Nieuw

Mijn witte privilege: lelijk, vet, kaal, oud, prostaatklachten en een drankprobleem

Door: Arthur van Amerongen

Dat was de realiteit toen ik vanochtend in mijn blote reet voor de spiegel stond. Ik begon spontaan te huilen en snakte naar de genadige dood. De meeste kerels van mijn leeftijd zullen zich in mij herkennen, en niet in het beeld dat kunsthistorica, journaliste en bloemenkind Laurence Ostyn van mij en mijn lotgenoten deze week schetste op de website van de Belgische staatstelevisie. Lees en huivert, witte mannen!

Meneertje Arthur, als witte man van middelbare leeftijd staat u in een uitermate ongeschikte positie om commentaar te leveren op racisme. Dit om verschillende redenen. Ten eerste bent u een man. Onze hele westerse samenleving is patriarchaal. Dat mannen doorheen de geschiedenis en nog steeds in onze hedendaagse maatschappij serieuzer worden genomen en intelligenter worden geacht dan vrouwen is niet nieuw. Als man wordt u zomaar, zonder dat u er iets voor hoeft te doen, serieuzer en intelligenter beschouwd dan een vrouw.

Lees verder:

http://www.hpdetijd.nl/2017-09-29/witte-privilege-arthur/

Doe mee met 8.467 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (4965 Articles)
Altijd in oppositie.

1 Comment on Mijn witte privilege: lelijk, vet, kaal, oud, prostaatklachten en een drankprobleem

  1. Ook zo moe van die feministe kutwijfen?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: