Nieuw

Voedselveiligheid 2.0

Nog vrij ‘vers’ in het geheugen ligt natuurlijk nog het debacle met de fipronileieren, heel Nederland in rep & roer. Bejaarden die gewapend met vergrootglas de nummers op de eieren vergeleken met de lijsten met de ‘gevaarlijke’ nummers als was het een nieuw Bingospel.

De storm is inmiddels afgezwakt tot een briesje. Nou ja, behalve dan voor de pluimveehouders natuurlijk. Velen zijn inmiddels failliet of balanceren op het randje van een aankomend faillissement. Maar ja daar hoor je niet veel van en dus gaan we weer rustig door met ademhalen. Nog minder, niks eigenlijk, hoor je nog over de kwalijke rol van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit, ook prins Flapoor voormalig voorzitter van de Onderzoeksraad voor Vuiligheid Veiligheid doet er inmiddels het zwijgen weer toe en dat wil wel wat zeggen in ons landje.

man-416512_640

Tijl vind het meestal wel vermakelijk hoe als er iets gebeurt in ons land allerhande ‘deskundigen’ uit de coulissen worden gehaald, mensen die plots hun ‘Finest Hour’ meemaken door al stamelend voor de draaiende camera’s hun onheilstijding te mogen stotteren. Het meest lachwekkend vind ik hoe ze meestal beginnen met het beantwoorden van een vraag met; “Goede vraag….”. Ja lekker belangrijk dat er ‘een goede vraag’ wordt gesteld, misschien dat al die omhoog gevallen hotemetoten het niet weten maar die journalisten zijn opgeleid om de goede vragen te stellen. Ze bakken daar meestal niet veel van maar toch…

Belangrijkste verandering na dit schandaal ? Nou er gaat meer geld naar de NVWA ! En misschien komt er weer een ministerie van landbouw, nog meer bobo’s dus die na het volgende schandaal alle mogelijke moeite gaan doen hun handen in onschuld te wassen.

Kunnen we dus nu weer “rustig gaan slapen” ?  (vrij naar Colijn)

Zegt u het maar. Van de week zat er een kleine reclamefolder bij mij in de brievenbus van een Turkse supermarkt bij mij in de buurt.

Enige prijsvoorbeelden;

1 kilo kipfilet à € 3,69

10 kilo kippenpoten à € 8,99

3 kilo rundergehakt à € 9,99

1 kilo Turkse worst € 7,99

5 kilo uien à € 1,39

Verder nog een hoop dingen waarvan Tijl nog niet eens een vermoeden heeft wat het zou kunnen zijn zoals bijvoorbeeld sutdiyari (waarbij vermeld staat; kasar peyniri). Nou ja het zal wel, ik geloof dat ik wel zonder kan.

Maar wat zijn dat voor kipfilets ? Waar hebben die kippenpoten allemaal doorheen gelopen ? Wat zijn dat voor runderen die geslacht en wel slechts € 3,33 per kilo opbrengen?? Waar groeien uien die nog geen € 0.28  per kilo opleveren ?

Zit Tijl hier nou onbeschaamd reclame te maken voor zijn Turkse buurtsuper ? Nou niet echt eerlijk gezegd, ik zou het voor niks nog niet willen hebben en ik denk dat het ingeleverd zou moeten worden als chemisch afval ! Het zou verbrand moeten worden in speciaal daarvoor ontwikkelde verbrandingsovens ! Ik denk dat het verstandig is om als je dat vlees op de barbecue legt veilige afstand te houden, tenminste een meter of vijf schat ik.

barbecue-691527_640

Nou bestaat hun klandizie bijna uitsluitend uit allochtonen en ik zou natuurlijk hele lelijke dingen kunnen zeggen over hoe het mij niet interesseert hoe allochtoon Nederland zichzelf vergiftigt maar u kent mij, dat zou ik nooit doen. Nee ik vraag mij meer af of daar wekelijks inspecteurs van de NVWA voor de deur staan of dat die rustig afwachten tot de eerste slachtoffers vallen.

Nou ja het volgende verhaaltje zal wel gaan over de PCB’s die stiekem in de stookolie van schepen worden gegooid. (Weet u het nog ? PCB’s werden geloosd op het water en zaten in paling en zouden na consumptie nooit meer uit het menselijk lichaam verdwijnen…)

Nee dat is alweer een tijdje geleden. Maar goed, dat komt dus nu in de atmosfeer. Waar is GroenLinks als je ze nodig hebt ?

Prettig weekend !

boredom-1977519_640 Tijl

 

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Tijl Uylenspiegel (501 Articles)
Tijl denkt altijd eerst goed na voor hij iets stoms zegt.

17 Comments on Voedselveiligheid 2.0

 1. Nou ik heb het even in de google vertaal machine gepleurd voor je Tijl en er rolt het volgende uit het kasar peyniri is Kaaskaas wat natuurlijk Kopkaas moet zijn je snapt het wel …………… uhh je snapt het niet ? nou dan maar een instructie video’tje erbij behoeft geen uitleg .
  https://www.liveleak.com/view?i=4d7_1377546233

  Liked by 2 people

 2. Nou Tijl, niet zo lullig doen over bejaarden. Valt me een beetje tegen van je.
  Alsof alleen bejaarden met een vergrootglas nr. hebben zitten vergelijken, als of het allemaal mierenneukers zijn, die zich druk maken om niks.

  Like

 3. hslot4, ik had ook niks verwacht dan dat ze daar zo iets zouden verkopen.
  Eigen productie noemen ze dat dan, bereid in eigen keuken volgens oud recept.

  Like

 4. Voedsel voor dat soort prijzen dat kan iderdaad niets goeds zijn, of zouden die Turkse supermarkten net zoals moskeeen gesteund worden?
  (net zolang als nodig is om de concurrent uit te roeien?)

  In de Turkse supermarkt hier ligt b.v. inktvis die elders (markt/viswinkel) rond de 10 € kost voor 5€ te koop.
  Het lijkt me dat je met de kwaliteit van inktvis nou niet zo heel veel kunt knoeien dus vraag ik me af hoe e.e.a. in mekaar steekt.

  Like

 5. PGB moet denk ik PCB zijn, die waren zo giftig dat mijn generatie geen kinderen meer zou produceren….
  Voedsel is een heel kwetsbare schakel in onze samenleving, en ga er maar van uit dat als een Islamist het in zijn handen heeft gehad die handen niet gewassen zijn. En dat is dan nog onopzettelijk de boel vergiftigen. Voedselvergiftiging is enorm moeilijk te bewijzen, moeilijker dan brandstichting. Het is dus feitelijk een open bron waar iedere mislam toegang toe kan krijgen. Het vergiftigen van voedsel heeft meer weerslag dan het plaatsen van een bom. Terreur in de toekomst zal dan onder andere ook via het voedsel gaan, zowel wat je in de supermarkt koopt als wat je krijgt uit de handen van die aardige serveerster, die het weer heeft gekregen van een Afghaanse smeerlap die in de keuken rondloopt en nog wat PCB of een potje gemalen asbest vezels door het eten heeft gedraaid. De bezorger van maaltijden voor een bejaarden tehuis kan met een kwartiertje alles volplempen met gif vrijwel onaantastbaar dat bejaarden tehuis uitroeien….wie volgt? Terreur heeft vele vormen.

  Like

 6. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2017 om 14:24 //

  Ja dat klopt, ik bedoelde PCB. Dat zal het dementeringsproces wel zijn, leeftijd en zo. Maar ik heb het verbeterd, ssst niks zeggen hoor !

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2017 om 16:20 //

  Zojuist wat boodschappen gedaan en even gekeken, bij de Jumbo rekent men voor een grote verpakking kipfilet € 8,94 per kg., de normale verpakking van twee stuks kost € 9,86 per kg. en bij de Turk dus € 3,69 per kg……. !! Beter leven staat erbij, ik weet niet of dat als sneer richting die Turk bedoeld is maar het zou zomaar kunnen.

  Like

 8. Tijl leuk die prijzen,
  Voor de vergelijking kip filet in USA by Sams club $1.88/pound oftewel $4.14/kg
  Het runder gehakt komt hier in meerdere soorten, het meest vet vrije $3.28/pound oftewel $7.22/kg

  Like

 9. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2017 om 23:39 //

  Dat is een beetje moeilijk vergelijken skeeter die prijzen in de USA, ik heb geen idee hoe het daar met de belastingen is gesteld, hier hebben we bovenop de ‘gewone’ belasting nog eens de BTW dus je kunt wel stellen dat we meer aan de belasting dan aan het eten spenderen, ik heb zo het flauwe vermoeden dat dat daar wel wat anders is gesteld,

  Like

 10. Liked by 1 persoon

 11. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2017 om 01:18 //

  En maar roepen dat de sterkste schouders de zwaarste lasten moeten dragen. Dat doen ze al vele jaren maar het is nooit genoeg.

  Like

 12. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2017 om 01:22 //

  BertG 13.51
  Dat is het moeilijke met humor, de ene keer komt het over, de andere keer niet. Hoe kan ik nou lelijk doen over bejaarden, ik ben het zelf (zowat)

  Liked by 1 persoon

 13. Tijl , De contractprijs die der boeren krijgen voor uien is slechts 12 cent per kg !

  Like

 14. Tijl Uylenspiegel // oktober 1, 2017 om 13:11 //

  Dat zou zomaar kunnen goof maar dan komen de kosten er bovenop (selectie, verpakking, vervoer) en daarna het winstpercentage van de verkoper en dan zit je gelijk een flink stuk hoger. Dan heb je het over de grote supermarkten, de kleintjes hebben geen contract en die betalen een iets hogere prijs of nemen genoegen met een mindere kwaliteit.

  Like

 15. Volgens mij wordt onverdoofd geslacht (halal) geïmporteerd uit het buitenland en goedkoop kippevlees komt uit België waar moslims onder de prijzen duiken.

  Like

 16. Tijl Uylenspiegel // oktober 2, 2017 om 00:33 //

  Nou dat eerste geloof ik niet hoor Guardia, Graus van de PVV heeft daar onlangs nog het nodige over gezegd in de Kamer dus er wordt ook in Nederland halal geslacht (en koosjer ook trouwens)

  Like

 17. Nog een voedsel tip voor de heren, pas op met korstjes.
  Niet teveel van eten.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: