Nieuw

Vader eist op Duitse school een kopvodloze lerares voor zijn dochter en krijgt gelijk!

De discussie over de hoofddoek heeft in Duitsland een nieuw hoofdstuk bereikt. In Tuttlingen, Baden-Wuerttemberg, heeft een vader zijn zevenjarige dochter naar een andere school gestuurd omdat hij van mening is dat ze niet door een lerares met hoofddoek onderwezen mag worden. De autoriteiten hebben dit tot ieders verassing toegestaan.

Volgens de “Schwäbisch loklale krant” is de vader getrouwd met een vrouw van Turkse afkomst en verzet hij zich tegen een “schending van de grondrechten”. Op school zouden de kinderen gehersenspoeld worden door “dergelijke voorstellingen”. De man en zijn vrouw hebben hun dochter op grond van “westerse normen en waarden” opgevoed, met hierbij de nadruk op “vrijheid, rechtsstaat, gelijkheid, individualisme en tolerantie”.

Het oordeel van de federale constitutionele rechter over de hoofddoek kwestie

Ouders hebben geen vrije keuze van de basisschool waar hun kinderen naar toe gaan in Baden-Wuerttemberg echter hebben de autoriteiten in dit geval ingestemd met de wens van de ouders om een andere school voor hun dochter te kiezen.

In 2015 heeft het federale constitutionele hof echter besloten dat religieuze uitdrukkingen van leraren alleen mogen worden verboden als er een serieus gevaar bestaat voor de schending van schoolvrede of staatsneutraliteit.

Om te beginnen is de hoofddoek toegestaan. Dat de basisrechten van het zeven jarige meisje worden geschonden, zoals de vader aangeeft, is zeer onwaarschijnlijk.

De school wil de wens van de vader toch inwilligen

Waarom de autoriteiten, ondanks deze rechtssituatie, het verlangen van de vader hebben goedgekeurd is niet bekend. Bij navraag door de HuffPost zeggen de schoolautoriteiten in Konstanz dat alle verantwoordelijke personen op vakantie zijn.

Een woordvoerder van het ministerie van cultuur wijst op de uitspraak van 2015 en legde uit dat het eerst de bedoeling was om het zevenjarige kind in een parallel klas te plaatsen. Er was echter geen vrije plaats voor handen.

Het hoofd van de Schrotenschule, Ute Scharre-Grüninger, laat de HuffPost weten dat “alle mogelijke maatregelen zijn genomen en ze uiteindelijk samen hebben besloten tot de schoolverandering”. Het was vooral “de wens van de vader” die werd gerespecteerd. ‘Het was geen dwang.’

‘Ik betreur het dat we geen andere oplossing konden vinden’

Ze benadrukt dat veel kinderen op deze school een migratieachtergrond hebben. Leraren gingen met de kinderen naar kerken en moskeeën om verschillende denominaties te leren kennen en de meningen van anderen te leren respecteren.

Scharre-Grüninger reageerde ook op beschuldigingen van de “Schwäbische Zeitung” dat de lerares studenten in het klaslokaal in Turks had benaderd. Ze had er volgens de school zelfs expliciet op gewezen dat er Duits zou moeten worden gesproken.

De lerares wil hier zelf niets over zeggen volgens de rector. De school wil niet met de vader communiceren. Deze kwestie mag niet nog meer publieke aandacht krijgen

“In dit specifieke geval was het onze plicht,” zei Scharre-Grüninger tegen de Huffington Post, “om de wil van de ouders te respecteren. Als een ouder of voogd van mening is dat het beter is voor het kind om een ​​lerares met een hoofddoek te weren dan spijt het mij dat we geen andere oplossing konden vinden. ‘

Origineel artikel Huffington Post , Vertaling Bolo

Is dit nu een kleine stap vooruit? Gaat het de goede kant op wanneer de eis van ouders die geen moslima met het teken van vrouwenonderdrukking voor de klas wensen wordt gerespecteerd? Ben je nu ineens geen racist meer wanneer je je kinderen weg houd bij een moskee bezoek of van school haalt wanneer de islam hier in meer of mindere maten wordt ingevoerd?

Het zou mooi zijn en ik persoonlijk vind het in elk geval top dat deze Duitse vader met Turkse vrouw volgens westerse regels wil leven en hun kind wil beschermen tegen deze vrouw hatende gebruiken. Er is nog hoop, hoop ik.

Met groet Bolo

Doe mee met 8.464 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Bolo (2160 Articles)
'Loquendi Libertatem Custodiamus' Laten wij waken over de vrijheid van het spreken

10 Comments on Vader eist op Duitse school een kopvodloze lerares voor zijn dochter en krijgt gelijk!

 1. Het zal wel niet lang duren voordat een links activistisch groepje begint te janken en alles weer teruggedraaid wordt.

  Like

 2. wanneer het meisje geen Turkse moeder had gehad dan was het al lang en breed als racistisch de boeken in gegaan en was vader als nieuwe Hitler bestempeld.

  Like

 3. Het meisje moest dus van school. En zo schikken we steeds een beetje verder in, tot we ons hele land hebben weggegeven.

  Liked by 1 persoon

 4. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2017 om 00:21 //

  Als het een ‘zwarte’ school is dan zal die vader het niet zo erg vinden om zijn dochter op een andere school onder te brengen, je vraagt je eerder af waarom hij eerst naar deze school is gegaan.

  Like

 5. oldrich kottas // september 30, 2017 om 00:50 //

  volgen mij geen probleem met de hoofddoek, maar vooral niet in openbare instellingen zoals ook scholen en winkels, Europa laat alles toe om het bekomen van stemmen, want dat brengt geld in het laadje, en het is dat wat telt in deze rot wereld, telt geld en macht regeren de wereld, maar ze vergeten dat de Antichrist voor een bepaalde tijd zal regeren, en daarna afwachten

  Like

 6. polderboy // september 30, 2017 om 07:50 //

  De hoogst aangeschreven Universiteit (Assumption) in Thailand, werd vanouds door paters in Bangkok gerund. Een van de hoog aangeschreven middelbare scholen, Bukit Nannas in Kuala Lumpur, werd in Maleisië door nonnen gerund. Iedereen was het daar over eens.

  Hier hebben we de “Islamitic University of Europe” in Rotterdam.
  Een top universiteit?

  Like

 7. Tijl Uylenspiegel // september 30, 2017 om 00:21 // Bewerken
  Als het een ‘zwarte’ school is dan zal die vader het niet zo erg vinden om zijn dochter op een andere school onder te brengen, je vraagt je eerder af waarom hij eerst naar deze school is gegaan.

  In beginsel worden kinderen aldaar geplaatst op de school het dichts in de buurt, weinig of geen keuze vrijheid.

  Like

 8. polderboy // september 30, 2017 om 10:32 //

  Sommige mensen kunnen best heel gevoelig zijn voor het zien van een hoofddoek, gelijk sommige mensen helemaal van de kaart raken bij het zien van een Nazi uniform, wat zeer heftige trauma’s doet herleven. Ik vermoed dat zoiets speelde.

  Die hoofddoek is een plicht uit de Koran, waar Allah heeft verkondigd dat aan zijn woorden niet getwijfeld mag worden. maar in een andere versregel staat een omschrijving van de plicht tot bedekking die verder gaat dan de hoofddoek. Allah is niet altijd geheel duidelijk in zijn strikt te volgen regels.
  Dat verklaart allereerst natuurlijk hevige burger oorlogen in het Midden Oosten, waar aanhangers verplicht zijn van Allah de goddelijke waarheid aan het volk op te leggen, maar die goddelijke waarheid s niet eenduidig. Vandaar die heftige strijdt die zal ontstaan.
  Verder, als je mensen hoort die op basis van de Hadith moeten beslissen of dat iemand een eenvoudige taakstraf moet krijgen, blijkt er al helemaal geen eenduidigheid te bestaan: moeten we zijn ballen eraf hakken, of moet hij een ledemaat of dergelijke inleveren?
  Daarnaast zit je daar met democratie: is het een democratisch land, waar je men tot een door het volk uitgevoerde steniging oordeelt, of is het een land met een bestuurskartel, zoals hier, waar een plucheplakker het hoofd af hakt.

  Traumatische reacties bij het zien van een hoofddoek zijn ongetwijfeld verklaarbaar.

  Like

 9. polderboy // september 30, 2017 om 10:54 //

  Overigens, de imam waaraan burgemeester Khan te London tijdens een oratie voor een enorm publiek van hoogwaardigheidsambtenaren en intellectuelen uitlegde, dat deze imam de mensenrechten voorstond, gelijk de UN pas later mee kwam, is leuk in dit verband iets over te vertellen.
  Deze imam werd ook geconfronteerd met alle twijfelachtige uitspraken en oordelen in de Koran en de Hadith. Hij wilde die daarom eenduidig codificeren in een sharia wetboek. Zeg maar case law wordt uiteindelijk gecodificeerd in de wet. Die wetten, ook dus het sharia strafrecht, hadden daarmee gelijkheid van mensenrechten in de islam vastgelegd, zoals wij die pas later hebben gecodificeerd in het UN mensenrechten Verdrag.
  Het is een enorme manipulatie van feiten, waarop Khan zijn betoog stoelt natuurlijk. Alleen een gevaarlijke islamist kan zoiets flikken.
  Maar goed, de hele intellectuele elite in Engeland at zijn oratie als een zoet broodje, want eindelijk hadden ze een verlichte islamiet gevonden.

  Like

 10. Ik zou ook niet willen dat in de klas van mijn dochter een kopvod als lerares stond.
  Kopvodden gaan maar les geven in die zandbak van ze, daar horen ze thuis, niet in een westers land!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: