Nieuw

Vilvoordse Syriëstrijders planden moord op eigen homoseksuele broer

Voor de Brusselse rechtbank is een proces gestart tegen drie Vilvoordse Syriëstrijders. Twee van hen zijn broers en volgens het federaal parket hadden zij plannen om hun eigen minderjarige broer te ontvoeren naar Syrië. Daar zou hij dan worden geëxecuteerd omdat hij homo is.

Opmerkelijk is dat er in het gezin nog drie andere broers zijn die door de veiligheidsdiensten als moslimextremisten worden beschouwd. Moustapha (23) en Taieb Oubahid (25) staan net zoals hun medebeklaagde Magomed Saralapov (24) terecht bij verstek omdat ze wellicht nog in Syrië zijn.

Taieb Oubahid en Magomed Saralapov werden in februari 2015 door de Antwerpse correctionele rechtbank elk al tot 5 jaar cel veroordeeld op het grote Sharia4Belgium-proces. De twee waren in december 2012 al naar Syrië en hadden zich daar aangesloten bij IS. Vanuit Syrië overhaalden ze ook Moustapha Oubahid, de oudere broer van Taieb om zich bij de terreurorganisatie te voegen.

HLN >>

Doe mee met 7.516 andere volgers

About Fubar (4709 Articles)
Is van mening dat de Collaborateurs terechtgesteld moeten worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: