Nieuw

Rubberen kogels, bloed en wenende kinderen: Spanje in shock na politiegeweld tijdens Catalaans referendum

Politie in zware wapenuitrusting die tekeergaat tegen vreedzame burgers, zoiets zie je vandaag nog zelden in Europa. In Catalonië werd het gevreesde scenario werkelijkheid toen burgers ondanks een verbod wilden deelnemen aan een referendum over de onafhankelijkheid. Spanje verkeert in shock.

Het zijn verschrikkelijke beelden die vanuit Spanje de wereld rondgaan. Politie-eenheden gaan als stoottroepen tekeer in de straten van Catalonië. Om negen uur ’s morgens beginnen de interventies van de Guardia Civil, de paramilitaire dienst die sinds de onderdrukking van de regio onder het Franco-regime in Catalonië bijzonder wordt gehaat. Voor verschillende kiesbureaus valt de oproerpolitie de burgers rabiaat aan, trappen erop los, sleuren hen aan de haren en slepen hen over de grond. Later werden her en der ook rubberen kogels afgevuurd en de wapenstok ingezet – dit alles om het door Justitie en de centrale regering in Madrid verboden onafhankelijkheidsreferendum in de weerspannige regio tegen te houden.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/rubberen-kogels-bloed-en-wenende-kinderen-spanje-in-shock-na-politiegeweld-tijdens-catalaans-referendum~a5ae0c74/

Doe mee met 908 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5561 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Rubberen kogels, bloed en wenende kinderen: Spanje in shock na politiegeweld tijdens Catalaans referendum

  1. corbison // oktober 2, 2017 om 07:27 //

    De Guardia Civil is een para militaire groep opgericht door de fascist Franco het is de heden daagse SS van toen

    Like

  2. ….en weer brak er een Nieuwe Lente aan…?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: