Nieuw

Brandweer levend schild tussen politie en iedereen die wil stemmen in Catalonië

De Catalaanse brandweer laat zich op een opmerkelijke manier zien tijdens de oplopende spanningen rond het onafhankelijkheidsreferendum in Catalonië. Ze vormen een levend schild tussen de Guardia Civil en iedereen die vandaag zijn stem wil uitbrengen over de toekomst van de regio.

De brandweer had eerder deze week al aangekondigd dat ze vandaag als een soort veiligheidskordon wilde fungeren mocht de situatie uit de hand lopen. Ze hield woord. Op verscheidene plaatsen stelden de brandweermannen zich op tussen de nationale politie – die het “illegale” referendum moet tegenhouden van de Spaanse overheid – en de mensen die hun stem wilden uitbrengen.

Eerder deze week liet de Catalaanse brandweer zich ook al opmerken door met honderden een gigantisch spandoek te hangen aan de gevel van het Museu d’Història de Catalunya. Daarop stond de slogan ‘Love democracy’.

Lees verder:

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/brandweer-levend-schild-tussen-politie-en-iedereen-die-wil-stemmen-in-catalonie~ac93bbb2/

Doe mee met 911 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5568 Articles)
Altijd in oppositie.

6 Comments on Brandweer levend schild tussen politie en iedereen die wil stemmen in Catalonië

 1. regionale politie ook:

  Like

 2. GE-WEL-DIG !!!

  Overigens opmerkelijk dat armstrongeconomics dit soort van opstanden allang voorspelde.
  Vanaf dit jaar
  (Armstrong voorspelde op basis van zijn computermodellen 2017 al langer als The Year of Politicall Hell)
  gaat het met “civil unrest” in een stroomversnelling die in plm. 2032 tot een hoogtepunt zal komen.

  Ik hoop dat hij het mis heeft maar vrees van niet.

  Like

 3. Johan P // oktober 1, 2017 om 19:04 //

  Nou, k denk dat hij t mis heeft, t duurt zeker niet tot 2032, ik verwacht de eerste echte burgeroorlog in Europa al zeker 10 jaar eerder. En als t eenmaal begint dan zal het heel snel overslaan naar andere landen.

  Liked by 1 persoon

 4. polderboy // oktober 1, 2017 om 19:39 //

  Guardia Civil is trouwens een militaire eenheid, en geen politie.

  Like

 5. Mooi e foto:

  Like

 6. Guardia Civil is EuroGendFor net als Koninklijke Marechaussee

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: