Nieuw

Links-liberalen geven Rusland de schuld wanneer de Catalanen willen stemmen voor hun eigen toekomst

Het is de schuld van Poetin dat de Catalanen in noordoost-Spanje de democratie interpreteren als het bezitten van stemrecht en hun eigen toekomst willen bepalen. Dit is te interpreteren uit verschillende reacties in de sociale media.

Deze zondag speelden zich veel gewelddadige scènes af in Catalonië in het noordoosten van Spanje toen de bewoners voor hun eigen onafhankelijkheid stemden. Verschillende videoclips en foto’s uit Barcelona laten zien hoe Spaanse politie in oproeruitrusting de stemlokalen bestormt en de kiezers met knuppels slaat.

Het ging zelfs zover dat lokale brandweermannen, die probeerden tussenbeide te komen, klappen met knuppels kregen van de Spaanse politie.

En nu krijgt Rusland de schuld in de sociale media.

De scènes die in het noordoosten van Spanje plaatsvonden hebben in de hele wereld afschuw gewekt. Tegelijkertijd zoeken velen naar een ​​verklaring waarom de Spaanse politie zoveel geweld gebruikt tegen de kiezers die een democratische verkiezing proberen te voeren over hun eigen toekomst.

Een theorie wat in de sociale media gelanceerd is suggereert dat Rusland achter de chaos van Catalonië zit. Dit is in ieder geval de mening van de auteur en geopolitieke commentator Ian Bremmer, die in een Tweet zegt dat “Spanje een beer in zijn bos heeft”.

Een andere Twitter-gebruiker is op dezelfde lijn, en meent ook dat Poetin een vinger in de pap heeft wanneer mensen over hun eigen toekomst willen stemmen.

Een andere Tweet is op dezelfde lijn. Het is echter onduidelijk of het ironisch of ernstig bedoeld is.

Een vrij en onafhankelijk Catalonië is een bedreiging voor Spanje, schrijft een Twitter-gebruiker, die ook Rusland aanduidt als drijvende kracht.

Een Twitteraar vraagt zich ​​retorisch af of Poetin en Rusland beschuldigd zullen worden van wat er in Spanje gebeurt. Hij moest is weten.

Maar niet iedereen is helemaal overtuigd of Poetin en Rusland achter het geweld zit van de Spaanse politie tegen de kiezers in Catalonië.

 

Doe mee met 8.464 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4963 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Links-liberalen geven Rusland de schuld wanneer de Catalanen willen stemmen voor hun eigen toekomst

  1. De reactie van de eu-kwal verhofstad is dat het referendum verboden was. Hoe zat dat destijds in de oekraine meneertje verhofstad? Bleekgezicht guy spreekt met dubbele tong, de zwetskous. En waar blijft timmerfrans nou, of onze nationale gediplomeerd zwetser bertje koenders?? Het blijft akelig beangstigend stil

    Like

  2. Trouwens heb vanmiddag in de poep getrapt zeker ook door die russen gedaan(volgens die honden wel)

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: