Nieuw

Zorgcentra worden herbouwd na immigranten geweld en bedreigingen  – het personeel krijgt “ontsnappingsroutes” en patiënten moeten zelf testen nemen

Het nieuwe spannende Zweden – Het nieuwe gezondheidscentrum in Skåne zal op een speciale manier worden ontworpen om bedreigingen en geweld te voorkomen die in de Zweedse zorgcentra steeds vaker voorkomt. De patiënten moeten zelf testen nemen en het personeel krijgt onder andere speciale “ontsnappingsroutes” om te ontsnappen aan gevaarlijke bezoekers.

De laatste tijd is er door de nooddiensten en gezondheidscentra van het land steeds meer geweld gemeld.

Een op de vier artsen is de afgelopen twaalf maanden blootgesteld aan bedreigingen en geweld, volgens een onderzoek van de Läkarförbundet (Artsenvakbond).

“We zien een verhoogde dreigingsbeeld, vooral vorig jaar. Het is daarom belangrijk dat we ons richten op veiligheidswerk,” zegt Linda Strömbäck, vastgoedmanager in regio Skåne.

“Daarom moeten zorgcentra in Skåne worden herbouwd. Patiënten en personeel moeten van elkaar gescheiden worden om het risico op geweld te verminderen.”

Zo werkt het: Wanneer een patiënt bij het gezondheidscentrum aankomt, moet hij of zij eerst via een tablet inloggen. Dan zal de patiënt op zichzelf eenvoudige monsters nemen, bijvoorbeeld bloedmonsters.

Vervolgens worden de monsters geanalyseerd door de zorgverleners, die in teams werken, en daarna komen de verschillende partijen bijeen in een speciaal ontworpen ontvangstkamer met twee ingangen: één voor de patiënt en één voor het ziekenhuispersoneel. Omdat het personeel “in staat moet zijn om snel van de patiënt weg te vluchten”, als dat nodig is, schrijft SVT Nieuws (Zweedse staatstelevisie).

Als gevolg hiervan ontmoeten de patiënt en het personeel elkaar nooit in de wachtkamer of de gang. De gezondheidscentra zullen in plaats daarvan bestaan ​​uit afzonderlijke patiënten- en personeelsafdelingen.

Volgens Linda Strömbäck geeft dit het personeel meer gemoedsrust en betere werktevredenheid.

Nu worden alle nieuwe zorgcentra op deze manier gebouwd, en wordt het nieuwe gezondheidscentrum van Södra Sandby in Skåne de eerste.

Daarnaast zullen alle oude zorgcentra gerenoveerd worden en hetzelfde ontwerp krijgen.

Bron:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/helsingborg/hot-pa-vardcentraler-ska-byggas-bort

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on Zorgcentra worden herbouwd na immigranten geweld en bedreigingen  – het personeel krijgt “ontsnappingsroutes” en patiënten moeten zelf testen nemen

  1. Henk der Niederlànder // september 29, 2017 om 19:47 //

    Wat te denken van in plaats te verbouwen het geld gebruiken om een paar potige bewakers in te huren die als het nodig is deze druktenmakers gewoon buiten te flikkeren.

    Liked by 1 persoon

  2. jungleelephant // september 29, 2017 om 21:02 //

    Hoe gestoord moet je zijn om zoiets te bedenken?En uit te voeren!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: