieon afnemen.
  Als corruptie bij ambtenaren en ander overheids personeel word afgestraft met keiharde sancties die persoonlijk raken stop je een deel van het gekonkel en gepruts. Beginnen met op andere wijze personeel aan te nemen en gedurende de carriere te beoordelen kan wel eens een groot verschil maken. Ontslag aanbieden voor iets wat een voorganger heeft gedaan is het ultieme bewijs incapabel te zijn voor de functie. De koe bij de horens pakken en keihard alle deuren opentrekken en de kadavers en massagraven in de defensie psu kastjes aanpakken is pas leiding geven.

  Maar goed, overal is ongemotiverd personeel dat enkel de eigen zakken wil vullen, de politiek geeft al decennia het voorbeeld….

  Liked by 1 persoon

 5. Duchesne // oktober 3, 2017 om 23:47 //

  p.s. motiveren is een vak apart, een staatsman die mensen weet te motiveren haalt het beste uit de bevolking naar boven. Verbieden, anderen volgen en de eigen bevolking negeren is geen staatsmanschap,het is onvermogen. Een leider die ergens voor stast en deie boodschap anderen weet te bieden, ik heb er op ruim 50 jaar nog niet een voorbij zien komen…in Nederland. Farage in Engeland laat iets zien, Putin is iemand die ergens voor staat, Orban van Hongarije doet wat een staatsman doet, Vuckyouvakis in Griekenland lijkt integer….waarom hebben wij zulke prutsers en lamstralen?

  Liked by 1 persoon

 6. Johan P // oktober 4, 2017 om 00:08 //

  @Duchesne
  Ik ben het er maar deels mee eens.
  het probleem wordt voor een groot deel veroorzaakt doordat er mensen worden aangewezen om zaken te leiden waar ze gewoon de ballen verstand van hebben en nog minder binding mee hebben.
  Ok, een goed manager hoeft niet altijd alle details te weten, maar gewoon een duidelijk begrip van je zaken is wel een minimale vereiste. Iemand als Hennis op defensie zertten was natuurlijk volkomen krankzinnig. Zelfs nooit in dienst geweest, nooit enige ervaring op wat voor niveau dan ook met defensie, geen binding met defensie en geen inzicht in defensie. Dus het is dat de politieke stommiteiten geen einde kennen, anders zou ik me erover verbazen dat ze die functie kreeg.
  Daarbij komt dat zelfs als je wel een geweldig, gewetensvol en kundig persoon kunt vinden om op zo’n positie te zetten die verzinkt in het moeras van ambtenaren die domweg weigeren om alle informatie te verschaffen, de zaak traineren etc etc.
  Wat mij betreft zou er een aanpassing moeten worden gemaakt in het hele bestuurlijke bestel: als een minister vanwege een dergelijke wanprestatie moet opstappen, dan dient minimaal de helft van de 2 of 3 toplagen aan ambtenaren van dat departement ook te vertrekken. Dat zou namelijk wel de mogelijkheid geven de bezem er echt een keer doorheen te halen.
  Nu zijn dergelijke ambtenaren in feite veel machtiger dan de minister en kunnen ongestraft de zaken om zeep helpen, aangezien ze nooit verantwoordelijk worden gehouden.

  Liked by 3 people

 7. Tijl Uylenspiegel // oktober 4, 2017 om 00:48 //

  Dit nummer geld ook voor ministers;

  Like

 8. Tijl Uylenspiegel // oktober 4, 2017 om 00:53 //

  Duchesne heeft overigens wel gelijk, ministers en staatssecretarissen komen en gaan maar de top van het ministerie blijft zitten waar ze zitten en zijn de werkelijke machthebbers. Het lot van ministers ligt in hun handen, als zij het willen valt de minister binnen enkele maanden door een opzetje van hun. Zij weten het en de ministers zijn er zelf ook van doordrongen. Ze zijn tot elkaar veroordeeld.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: