Nieuw

Franco is terug – Nazigroet tegen het Catalaanse referendum

Bij de demonstratie in kwestie werd de fascistische hymne Cara al sol gezongen.

Cara al Sol (English: Facing the Sun) is the anthem of the Spanish Falange party. The lyrics were written in December 1935 and are usually credited to the leader of the Falange, José Antonio Primo de Rivera. The music was composed by Juan Tellería and Juan R. Buendia.

The circumstances of its creation are unusual. The Falangists needed a stirring song of their own to counter the popular appeal of El himno de Riego (the official anthem of the Second Spanish Republic) and A las barricadas(a very popular Anarchist song). The Falange had nothing suitable of its own, so it had been borrowing from the German Nazi and the Italian fascist repertoire. (wiki)

En de EU? Die houdt zijn fascistische rotsmoel.

Eerder vandaag zag ik bij het NOS-journaal (maar ik luister altijd maar half dus hou me ten goede) dat ze opgewekt meldden dat er eindelijk ook tegendemonstranten waren.

Zie ook:

Referendum – Ouders opgesloten in Catalaanse stemlokalen

Doe mee met 8.368 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7209 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

13 Comments on Franco is terug – Nazigroet tegen het Catalaanse referendum

 1. Like

 2. Lang leve de democratie in europa, geen stem over onafhankelijkheid, wij geen referendum Het gaat de goeie kant op, ahum voor brussel dan. Hoe lang wordt dit nog gepikt?

  Like

 3. Duchesne // oktober 1, 2017 om 09:14 //

  …En in Bretagne Frankrijk zijn de eerste bijeenkomsten om ook onafhankelijkheid te krijgen begonnen….
  In de jaren zeventig en tachtigwas dit een hot item en was er een gewapend ondergronds verzet in Bretagne, hoogspanningsmasten werden opgeblazen, politici werden thuis aangesproken, auto’s en huizen brandde af maarhet draagvlak voor een onafhankelijk Bretagne was groot, zeker als je de geschiedenis kent, Asterix en Obelix staan symbool voor de Breton en zijn wil tot vrijheid. De Franse regering huurde, er was toen een wet die verbood dat soldaten tegen de eigen burgers worden ingezet) daarop de Engels S.A.S. in die leden van de eenheid die uit Cornwall en Devon kwamen omdat ze Gaelic spraken, de oude taal van onder andere Bretagne maar ook Cornwall en nog wat streken in Engeland, en Ierland. Deze actie kosstehet leven aan een boer en er werden een aantal verzets leden opgepakt. De sympathie verdween echter door een bom bij McDonalds waarbij een jong Bretons meisje omkwam…

  De kracht muziek word enorm onderschat, de IRA had een deel van de sympatie van de eigen bevolking te danken aan muziek (tochy ar la, my daywillcome, one shot Paddy, etc..) .door bands als de Wolftones, finger eleven en vele volkszangers. In Bretagne is er ook een cultuur van muziek en de kracht is enorm. Ikheb ooit het voorrecht gehad op een camping in Quimper een zangeres te horen van een feestje bij ene huis naast de camping. Iedereen op de camping zat bij de muur te luisteren, en de kracht die je voelde was enorm, zelfs al verstond je er geen woord van. Zoals Motorhead, AC/DC of Rose Tattoo ook even de zintuigen op scherpen het hart op strijdlust kunnen zetten ….(bij mij wel dan, een horde Marrokanen met een aardppelschiller te lijf gaan hoort bij de mogelijkheden, no fear, just lust.)

  Dat in Catalonie de strijd liederen nu worden opgegraven is tekenend, de wonden van de laatste Burgeroorlog zijn nooit geheeld. In Asturie, in Galicie maar ook op andere plaatsen in Europa begint het nu lokaal te rommelen….als er een schaap over de dam is en de herder begint te bijten….

  De EU brokkelt van binnen af, en het enige wat ze kunnen doen om dat tegen te gaan is niet repressie, maar omvorming naar een kanton achtig systeem, maar dan over de hele “unie”, wat de macht van de “elite” op regeringsniveau tot bijna nihil maakt. We zullen dus een vluchtzien naar Brussel en naar semi overheid, waar budgetten altijd zijn ongeacht wie de leiding elders heeft…

  …are you, are you…coming to the tree….

  Like

 4. Dat gaat straks hand in hand met de moslim lijkt mj zo?

  Like

 5. polderboy // oktober 1, 2017 om 11:13 //

  Spaanse robocops van de riot politie begint al hier en daar in te grijpen:
  http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1546393/Police-drag-people-away-Barcelona-referendum-day.html
  Ook gewone politie mag eindelijk los
  http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1546393/Police-drag-people-away-Barcelona-referendum-day.html

  Geen gezeik met internationaal beschermde vluchtelingen, of politiek gekoesterde minderheden, maar wat opstandige lokale inboorlingen in een EU wingewest, die hardhandig zullen moeten worden neergeslagen, i.v.m. behoud van vrijheid en democratie en de Europese normen en waarden, en de diversiteit, ahem….

  Like

 6. polderboy // oktober 1, 2017 om 11:28 //

  Het is een beetje paniek met de embedded video’s bij de MSM, die wisselen bij artikelen, want er komen ook berichten dat de politie met rubberen ballen en rubberen kogels schiet op de inheemse bevolking.

  Like

 7. polderboy // oktober 1, 2017 om 11:38 //

  inmiddels hoort men nu ook geweervuur, maar vermoed dat het rubberen kogels betreft:
  http://www.dailymail.co.uk/video/news/video-1546399/Barcelona-Gun-shots-heard-police-fire-rubber-bullets.html

  Like

 8. polderboy // oktober 1, 2017 om 11:48 //

  inmiddels komen ook inhoudelijke commentaren binnen: “Ze pakken de boel via politie en justitie aan en middels infiltratie en undercover operaties, maar politiek overleg is er niet”:
  http://www.politico.eu/article/catalan-referendum-live-blog/

  Tuurlijk, gewoon etiketteren als “rechts kut Nazi’s” en dan uitroeien die hap. Klaar ben je.

  Like

 9. Dit is een voorproefje van wat alle lidstaten te wachten staat.

  Bij burgerlijke “ongehoorzaamheid” nl. de roep om je democratische recht uit te oefenen zal het EU leger
  (dat ze op de achtergrond aan het formeren zijn) met kogels optreden, de doodstraf zal ook bij de mogelijkheden gaan horen ( doodstraf zit al voor dit soort gelegenheden in de EU wetten verwerkt, Verdrag van Lissabon).
  En nog lopen er mensen te slaapwandelen..zucht..

  Like

 10. Duchesne // oktober 1, 2017 om 12:55 //

  Blijkbaar word er al over en weer geschoten…met scherp…..lijkt mij dat de Spaanse regering geweld tegen de eigen bevolking gebruikt om de vrijheid tot nul te beperken. Lijkt mij dat iedere burger van Europa een beetje Catelaan is, wel vrijheid hebben in naam wanneer het de “leiders” uitkomt maar op het moment dat vrijheid word uitgeoefend komt geweld om de hoek kijken.

  Wat ik niet begrijp is dat er agenten op hun eigen burgers inslaan, zijn politieagenten dan zulke hersenloze volgelingen? En waar is het leger, volgens mij komt dat straks ook in beweging en ik ben benieuwd of de Spaanse regering hun moslim divisie gaat inzetten…geweld moet ten slotte angstwekkend en wreed zijn. Op een of andere manier zijn twintig eeuwen ontwikkeling niet verder gekomen dan erop slaan….

  …aan de wapens burgers! Alleen U kan uw democratie en vrijhedi nog redden. Uw politici doen het niet.

  Like

 11. Duchesne // oktober 1, 2017 om 12:57 //

  P.S. waarom denkt u dat de EU een eigen politiemacht heeft en een eigen leger wil? Om de eigen bevolking af te slaan als die vrijheid willen. Als het om uw veiligheid ging kreeg u na een cursus wel een wapenvergunning volgend een grondwettelijk vastgesteld recht.

  Slaven sta op!

  Like

 12. polderboy // oktober 1, 2017 om 13:13 //

  Ook is internet bij de kiesstations uitgevallen. De Spaanse regering zegt dat de nationale politie meer dan 50% van de kiesstations leeg heeft getrimd, en zeggen dat dat leeg trimmen niet de bedoeling was natuurlijk.
  De Catalanen zeggen dat internet met opzet is gesaboteerd en daarnaast dat een ruime meerderheid van stations open zijn gebleven, omdat ze overgingen op handmatige stemming met behulp van papieren stembiljetten.
  Ondertussen houdt de nationale politie razzia’s bij kiesstations en confisqueert de stembiljetten, wat natuurlijk niet de bedoeling is:
  http://www.sbs.com.au/news/article/2017/10/01/police-storm-catalan-polling-stations

  Like

 13. Esperanza // oktober 1, 2017 om 14:42 //

  Ook de toekomst voor Nederland.

  Like

1 Trackback / Pingback

 1. Spanje toont wat democratie waard is onder de EU-dictatuur – niets

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: