Nieuw

Spanje toont wat democratie waard is onder de EU-dictatuur – niets

Burgemeesters gearresteerd, miljoenen stembiljetten in beslag genomen, stemlokalen gesloten, ip-adressen en verkiezingswebsites off-line gehaald terwijl die servers in de VS en het VK staan, vrouwen neergeknuppeld, schoten gelost. Twitteraccounts uit de lucht. (updates onderaan)

Gister doken er al filmpjes op met ‘centralistas’ die de nazigroet brachten en liederen uit het Franco tijdperk zongen.

Democratie in de demofobe EU.

Stilte van Frans Timmermans omdat die bezig is een volgende donderspeech tegen Polen en Hongarije voor te bereiden omdat die niet democratisch genoeg zijn.

LIVE: al 337 gewonden bij zwaar politiegeweld in Catalonië

Misschien ten overvloede, maar de burgers waar de politie hier geweld tegen gebruikt is geen gewelddadig Antifa tuig, maar zijn vreedzame burgers zoals de filmpjes laten zien, ongemaskerd, ongewapend.

Nog maar een keer de cijfers. Catalonië is het rijke welvarende werkende deel van Spanje. Als Catalonië onafhankelijk wordt kan Spanje zijn schulden niet meer betalen en stort het financiële EU-kaartenhuis in. Dát is het belang dat de EU heeft.

.

Nu wordt het spannend, de regionale politie beschermt de bevolking tegen de Guardia Civil en maakt ze uit voor fascisten;

Ook de lokale brandweer krijgt klappen;

 

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7509 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

21 Comments on Spanje toont wat democratie waard is onder de EU-dictatuur – niets

 1. FRANSJE TIMMERFRANS VUIKE KLOOTZAK, waar blijft je met je “commentaar” ?

  Like

 2. Liefhebbers van de lEUgen krijgen / hebben de overhand, waar stond dit toch geprofeteerd?

  Like

 3. Ik ben er 1.000% van overtuigd dat die EU bende in Brussel hier de opdrachtgever van is.
  “Geen verzet geen geld” en dus wordt ‘de democratie’ de kop ingeslagen.

  Like

 4. Like

 5. Like

 6. JooJootje // oktober 1, 2017 om 16:04 //

  Nu is het wachten op Duitsland of Merkel opdracht geeft om het Condor legioen in te zetten als bescherming voor das Reich,…… sorrie EU en haar Spaanse vazallen.

  Liked by 1 persoon

 7. Het hele concept van democratie en vrijheid staat overal in Europa op losse schroeven. Met een groot Europees leger worden de onwillige en koppige mensen massa’s in bedwang gehouden, zelfs Jules de Korte kan dat zien aankomen.

  Like

 8. Like

 9. Die Roggel ook gelijk naar het schavot slepen. Lelijke baardaap. Zo zie je maar dat je als volk onderdrukt wordt door een kleine elite. Zal Spanje de eerste zijn die een burgeroorlog gaat beginnen. En zal Nederland volgen wanneer wij ook verder onderdrukt worden.

  Like

 10. Like

 11. Like

 12. En het dagelijkse Twitterberichtje van onze fantastische minister-president.

  Like

 13. Ja, dit:

  Like

 14. Esperanza // oktober 1, 2017 om 21:35 //

  Like

 15. Esperanza // oktober 1, 2017 om 21:44 //

  Like

 16. Rajoy was onlangs nog in Brussel en daar gaf hij al zijn mening over Catelonië, Brussel heeft Spanje wel zeker onder druk gezet.
  Het gevaar bestaat hierin dat na de Catelanen de Basken hun onafhankelijk zullen opeisen.

  Like

 17. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2017 om 23:18 //

  Zoals misschien is opgevallen heb ik tot nog toe niks gezegd over dit onderwerp. De reden daarvan is dat ik wat tweeslachtig erover denk. Allereerst vind ik het onbegrijpelijk dat de Spaanse overheid het nodig vond om in te grijpen, het hooggerechtshof had al geconcludeerd dat het onwettig was. Vervolgens grijpen ze dan in en doen dat dan maar gelijk meedogenloos en met grof geschut. Tegen hun eigen bevolking !! Te absurd voor woorden !
  Aan de andere kant weet ik te weinig over waarom de Catalanen zich af willen scheiden, als ik het goed begrijp is die wens niet van vandaag of gisteren maar bestaat die al langer. Waarom die wens is ontstaan daar heeft niemand het over.
  Stel dat morgen Friesland ineens zegt dat ze zich af willen scheiden, vervolgens houden ze een referendum waarin een grote meerderheid van de Friezen zegt “ja we willen uit het koninkrijk” of hoe ze dat in het Fries ook zeggen.(Ny wir wolt eroet of zoiets??) Zegt Nederland dan simpelweg; “okay als jullie dat willen nou dááág het ga jullie goed”? Of zeggen ze jullie zijn geloof ik een beetje gek of niet ?
  Nogmaals geweld (zeker op deze manier) gaat natuurlijk alle perken te buiten en zou door iedereen afgekeurd moeten worden, maar tegelijkertijd, vertel wel even het hele verhaal, het hoe waarom wanneer. Anders wordt het wel moeilijk oordelen.

  Like

 18. Stukje geschiedenis dan maar:

  En ook die tweet met cijfers is van belang. Catalonia levert een disproportionele en in hun ogen unfaire bijdrage aan Spanje.

  Like

 19. Tijl Uylenspiegel // oktober 2, 2017 om 00:43 //

  Dat stukje geschiedenis was mij niet bekend, het economische deel wel. Maar met dat in je achterhoofd lijkt het wel heel onwaarschijnlijk dat Spanje toe zal staan dat ze zich afscheiden, dan zijn ze om het zo maar eens te zeggen een dief van hun eigen portemonnee. Min of meer hetzelfde gaat op voor Vlaanderen en Wallonië en zonder burgeroorlog afscheiden zit er in beide gevallen niet in denk ik.

  Like

 20. De EU zal het ook niet toestaan, vandaar dat ze zo stil zijn, want dan kan Spanje de rekening niet meer betalen en ploft het EU kaartenhuis, reken maar dat die zitten te bibberen met wat er vandaag gebeurt is.

  Like

 21. Esperanza // oktober 2, 2017 om 15:05 //

  Plaats hem hier ook nog maar even.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: