Nieuw

Europese Unie schaart zich achter het geweld van Spanje en verklaart de Catalaanse verkiezing ongeldig

De massale 90% ja-zeggers in het Catalaans referendum over onafhankelijkheid is ongeldig, heeft de Europese Commissie vastgesteld. Zij verwijzen naar de Spaanse staat en beweren dat het referendum in strijd zou zijn met de wetgeving van Spanje. Nu manen ze Europa aan om voor “eenheid en stabiliteit” te kiezen.

Het referendum in Catalonië is ongeldig, stelt de EU-commissie vast. Dit komt omdat het referendum wordt beschouwd als in strijd met de wetten van de Spaanse staat.

Afgelopen zondag hebben de Catalanen in de Catalonische regio, in wat nog steeds een deel van Spanje is, voor onafhankelijkheid gestemd. Hoewel de Spaanse politie actief door middel van massief geweld probeerde de kiezers te voorkomen dat ze zouden stemmen, was de uitkomst een overweldigend 90 procent voor de ‘ja-kant’.

Spanje kreeg zware kritiek nadat foto’s en video’s, met afbeeldingen van politieagenten die kiezers zwaar mishandelen, over het internet verspreidden.

De EU-commissie verklaart ook dat het referendum een ​​interne aangelegenheid voor de Spaanse staat is en als dat deel van Spanje onafhankelijk zou worden, dat deel niet als een lid van de Europese Unie zou worden beschouwd.

De EU-Commissie vraagt ​​om vrede tussen de partijen in het conflict. Zij zeggen ook dat ze vol vertrouwen hebben in de zittende regering van de conservatieve premier Mariano Rajoy.

“Naast de zuiver juridische aspecten van dit probleem, is de Commissie van mening dat het tijd is voor eenheid en stabiliteit, niet versnippering en fragmentatie,” schrijft de Commissie in zijn verklaring.

Bron:

http://europa.eu/rapid/press-release_STATEMENT-17-3626_en.htm

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5568 Articles)
Altijd in oppositie.

11 Comments on Europese Unie schaart zich achter het geweld van Spanje en verklaart de Catalaanse verkiezing ongeldig

 1. Ik weet niet meer of ik deze al in de comments geplaatst had;

  Like

 2. Duchesne // oktober 2, 2017 om 20:11 //

  De EU is mogelijk de meest hypocriete tentoonstelling van gedrochten uit de westerse geschiedenis. Iets wat gebouwd is op het meten met dubbele standaard kan niet anders dan ten onder gaan. De euro gaat op korte termijn keihard naar de galemiezen, want de rest van de wereld zal geen zaken willen doen met een groepering en hun geld die onbetrouwbaar zijn. Geld is een vertrouwen uitgedrukt in een tastbaar voorwerp of , blijkbasr in een cijfercode, maar ergens in de wereld moet geld tastbaar zijn, anders is het nut ervan weg. Niemand doet zaken met iemand die onbretouwbaar is, enkel een grotere oplichter.

  Het brood van de toekomst word betaald in goud, zilver of 9mm….

  Liked by 1 persoon

 3. templars2017 // oktober 2, 2017 om 20:34 //

  De EU ,wat een bende huichelaars , als Catalonië onafhankelijk wordt dan kan het geen deel uitmaken van de unie!!
  Ze verwijzen steeds naar de Spaans grondwet ,wat doen ze dan met de discriminatie die Spanje al heel de tijd gebruikt tegen de Catalanen en de andere regio’s Catalaans wordt zelfs als taal niet aanvaard.
  Dat is discriminatie binnen de schoot van een “federale” staat ,Bij ons in België zijn er 3 landstalen ,Nederlands ,Frans en Duits ,Belgisch bestaat niet.
  Het is geen kwestie van kunnen maar van willen ,de EU wil niet omdat ze daar weten dat ze hun eigen graf gaan graven.
  Maar ook nu door de kaart van Spanje te trekken zal er een kwalijke reputatie blijven kleven op hun blazoen.
  Ze hebben er openlijk voor gekozen om buitensporig geweld op weerloze burgers te tolereren en het via de Spaanse premier goed te keuren.
  Het toont de ware aard van de EU alles wat een bedreiging vormt wordt weggeveegd en geweld wordt daar niet bij geschuwd.
  Dat de Spaanse regering het referendum had verboden tot daar aan toe maar een heel leger met schepen klaar leggen om de bevolking die ontevreden is met de Spaanse heerschappij de kop te gaan inkloppen is mijn inzien een brug te ver .
  Dan krijg je daar een woordvoerder die een verklaring komt afleggen met het gezicht van een lijkbidder en een houding die evenveel charisma heeft als een dweil .
  Hetgeen hij kwam vertellen was heel bizar en zat vol van de dualiteit ,enerzijds legde hij de nadruk dat Spanje de steun genoot van de unie en het referendum ongeldig was en in één adem gaf hij aan dat geweld geen deel kon uitmaken va de politiek ….leg dat eens uit aan de Catalanen.
  De EU, wat een bende huichelaars !

  Like

 4. polderboy // oktober 2, 2017 om 20:42 //

  Hier een artikel van iemand die in Madrid voornamelijk pro Spanje protesten in Madrid afstruint, waar nog openlijk een flinke pro Franco stemming leeft onder de Madrilenen. Applaus en complimenten voor de guardia civil, na berichten dat ze in Catalonië klop krijgen:
  https://www.vice.com/en_uk/article/9k3gzp/i-went-to-every-protest-that-took-place-in-madrid-this-weekend

  Like

 5. Duchesne // oktober 2, 2017 om 22:15 //

  Afgelopen week gaf ik op een artikel het commentaar met daarin Canfranc station…..verlaten sinds 1970, vluchtroute voor Joden, geallieerde piloten ennaan het einde vna de oorlog voor Duitsers en Vichy Fransen….en in de toekomst voor EU adepten met hun gevulde koffers roofgoed…..en wat schetst mijn verbazing vandaag……..http://www.bbc.com/news/magazine-41445860

  In 2011 schreef ik een artikel over het gevolg van de aanval op Libie, en de kettingreactie langs de middelandse zee….in 2001 schreef ik een ruwe versie van een boek, waarin moslims Spanje binnen vielen na de Marrokaanse koning te hebben afgemaakt…en de lamlendigheid.van Europa om niets te doen omdat men te bang was voor de moslims in de eigen landen…..
  ..ik struikel over dingen die ik zie gebeuren en ook gebeuren….
  ..ik noem het logica….
  ..maar…
  …ik denk dat ik geestelijke hulp moet zoeken…
  …want het frustreerd enom alles kapot te zien gaan en niets te kunnen doen…

  …maar de lamlendigheid en de hypocrietie van de EU slaat alles, het zijn geen leiders, het is geen elte maar gewoon inteelt konijnen, het zijn geestelijk gestoorden die de stuurhut hebben bezet en het schip op de rotsen willen sturen, zonder iemand die ze stopt.

  Had die schutter in de VS niet gewoon bij het EU parlement in Brussel zijn frustratie kunnen botvieren in plaats van op mensen die het leven proberen te vieren?

  Stelletjes fuckers die “leiders” van ons.

  Liked by 1 persoon

 6. Lord of Hosts // oktober 2, 2017 om 22:20 //

  Ah, als Catalonië net als Kosovo een Islamitische republiek wil worden, dan moeten ze onafhankelijk worden en moeten we dat werkelijk steunen? In 2012 schreef ejbron een eye-opener:
  https://ejbron.wordpress.com/2012/10/14/de-islamitische-republiek-catalonie/

  De westerse ‘vrijheidsstrijders’ zijn meestal hipsters, feministen en allerlei ontaarde mensen die de islamisten met open armen verwelkomen.
  In de wetenschap, en volgens berekening, zullen moslims binnen twee generaties de meerderheid hebben in een hypothetische ‘Catalaanse Republiek’ zijn en zij zullen onvermijdelijk de Sharia-wetgeving opleggen (linkje ejbron).
  Het overgrote deel van het Catalaanse volk heeft niet in de gaten dat ze in de handen zijn van politieke lunatics… U kunt er zeker van zijn dat als Catalonië onafhankelijk wordt, dan blijven ze in feite in de EU want niemand mag de EU-Vazalstaat verlaten. Het maakt de EU niet uit of de lidstaten natie staten of regio’s zijn, men zou kunnen betogen dat zwakkere mini-staten gemakkelijker zullen zijn om te hanteren…
  De toekomst van Europa zal Islamitisch zijn… Dat is duidelijk. Big brother is watching you…

  Like

 7. Op den duur zal Spanje ook een twee deling kennnen.
  De oudere generatie Spanjaarden en alles wat geboren is tussen 1950 en 1980, zijn nog redelijk conservatief en van de oude stempel. De generaties daarna hebben andere denkbeelden, zijn niet direct voor Europa één, maar willen wel de vrijheid, zelfstandigheid, een baan en zekerheid.
  Daar dit alles op de helling staat en Rajoy het flexcontract liet invoeren om de economie te steunen en de werkeloosheid te bestrijden. Dit zijn pleisterverbanden, de werkeloosheid neemt met het einde van het seisoen weer toe, en deze mensen vallen buiten de boot, hebben geen pensioenopbouw, moeten het telkens doen met tijdelijk werk van 4 a 6 maanden waarna de werkgever ze weer mag ontslaan.
  De latere generaties zijn hierdoor ontevreden en zitten vaak zonder werk, en hebben veelal op Podemos gestemd zodat er veranderingen zouden kunnen plaatsvinden, ze moeten echter met de PP en andere partijen samenwerken en daar lukt het niet omdat de oudere generatie niet wil veranderen en meestal PP stemmers zijn. PP is het kapitaal zijn de grote ondernemingen, hebben in de meeste grote steden de macht. Zie het als de VVD en Rutte.

  Like

 8. skeeter // oktober 2, 2017 om 22:55 //

  LoH, je kan dat daar leuk neer plempen maar leg effe uit hoe een niet onafhankelijk Catalonie het Islam gedrocht tegen houdt. EU zal daar zeker niet aan meewerken.

  Liked by 1 persoon

 9. Lord of Hosts // oktober 2, 2017 om 23:30 //

  Ach Skeeter, een afhankelijk of een onafhankelijk Catalonië zal het Islam-gedrocht met open armen verwelkomen. En vergeet daarbij ook niet dat de meeste Catalaanse “onafhankelijken” moreel en politiek 2 handen op 1 buik met Brussel zijn…. Kan het nog linkser?!
  Ben je Kosovo al zo snel vergeten? Hoe de media en de politiek de wereld belazerd heeft? Kun je de georganiseerde spreekkoren nog herinneren, voor de afscheiding, tijdens een belangrijk voetbaltoernooi Servië tegen Nederland: ,Kosovo, Kosovo, Kosovo”, en weten wat je nu weet?
  En lees het linkje van ejbron uit 2012 eens voor de verandering.
  https://ejbron.wordpress.com/2012/10/14/de-islamitische-republiek-catalonie/

  Like

 10. Esperanza // oktober 3, 2017 om 00:59 //

  ‘PS. Ik weet wel dat Mark Rutte óók telefoonproblemen had nadat ie nog nét Max Verstappen had kunnen feliciteren. Maar dat is geen Mensch. Die heeft zich nooit iets van enige bevolking aangetrokken. U bent een zoon van een koempel. U bent anders…’

  http://www.briefjevanjan.nl/aan-stille-frans/

  Like

 11. polderboy // oktober 3, 2017 om 10:37 //

  Van buiten de regio afkomstige knokploegen, Guardia Civil en dergelijke, die Catalanen kapot trimden, verblijven massaal in hotels in Catalonië:
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4943382/Hundreds-police-officers-kicked-Catalonia-hotels.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: