Nieuw

Vrouw getuigt over politiegeweld: “Ze braken een voor een mijn vingers en betastten mijn borsten”

De vreselijke getuigenis van de Catalaanse Marta Torrecillas is een van de vele verhalen die het geweld aantonen waarmee de Spaanse nationale politie en de Guardia Civil de Catalaanse burgers bejegenden op verschillende plekken in Catalunya. Torrecillas werd in Barcelona in de wijk Eixample aan het Institut Pau Claris hard aangepakt door de politie terwijl ze ouderen en kinderen probeerde te beschermen.

Via een radioboodschap in het Catalaans verspreidde Marta al snikkend haar ervaring. “Ik was oude mensen aan het beschermen, want ze sloegen kinderen en ouderen. Toen gooiden ze me van de trap, gaven me klappen en hebben mijn vingers een voor een gebroken. Ook tilden ze mijn kleding op en hebben ze al lachend mijn borsten betast. Daarna sloegen ze me opnieuw terwijl iedereen toekeek. Ik vertel dit om iedereen te laten weten dat ze mijn vingers een voor een gebroken hebben, dat ze zo wreed zijn. Dit is heel erg slecht.”

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/vrouw-getuigt-over-politiegeweld-ze-braken-een-voor-een-mijn-vingers-en-betastten-mijn-borsten~a7615b83/

Doe mee met 2.527 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5149 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Vrouw getuigt over politiegeweld: “Ze braken een voor een mijn vingers en betastten mijn borsten”

  1. Duchesne // oktober 2, 2017 om 11:19 //

    Geef iemand een uniform, geef iemand een wapen en de macht het te gebruiken en het beest komt los. Het klinkt alsof hier niet de eigen politie bezig is maar troepen van EuroGendfor….

    Het recht voor iedere burger over de middleen te beschikken zichzelf te verdedigen is noodzaak, de machtsbalans is weg en daarmee vervagen ook de grenzen van wat orde handhaving is en hoort te zijn. Het is duidelijk dat een politie uniform niet staat voor hulp en recht maar voor onderdrukking en geweld. Hebben ze zelf zo gemaakt, en iedereen die agent word weet eigenlijk dat hij of zij ooit mensen die onschuldig zijn moet gaan aanvallen….het excuus dat het bij de baan hoort is geen geldig excuus, het is een keuze jezelf bijeen geweldsorganisatie aan te sluiten. De verantwoordelijkheid ligt bij de persoon in het uniform, netalsdekeuzegeweld tegebruiken, zonder excuus, volledig !

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: