Nieuw

Zwitsers parlement verbiedt door het buitenland gefinancierde moskeeën en Arabisch prediken

Het parlement van Zwitserland heeft voorgestemd om de buitenlandse financiering van moskeeën, ook uit Saoedi-Arabië, te verbieden, en moskeeën te dwingen om lokale talen te gebruiken in plaats van Arabische of andere vreemde talen.

De Zwitserse Nationale Raad, het lagere huis van het parlement, stemden met een nipte meerderheid voor om de financiering van moskeeën uit het buitenland te verbieden en in het algemeen de transparantie te vergroten van de manier waarop moskeeën worden gefinancierd.

Als de wet de Senaat passeert, zullen individuele moskeeën moeten verklaren door wie zij worden ondersteund, en worden eveneens verplicht gesteld te preken in een van de officiële talen van Zwitserland, namelijk Duits, Frans, Italiaans, of Romansch, schrijft de Neue Zuercher Zeitung.

De stemming vond op dinsdag plaats en volgens de website van de Federale Vergadering stemden 94 leden van het parlement voor, en 89 stemden tegen.

De nieuwe wet wordt geacht te zijn geïnspireerd door een soortgelijke wet die in Oostenrijk in 2015 is aangenomen, die bedoeld was om een ​​duidelijke “Europese islam” te bevorderen en zowel radicalisering als buitenlandse invloed op de moslims in zijn land te bestrijden.

De wetgeving wordt echter niet ondersteund door de federale overheid, die beweert dat het onrechtvaardige discriminatie van moslims is, door het onder verdenking brengen en het aanwakkeren van extremisme.

Zij verzetten zich ook tegen de eis dat moskeeën lokale talen moeten gebruiken, en wijzen erop dat dit een kwestie van taalvrijheid is.

Vorig jaar slaagde de federale overheid erin om een ​​wet die door de Raad was aangenomen te blokkeren, die het voornemen had om de volledige gezichtsbedekkende islamitische sluier te verbieden.

Een verbod op islamitische minaretten is echter in 2009 in een referendum goedgekeurd door bijna 58 procent van de bevolking.

Saoedi-Arabië staat algemeen bekend om zijn financiering van de verspreiding van zijn radicale Wahhabist-interpretatie van de islam in Europa, evenals de bekostiging van de bouw van Finsbury Park Mosque in Londen. De moskee was berucht om zijn banden met de haatprediker Abu Hamza, de schoenbommer Richard Reid, en de 9/11 samenzweerder Zacarias Moussaoui, voordat het in 2005 werd hervormd en opnieuw geopend.

De Britse Independence Party (UKIP) heeft een soortgelijk verbod op buitenlandse financiering in Groot-Brittannië voorgesteld, maar heeft het niet opgenomen in zijn manifest van 2017, en beweert dat er niet genoeg tijd was om de wet voor de verkiezingen te onderzoeken.

Bron:

http://www.breitbart.com/london/2017/09/29/swiss-parliament-votes-ban-foreign-funded-mosques-arabic-preaching/

Doe mee met 7.520 andere volgers

About rommel (2203 Articles)
Toen ik klein was zeiden ze tegen me dat iedereen minister-president kan worden... ik begin het nu te geloven.

5 Comments on Zwitsers parlement verbiedt door het buitenland gefinancierde moskeeën en Arabisch prediken

 1. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2017 om 01:28 //

  Als ze er toch in slagen om dit door de Senaat te krijgen geeft het de burger weer een beetje moed, en wie weet, misschien vind het elders navolging.

  Like

 2. skeeter // oktober 1, 2017 om 01:57 //

  Het schrikbarende van de uitslag is het getal 89. lijkt me niet ver af dat ook de zwitsers de weg kwijt raken.

  Like

 3. Onafhankelijk Zwitserland, zou het voorbeeld voor heel europa moeten zijn, maar helaas bij ons een stel malloten aan het roer. Hoe lang pikken we dat nog?

  Like

 4. Bastion Zwitserland. Geen EU, dus ze (de meerderheid) behouden hun verstand.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: