Nieuw

PVV kan ‘Vrijheid’ in zijn partijnaam doorstrepen – tekende vóór de Sleepwet

In het parlement stemden D66, SP, GroenLinks en de Partij voor de Dieren tegen. Zij vonden onder meer dat de wet te veel inbreuk maakt op de privacy. Met steun van onder meer VVD, PVV, CDA en PvdA stemde in Tweede- en Eerste Kamer een ruime meerderheid voor de wet. TPO >>

En de PVV had al een belabberde reputatie als het om de privacy van de burger gaat. Je vangt geen jihadisten door alle Nederlanders af te luisteren. Boeven en terroristen overleggen niet openlijk op het internet en over de telefoon. Het is een zinloze wet die het laatste restje vrijheid van de onschuldige burgers afpakt en aan een volkomen onbekwame, onbetrouwbare en ronduit vijandige overheid geeft.

De PVV stemde ook al voor het afschaffen van het medisch beroepsgeheim:

Het voorstel van Minister Schippers (VVD) dat gisteren (2016) door CDA, PvdA, PVV, SGP en VVD door de kamer is gewerkt, geeft zorgverzekeraars de mogelijkheid om zonder toestemming het medisch dossier van patiënten in te zien, als ze het vermoeden hebben dat er gefraudeerd wordt. (bron)

De PVV stemde tegen een amendement op de ‘terughackwet’:

De Wet Computercriminaliteit III (de ‘terughackwet’) is op 20 december 2016 aangenomen. De Kamer was er sterk verdeeld over en had Lees hier meer over die twijfels.grote twijfels. 

Deze wet geeft de politie namelijk de bevoegdheden zelf computers te hacken. De politie maakt daarbij gebruik van bekende zwaktes in de software, zonder de makers en de gebruikers te waarschuwen. De politie kan er dus belang bij hebben om kwetsbaarheden in software in stand te laten.

De VVD en PvdA kwamen daarom met een amendement dat de rechter-commissaris toestemming moet geven als de politie een kwetsbaarheid geheim wil houden. Dat is een verbetering, maar de wet blijft vergaande inbreuken mogelijk maken. VVD, PvdA, CDA, CU, SGP stemden voor. Tegen waren de SP, PVV, Bontes/Van Klaveren, Klein, D66, GroenLinks, Partij voor de Dieren en 50Plus. De Correspondent >>

Bewaarplicht telecomgegevens:

De PVV stemt niet met de oppositie mee die een motie indiende om de bewaarplicht telecom- en internetgegevens volledig af te schaffen. De bewaarplicht blijft daardoor van kracht. Powned >>Security.nl >>

Ik kan nog wel een paar pagina’s copy-pasten, maar verwijs:

Hieronder ziet u een overzicht van maatregelen van de afgelopen jaren die de privacy raken en hoe de PVV daarover gestemd heeft (wetten) of van plan is te stemmen (wetsvoorstellen en proefballonnen).

Privacybarometer >>

De PVV zou er goed aan doen om te beseffen dat ze tegenwoordig concurrentie heeft en ophouden dit soort burgerhaat te steunen.

Doe mee met 2.525 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Fubar (7509 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

15 Comments on PVV kan ‘Vrijheid’ in zijn partijnaam doorstrepen – tekende vóór de Sleepwet

 1. Inderdaad moet de PVV op hun tellen gaan passen want er is concurentie

  Like

 2. De vraag is of burgers zelf dit ook als haat ervaren. Ik denk van niet. Zij zien toch liever dat het tuig aangepakt wordt. Met alle middelen die beschikbaar zijn. Het is tekenend dat juist links tegen stemt. GroenLinks, SP en PvdD willen dat de acties van Antifa, Dierenactivisten en ander gewelddadig extreem-links tuig geen strobreed in de weg wordt gelegd.

  Like

 3. Burgerhaat wat een onzin zeg. En die concurrentie daar zal vast het het Forum mee bedoelt worden en hoewel het Forum nog geen standpunt heeft ingenomen zijn ze als ik Baudet zo hoor ook voor de sleepwet.

  Het is inderdaad zoals Krelis al aangeeft wel erg typisch dar het de linkse partijen zijn die tegen zijn. Maar goed je kan ook niet anders verwachten van partijen die niets doen om het radicalisme aan te pakken laat staan te bestrijden.

  Mocht het Forum ook tegen deze wet zijn dan weten we in ieder geval waar ze thuis horen en dat je voor aanpak en bestrijding van radicalisme ook niet bij hun hoeft te zijn

  Like

 4. Als je jihadisme wilt controleren moet je moslims controleren, niet álle Nederlanders.

  Moeilijker kan ik het niet maken.

  En iedereen die denkt dat hij niks te verbergen heeft mag zijn pincode in de comments plempen.

  Liked by 3 people

 5. Like

 6. Was mij al veel langer bekend dat de PVV helemaal niks met vrijheid te maken heeft.
  Wat dat betreft zijn ze geen haar beter dan de VVD, CDA of al die andere.
  Ze hebben 1 punt waar ze het van moeten hebben, meer niet. De-islamiseren.
  Het punt is dat de PVV aanhangers uit zeer trouwe groupies bestaat die werkelijk alles een goed idee vinden, zolang het maar bij de PVV vandaan komt.
  Hij kon niet anders, zeggen ze dan.
  Anders sluiten ze ‘m uit, alsof ze ‘m nu er wel bij betrekken.
  En over negatieve punten in die partij praten ze dan liever niet.
  Misschien worden die nog eens wakker als het echt helemaal afgelopen is met de vrijheid.

  Liked by 2 people

 7. Dat is niet zo mooi, PVV. Doe eens niet ! CDA en PVV willen Snowden opsluiten Het Eurloparlement heeft gisteren een motie aangenomen waarin lidstaten wordt opgeroepen […]
  https://fubar.mobi/2015/10/31/pvv-wil-snowden-opsluiten/

  Like

 8. Wel raar hoor dat op een website die zeggen de vrijheid hoog in het vaandel te hebben staan mijn reacties ineens niet meer door komen. Ik heb gisteren voor het eerst hier een reactie geplaatst en gelijk komen mijn reacties niet meer door. Wordt ik hier nu gecensureerd? Zo ja dan is dit net zo fake als Joop.nl

  Like

 9. Robert, zit in de spambox jou reactie.
  Gebeurt hier regelmatig met vrijwel iedereen. Schuld van wordpress.
  Dan moet je vragen of ze even de spambox willen nakijken.
  Als je gecensureerd werd, dan zag je helemaal niks staan meer.

  Liked by 1 persoon

 10. Esperanza // oktober 1, 2017 om 14:36 //

  ‘De PVV zou er goed aan doen om te beseffen dat ze tegenwoordig concurrentie heeft en ophouden dit soort burgerhaat te steunen.Duidelijk, PVV kan volgende keer fluiten naar mijn stem.’

  Duidelijk, Fub, PVV lan volgende keer fluiten naar mijn stem.

  Like

 11. Esperanza // oktober 1, 2017 om 14:37 //

  .. kan …

  Like

 12. Zal de spanbox even legen. Zag de reactie niet eerder, was met Spanje bezig. Sorry.

  Like

 13. BertG. // oktober 1, 2017 om 09:16

  Juist Bert, de hele politiek is verrot, vind Emile Roemer ook best een aimabele man, maar de SP politiek is net zo verrot als die bijv. van het VVD. Kiezen tussen veel kwaden dat gaat nu eenmaal niet. Persoonlijk spreekt mij geen een partij aan, óók FVD niet. Ik heb als protest altijd op de PVV en Hans Janmaat zijn CD gestemd, in de toekomst maak ik het stembiljet ongeldig.

  Like

 14. volgende keer stem ik FvD. Eens kijken hoelang die druk, bedreigingen en wat al niet meer gaan weerstaan.

  Like

 15. Doe als mij. Stem op je EIGE! Wordt nooit een teleurstelling.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: