Nieuw

Rutte: Regering Spanje staat in haar recht

Premier Mark Rutte zegt dat de Spaanse regering ,,in haar recht staat” met het optreden in Catalonië tegen het referendum over onafhankelijkheid. ,,Tegelijkertijd zijn de beelden die we hebben gezien heel heftig, dus we roepen alle partijen op om in dialoog te proberen dit tot rust te brengen.”

Volgens Rutte heeft de Spaanse premier Mariano Rajoy het ,,juridische gelijk” aan zijn kant. Rutte verwijst daarbij naar de uitspraak van het constitutioneel hof in Spanje over het referendum.

Lees verder:

https://www.ad.nl/buitenland/rutte-regering-spanje-in-recht-dialoog-nodig~a51a901c/

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5561 Articles)
Altijd in oppositie.

21 Comments on Rutte: Regering Spanje staat in haar recht

 1. Rajoy handelde naar de letter van de wet, onzichtbaar en nog niet benoemd…….zeer zeker naar de onzichtbare hoge druk en eisen van Brussel.

  Like

 2. De communistische regering in Oost-Duitsland stond ook in haar (juridisch) recht om vluchtelingen bij de grens te laten doodschieten. Stond allemaal netjes vastgelegd in hun wetsregels en wetgeving. Maar dat wil niet zeggen dat het correct is.
  Het geeft wel een inkijkje van het denken bij deze klootzak. Maak je borst maar nat als het hier ooit tot grootschalige protesten tegen de EU komt.
  Ik begrijp nu waarom ze een eigen politiemacht willen hebben.

  Like

 3. Duchesne // oktober 2, 2017 om 13:26 //

  Het recht om zelfte kiezen hoe men leeft ligt bij de bevolking Rutte, maar gezien het respect dat je voor burgers hebt zijn dit aan jou adres verloren woorden. De dag dat een burger rechtbank jou heeft gevonnist en veroordeeld en het touw om jou nek gaat zal ik erbij zijn, ik zal vragen om de hendel van het schavot te mogen bedienen of het krukje weg te mogen trappen. Rutte, je bent een respectloos zwijn en van democratie heb je totaal niets begrepen. Jij bent een moordenaar die anderen je vuile werk laat opknappen, jij bent geen man van woord of eer, je bent een parvenue.

  w.g. Duchesne.

  Liked by 2 people

 4. polderboy // oktober 2, 2017 om 13:34 //

  De Spaanse regering heeft het recht “alle middelen” in te zetten tegen “lagere overheden” die tegen de constitutie en dus de eenheid van het land ingaan, volgens hun eigen grondwet.

  Daar komt nog bij dat Catalonië bij onafhankelijkheid zich uit de EU plaats, volgens de EU commissie:
  http://www.independent.co.uk/news/world/europe/catalan-independence-referendum-not-legal-spanish-constitution-european-commission-juncker-spain-law-a7978386.html

  Nou ja, in Nederland flikkeren ze referenda die wel mogen toch allemaal de prullenbak in, als het ze niet bevalt, dus wat maakt het uit, of ze wel of niet mogen?

  Liked by 1 persoon

 5. Celis Ben // oktober 2, 2017 om 13:37 //

  De reactie van Rutte verbaast me niet, de ene gangster neemt het op voor de andere. Ook de andere eurofielen zwijgen als vermoord. De maskers vallen af en de uitspraak van Rutte toont duidelijk aan wat er ook in andere landen kan gebeuren als het volk ooit zou protesteren. Het eurofascisme van de elite begint huiveringwekkende vormen aan te nemen. Quousque tandem abutere, europa, patientia nostra?

  Liked by 1 persoon

 6. Wij zijn ook niet voor niks NuKuBu’s.
  Nutteloze kut burgers die gewoon hun bek moeten houden ergens over.

  Like

 7. Like

 8. Rutte laat met deze ondubbelzinnige uitspraak zijn masker eindelijk vallen en schaart zich onder de fascisten.
  Het lijkt me niet onaannemelijk dat Rutte (en het partijkartel) niet zullen schromen om in voorkomend geval het EU) leger met grof geweld tegen het Nederlandse volk in te zetten.

  Like

 9. polderboy // oktober 2, 2017 om 14:13 //

  Logisch, die Guardia Civil eenheden zijn geen politie, maar een nationale leger eenheid.
  De mannen leven binnen de kazernemuren, en bijna nooit worden ze geplaatst in de regio waar ze oorspronkelijk vandaan komen.

  Die lui worden nu, zeker na wat ze zondag geflikt hebben, als de bezetters gezien. Reken maar, dat die lui nu niet meer een Cervazaatje kunnen gaan drinken in een Catalaans dorpje in de buurt van de kazerne, mits mestvorken terug koppen hun tijdverdrijf is.

  Like

 10. polderboy // oktober 2, 2017 om 14:16 //

  De volkskrant zelf bestaat allang niet meer. Daar hebben een zootje Groenlinks lui lang geleden al een staatsgreep gepleegd, door die geldzak stichting onder controle te nemen, die boven dat mediaconcern hing.

  Like

 11. Dat Rutte een smerige fascist is,was wel te voorzien met zijn leugens over de MH 17 en zijn keuze voor zijn vrienden,alleen als je die arrogante bek van hem ziet,krijg je al kotsneigingen,een dictator pur sang,die zulk geweld tegen burgers goed keurt,walgelijk.

  Like

 12. De PR-machine van de VVD begint aardig te haperen, de laatste dagen. Eerst advisren ze Hennis om te bellen met nabestaanden van malidoden, Dat is gewoon dom, de minister had langs moeten gaan bij die mensen. En nu Rutte weer iets stoms laten zeggen. Is Kees Berghuis dan toch van zijn stuk gebracht door het boekje van Ybeltje?

  Like

 13. Zeker NOOIT van Democratie gehoord?

  Like

 14. Een referendum of volksraadpleging is een stemming waarin de burgers van een Democratische rechtsstaat de mogelijkheid hebben om invloed uit te oefenen op de wetgeving, bepaalde besluiten of andere zaken van algemeen belang van een bepaalde overheid.

  Edit rommel: Ga eerst maar even hier kijken Realpredictor:

  https://eunmask.wordpress.com/2017/09/29/inteelt-in-de-islam-meer-dan-70-van-de-moslims-zijn-het-product-van-incest/

  En in de ban ben je nu ook.

  En zelfs haar reacties moet ze ergens vandaan stelen:

  https://www.ensie.nl/redactie-ensie/referendum

  Liked by 2 people

 15. Al zou de regering gelijk hebben, dan nog los je dat niet op door keihard op te treden en er een oorlogstoestand van te maken. Door het referendum ongeldig te verklaren was het genoeg geweest, de rest vecht je uit door de verantwoordelijken op het matje te roepen.

  Like

 16. skeeter // oktober 2, 2017 om 20:56 //

  Het is wel leuk dat de Nazies zich overal open en bloot kenbaar maken, je moet wel super naief wezen om het nog niet te zien.

  Like

 17. Die foto. Je zag dat bij die bolsjewieken ook. Die zaten ook constant met hun bek aan elkaar geplakt. Oh, wat zijn ze gek op elkaar. De vuile teringlijers.

  Like

 18. Gerrit Tienkamp // oktober 3, 2017 om 04:13 //

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 19. Het woord vrijheid kan bij de vvd er ook vanaf, democratie was al weg. Wat blijft er eigenlijk over dan nietszeggendheid.

  Like

 20. Ja die Rutte is een grote schijnheilige flikker. Hij wordt gestuurd door de EU en is al jaren de kontenlikker van zijn Eurofiele meesters.Als de Catalanen voet bij stuk houden kunnen we nog aardig wat vuurwerk verwachten en dat brengt niet veel goeds. Full force, buckle up mensen.
  De EU staat te wankelen nog een paar van deze fratsen en de gemiddelde burger is om en staat ook eindelijk eens op de barricaden. Zal eens tijd worden we worden en zijn al heel lang in slaap gehouden.
  Dus mensen; Wakker worden!!!!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: