Nieuw

“Turkse film zal gemoederen doen oplaaien”: extra bewaking aan de bioscoop

In Kinepolis Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt en Luik loopt sinds gisteravond de Turkse film ‘Kurtlar Vadisi: Vatan’, een echte promoprent voor president Erdogan. De James Bond van Turkije neemt het op tegen de vijand, en opvallend: de slechterik lijkt als twee druppels water op Erdogans grootste tegenstander: Fethullah Gülen. Aan de filmzalen verwachten ze onrust. Onder meer in Hasselt en Gent komt er extra bewaking.

‘Valley of the Wolves’ of ‘Vallei der Wolven’. Zo heet de Turkse actiefilm over de verijdelde staatsgreep vorig jaar. De trailer maakt het duidelijk: een groot gevaar van buitenaf bedreigt Turkije. “Vijanden die al eeuwenlang op een mogelijkheid wachten om het land van de Turken te bezetten, staan met een groot leger tegen de grens en wachten het bericht van de staatsgreep af”, klinkt het. Een heldenverhaal, zo wordt de film genoemd, want de Turkse James Bond neemt het op tegen een scala vijanden. De vaderlandslievende Turken willen een coup koste wat kost verhinderen. (lees verder onder het videofragment)

Lees verder:

https://www.hln.be/showbizz/film/-turkse-film-zal-gemoederen-doen-oplaaien-extra-bewaking-aan-kinepoliszalen~a407d6b4/

Doe mee met 8.466 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (5003 Articles)
Altijd in oppositie.

2 Comments on “Turkse film zal gemoederen doen oplaaien”: extra bewaking aan de bioscoop

 1. Kostelijk propaganda materiaal voor erdogan, die pipo laat toch geen steen ongekeerd om zijn eigen status te laten gloeien.
  In het voorstukje is de religieuze ondertoon heel duidelijk aanwezig ,het is mijn inziens niet alleen een ode aan erdogan maar tevens een boodschap aan de rest van Europa dat de supermannen van turkeye alles aankunnen .De westerse waarden worden niet op prijs gesteld maar deze film is op een westerse leest geschoeid , het heeft een even hoog pathos gehalte als veel van de amerikaanse films waar ook een verering van de held een status is waar niemand kan naast kijken.
  De verhaallijn is subjectief aan de ware boodschap “islam en het geloof erin onder de leiding van erdogan kent zijn weerga niet”
  Slimme propaganda die niet te verbieden is met een dubbele boodschap.
  Wat de gevolgen gaan zijn als die, nu al te heetgebakerde , zandvlooien nog radicaler gaan worden door het zien van dit is moeilijk in te schatten……..

  Liked by 1 persoon

 2. templars2017 // september 30, 2017 om 00:14 //

  Jammer dat het weer belastinggeld gaat kosten om de boel in goede banen te leiden , voeger het voetbal dat naast het veld een slagveld werd ,nu gaan we van de cinema bezoeken ook een slagveld gaan maken , ze zullen er rap genoeg achter komen dat het nooit loopt als in de film , op straat vloeit echt bloed en doen wonden verrekte pijn…………..

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: